برای درمان هر بیماری به چه دکتری مراجعه کنیم؟

اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که “برای درمان هر بیماری به چه دکتری مراجعه کنیم؟” باید بدانید که درمان هر بیماری بستگی به نوع بیماری و وضعیت بدنی فرد مبتلا دارد. برای درمان بیماری‌ ها معمولا به یکی از این سه نوع دکتر مراجعه می ‌شود: پزشک عمومی، متخصص داخلی و متخصص جراحی. در این مقاله به بررسی نوع بیماری‌ ها و دکتر متناسب برای درمان آن ها می ‌پردازیم.

لیست عناوین محتوا

قبل از بارداری : متخصص ژنتیک

متخصص ژنتیک اولین کسی است که قبل از باردار شدن باید به او مراجعه کرد. او آزمایش های ژنتیک قبل از بارداری شامل غربالگری والدین از نظر اختلالات یا ناهنجاری های ژنتیکی را از افراد می گیرد و به آن ها کمک می کند قبل از تصمیم گیری برای داشتن فرزند، اطلاعات بیشتری در مورد سابقه سلامتی خود داشته باشند.

متخصص زنان و زایمان نیز ارزیابی های اولیه باروری را انجام می دهند و آموزش های  لازم برای مراقبت از زنان باردار و پروسه زایمان را در اختیار افراد قرار می دهند.

همچنین بخوانید: چرا من باردار نمیشوم؟

آزمایش هورمونی : متخصص غدد

برای بررسی نتایج آزمایش های هورمونی می توان به متخصص غدد مراجعه کرد. او می تواند بیماری های غدد درون ریز را تشخیص دهد و برنامه های درمانی مربوط به آن ها را پیشنهاد و دارو تجویز کند.

طحال : متخصص گوارش

اگر در قسمت چپ بالای شکم خود احساس درد دارید و یا دردتان با نفس عمیق بدتر می شود، به احتمال زیاد برای طحال شما مشکلی ایجاد شده است و باید به یک متخصص گوارش مراجعه کنید تا با انجام سی تی اسکن، MRI و یا آزمایش های دیگر بتواند تشخیص دهد که مشکل دقیقا چیست.

هموروئید : متخصص گوارش

برای علائم هموروئید باید به پزشک عمومی و یا متخصص گوارش مراجعه کرد؛ چرا که هموروئید به علت متورم شدن رگ ها در کانال مقعد ایجاد می شود و با خونریزی، خارش و درد در ناحیه مقعد خودش را نشان می دهد.

آلرژی : متخصص آلرژی

متخصص آلرژی، پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری های آلرژیک و یا بیماری های مربوط به سیستم ایمنی تخصص دارد. آن ها برای شناسایی محرک های آلرژی به طور ویژه آموزش دیده اند و به افراد کمک می کنند تا مشکلات آلرژی خود را درمان یا از آن ها پیشگیری کنند.

همچنین بخوانید : انواع آلرژی پوستی ، علائم و علل آن ها

آلزایمر : متخصص مغز و اعصاب

برای تشخیص آلزایمر، یک متخصص مغز و اعصاب که در زمینه بیماری های مغز و سیستم عصبی مانند صرع، میگرن، پارکینسون و آلزایمر آموزش دیده است، مواردی شامل علائم، سابقه پزشکی و سابقه دارویی افراد را بررسی می کند.

واریس : قلب و عروق و متخصص / جراح پوست

در وضعیت واریس، وریدهای پا در بازگشت خون به قلب مشکل دارند؛ به همین علت برای مشکلات مربوط به واریس، مراجعه به متخصص قلب و عروق و متخصص / جراح پوست جهت کاهش و از بین بردن واریس ضروری است.

کمردرد : متخصص ارتوپد

کمردرد انقدر شایع است که تقریبا ۸۰٪ از بزرگسالان در مقطعی از زندگی خود دچار آن می شوند. متخصص ارتوپد اولین کسی است که برای کمردرد باید به او مراجعه کرد. آن ها وضعیت شما را ارزیابی می کنند و درمان مناسب برای کمک به کاهش درد را به شما ارائه می دهند.

تشنج : متخصص مغز و اعصاب

برای تشخیص و درمان صرع باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود. همان طور که گفتیم، آن ها در زمینه بیماری های مربوط به مغز و سیستم عصبی آموزش حرفه ای دیده اند و کار می کنند.

تیروئید : متخصص غدد

متخصصان غدد درون ریز می توانند تیروئید را تشخیص دهند و در مدیریت و درمان آن کمک کننده باشند. افراد باید بدانند که کم کاری و پرکاری تیروئید هر دو قابل درمان هستند.

لوزه : متخصص گوش و حلق و بینی

متخصص گوش و حلق و بینی به خوبی می تواند بیماری لوزه را درمان کند. آن ها برای التهاب لوزه اول آنتی بیوتیک تجویز می کنند؛ سپس در صورتی که درد کاهش پیدا نکرد ممکن جراحی لوزه را پیشنهاد کنند.

دیابت : متخصص غدد

برای دیابت باید به متخصص غدد درون ریز مراجعه کرد. به این دلیل که غده پانکراس در دیابت نقش دارد؛ این غده انسولین تولید می کند و دیابت زمانی اتفاق می افتد که غده پانکراس دیگر نتواند انسولین تولید کند.

درد لگن : متخصص ارتوپد

متخصص ارتوپد می تواند در درمان درد لگن کمک کند. او از طریق معاینات فیزیکی و تست های آزمایشگاهی می تواند درد را تشخیص دهد و پس از تشخیص درست، درمان متناسب با وضعیت و شدت بیماری تان را پیشنهاد می کنند.

درد ناف : متخصص گوارش

اگر افراد به درد های مزمن شکمی دچار باشند و در اطراف ناف هم احساس درد کنند، باید به متخصص گوارش رجوع کنند. آن ها در ارزیابی، تشخیص و درمان وضعیت داخل دستگاه گوارش تخصص دارند.

همچنین بخوانید: آیا علائم عفونت ناف خطرناک است؟

خروپف : متخصص گوش و حلق و بینی

متخصص گوش و حلق و بینی، گلو و گردن و داخل دهان را برای تشخیص علت خروپف معاینه می کند تا بفهمد آیا خروپف ناشی از یک مشکل جدی در سلامتی است یا نه. در هر حال، بهتر است اگر زیاد خروپف می کنید فورا توسط پزشک گوش و حلق و بینی معاینه شوید.

درد سینه : متخصص قلب

درد قفسه سینه ممکن است نشانه ای از حمله قلبی باشد. بنابراین برای درد سینه باید به متخصص قلب مراجعه کرد؛ او در شناسایی علت و ارائه برنامه درمانی به افرادی که درد سینه دارند کمک می کند.

درد شانه : متخصص ارتوپد

متخصص ارتوپد درد شانه و آرنج را معاینه می کند و با انجام آزمایش های تصویربرداری مانند اشعه ایکس، MRI و یا سونوگرافی تشخیص می دهد که افراد چه نوع دردی دارند و چه درمانی برای آن ها مناسب تر است.

بواسیر : متخصص گوارش یا جراح روده

در برخی موارد مراجعه به پزشک عمومی می تواند در درمان بواسیر کمک کننده باشد. اما در صورتی که بواسیر شدید باشد باید به متخصص گوارش یا جراح روده مراجعه کرد تا درمان های پیشرفته تری ارائه دهند.

درد دنده : پزشک ارتوپد

عملکرد دنده ها و قفسه سینه نه تنها از ریه ها، بلکه از سایر اندام های حیاتی سینه محافظت می کند. به همین دلیل است که آسیب دنده باید سریع توسط پزشک ارتوپد ارزیابی شود تا مطمئن شود اندام هایی که دنده از آن ها محافظت می کند آسیب ندیده اند.

درمان لیپوم : متخصص پوست

لیپوم غده های خوش خیم چربی هستند که در نقاط مختلف بدن دیده می شود؛ لیپوم به ندرت به یک وضعیت پزشکی جدی تبدیل می شود و معمولا به درمان نیازی ندارد. تنها در صورت بزرگ شدن یا داشتن درد باید به متخصص پوست مراجعه کرد.

روماتیسم : متخصص روماتولوژیست

از آن جایی که شناسایی علائم و تشخیص روماتیسم دشوار است، بهتر است افراد توسط متخصص روماتولوژیست معاینه شوند. روماتولوژیست یک پزشک داخلی و متخصص در تشخیص و درمان بیماری های اسکلتی – عضلانی و بیماری های خود ایمنی سیستمیک است.

همچنین بخوانید: روماتیسم چیست و آیا درمانی دارد؟

فتق : متخصص

در بیشتر موارد مراجعه به پزشک عمومی و متخصص اورولوژیست پیشنهاد می شود. اگر برآمدگی فتق قرمز، بنفش و یا تیره شد، متوجه علائم دیگری از فتق شدید و یا برآمدگی دردناک و قابل توجهی در کشاله ران خود در دو طرف استخوان شرمگاهی دارید، زمانی است که باید به پزشک مراجعه کنید.

سردرد : متخصص مغز و أعصاب (نورولوژیست)

اگر سردرد شدیدی دارید که زندگی شما را مختل کرده است و بیش از یک یا دو روز ادامه دارد، شاید زمان آن رسیده باشد که به یک متخصص مغز و أعصاب (نورولوژیست) مراجعه کنید. این متخصص در درمان بیماری سردرد به شما کمک خواهد کرد.

سرگیجه : متخصص مغز و أعصاب (نورولوژیست)

متخصص مغز و أعصاب (نورولوژیست) در ارزیابی و مدیریت سرگیجه، به بیماران مبتلا کمک زیادی می کند. برای سرگیجه های طولانی، مکرر و یا ناگهانی، مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی و انجام آزمایش نیز برای شناسایی علت سرگیجه، مفید است.

یبوست : متخصص گوارش

اگر چندین هفته است که درگیر یبوست هستید، باید با یک متخصص گوارش صحبت کنید. یبوست دلایل زیادی دارند و کنترل و درمان آن در خانه کار دشواری است. پزشک از سابقه پزشکی شما می پرسد، معاینات فیزیکی انجام می دهد و آزمایشات معمولی مثل خون، ادرار و مدفوع از شما می گیرد.

سینوزیت : پزشک عمومی

افراد معمولا برای علائم سینوزیت به پزشک عمومی مراجعه می کنند. اگر فردی چندین دوره سینوزیت حاد و یا به طور کلی سینوزیت مزمن داشته باشد، پزشک برای ارزیابی و درمان های حرفه ای تر او را به یک متخصص آلرژی و یا متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع می دهد.

میگرن : مغز و اعصاب و یا نورولوژیست

تشخیص و درمان بیماری میگرن توسط متخصص مغز و اعصاب و یا نورولوژیست صورت می گیرد. بنابراین اگر سردردهای شدید و طولانی مدت دارید بهتر است فورا به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید تا از ایجاد مشکلات بیشتر جلوگیری کنید.

درد فک : دندانپزشک

برای بررسی سلامت کلی، تشخیص بیماری و درمان مشکلات مربوط به دندان، دهان و فک باید به دندانپزشک مراجعه کنیم. علائم و مشکلات مربوط به فک در بسیاری از موارد بر سلامت دندان ها تاثیر می گذارند و مشکلات دندان ها هم در موارد زیادی باعث درد فک می شود.

زگیل تناسلی : متخصص زنان و اورولوژیست

اگر فکر می کنید علائم زگیل تناسلی از جمله ضایعات پوستی در اطراف واژن، مقعد و ران، خارش و خونریزی از واژن و مقعد و… را دارید، باید بدانید که متخصص پوست، متخصص زنان و اورولوژیست می توانند زگیل تناسلی در خانم ها و آقایان را درمان کنند.

افسردگی : روانپزشک

روانپزشک کسی است که در رشته پزشکی درس می خواند و سپس در رشته علوم اعصاب تخصص می گیرید. اگر علائم افسردگی خیلی شدید و باعث اختلال در عملکرد روزمره شده است، توصیه می شود که ابتدا برای ارزیابی، تشخیص و درمان آن به روانپزشک مراجعه شود؛ اما اگر علائم خفیف است و هنوز عملکرد فرد دچار اختلال نشده است، مراجعه به روانشناس نیز می تواند کمک کننده باشد.

استرس : روانپزشک

در صورت داشتن استرس شدیدی که بر جنبه های مختلف زندگی تاثیر گذاشته است باید به روانپزشک مراجعه کرد تا ابتدا از طریق دارودرمانی استرس را کاهش داد و سپس با مراجعه به روانشناس و آموزش تکنیک های غلبه بر استرس، با این مشکل مقابله کرد.

زود انزالی : متخصص اورولوژی

اگر درگیر مشکل زود انزالی هستید ابتدا باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید. اورولوژیست با معاینه فیزیکی و پرسیدن سوالاتی در مورد تجربیات جنسی شما، به تشخیص بهتر می رسد. اگر اورولوژیست به این نتیجه رسید که مشکل فیزیکی نیست و ناشی از استرس، اضطراب و مشکلات روانی دیگر است، باید برای درمان به سکستراپ مراجعه کنید.

اختلال خواب : عصب‌ شناس یا روانپزشک

متخصص خواب در تشخیص و درمان اختلالات خواب مانند آپنه یا وقفه تنفسی خواب، بی خوابی، حمله خواب و… تخصص دارد. متخصصان خواب اغلب عصب‌ شناسان یا روانپزشکانی هستند که آموزش های اضافی را در حیطه خواب گذرانده‌ اند.

شب ادراری : دکتر مجاری ادراری

متخصص شب ادراری کودکان پزشکی است که در حیطه مجاری ادراری آموزش های تخصصی گذرانده است و در درمان شب ادراری تخصص دارد. در صورتی که این متخصص به این نتیجه برسد که علت شب ادراری فیزیکی نیست، باید جهت بررسی بیشتر به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کرد.

عفونت ادراری : متخصص اورولوژی

متخصص اورولوژی و یا متخصص زنان می‌ تواند هر بیماری که مجاری ادرار و دستگاه تناسلی را درگیر می کند را تشخیص دهد و درمان کند. آنتی بیوتیک ها اولین درمان عفونت ادراری است که اغلب توسط این متخصصان تجویز می شود.

پروستات : متخصص اورولوژی

متخصص اورولوژی مشکلاتی مانند پروستات، سنگ کلیه، عفونت های دستگاه ادراری و ناباروری مردان را درمان می کند. پروستات با توجه به شدت و نوع مشکلی که دارد، به درمان متفاوتی نیاز دارد که تشخیص آن بر عهده اورولوژیست است.

گزگز پا : متخصص مغز و اعصاب

اگر مشکلات مداومی در رابطه با بی حسی، گزگز و یا سوزن سوزن شدن پا دارید، باید این وضعیت را با کمک یک متخصص مغز و اعصاب بررسی کنید. گزگز پا اغلب به دلیل فشار اعصاب و یا درست بعد از آسیب سر، گردن و یا کمر رخ می دهد. به همین دلیل علاوه بر نورولوژیست، متخصص ارتوپد نیز می تواند در این شرایط کمک کننده باشد.

خار پاشنه : متخصص ارتوپد

متخصص ارتوپد پزشک متخصصی است که می تواند انواع مختلف درمان خار پاشنه را با توجه به شدت مشکل تجویز کند. اگر مشکل خار پاشنه و یا درد پاشنه پا دارید که نه تنها از بین نمی رود، بلکه بدتر هم می شود، باید برای تشخیص درست و گزینه های درمانی پیش رو به متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

افتادگی پلک : چشم پزشک

چشم پزشک بر اساس تاریخچه پزشکی و معاینات چشمی، مشکلات مربوط به چشم را درمان می کند. به همین دلیل برای تعیین نوع افتادگی پلک و انواع روش های درمان تنها باید به یک چشم پزشک حرفه ای و با تجربه و یا متخصص اکولوپلاستیک که در مشکلات مربوط به پلک، حدقه چشم و مجرای اشکی تخصص دارد، مراجعه کرد.

پای پرانتزی : متخصص ارتوپد

اگر پاها به طور طبیعی صاف نیستند، نامتقارن و خم هستند و علائمی مانند درد، لنگیدن، ضعف یا مشکلاتی در دویدن و راه رفتن وجود دارد، باید به متخصص ارتوپد مراجعه کرد تا از شدید شدن مشکلات و زانو درد جلوگیری کرد.

پوکی استخوان : روماتولوژیست و هم متخصص ارتوپد

هم روماتولوژیست و هم متخصص ارتوپد در درمان بیماری های مربوط به استخوان ها، تاندون ها، رباط ها و مفاصل بدن تخصص دارند؛ بنابراین برای پوکی استخوان و درمان علائم ناشی از آن باید به آن ها مراجعه کرد.

کبد چرب : متخصص گوارش

متخصص کبد و متخصص گوارش پزشکانی هستند که در درمان بیماری های مربوط به کیسه صفرا، پانکراس و کبد تخصص دارند. این متخصصان بیماری های حاد و مزمن کبد از بیماری کبد چرب گرفته تا سیروز و سرطان کبد را درمان می کنند.

چربی خون : پزشک قلب

پزشکی که افراد مبتلا به چربی خون را درمان می کنند پزشک قلب یا پزشک داخلی است. این پزشکان با انجام آزمایش ژنتیکی و بررسی آزمایش ها، چربی خون افراد را درمان می کنند و با ارائه توصیه ها و راهکارهایی به افراد کمک می کنند تا وضعیت خود را مدیریت کنند.

چاق شدن : متخصص تغذیه

افرادی که کاهش وزن دارند و به دنبال راه های علمی برای افزایش وزن و چاق شدن هستند باید تحت نظر متخصص تغذیه قرار گیرند و با دریافت رژیم های غذایی اصولی و متعادل به وزن مورد نظر خود برسند.

زردی چشم : چشم پزشک

علت ایجاد زردی چشم باید توسط چشم پزشک تشخیص داده و درمان شود. چشم پزشک با بررسی آزمایش خون فرد مبتلا می تواند به علت مشکل پی ببرد و اگر لازم شد او را به متخصص دیگری ارجاع دهد تا فرد درمان مناسب خود را دریافت کند. به عنوان مثال اگر علت زردی چشم مشکلی در کیسه صفرا باشد، چشم پزشک باید او را به متخصص گوارش ارجاع دهد.

تقویت حافظه : نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب

اگر علائمی مانند فراموشی دارید و بابت کارکرد حافظه تان نگران شده اید و به دنبال راه هایی برای بررسی و تقویت حافظه خود هستید در قدم اول باید با نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید. یک راه دیگر، مراجعه به روانشناسی است که در رویکرد شناختی و علوم اعصاب به طور تخصصی آموزش دیده است و در زمینه انجام تست هایی برای ارزیابی توانایی‌ های تفکر مانند حافظه، توجه، زبان، خواندن و مهارت‌ های حل مسئله تخصص لازم را دارد.

سرطان حنجره : متخصص گوش و حلق و بینی

در صورت داشتن علائم سرطان حنجره مانند گرفتگی صدا، گلودرد، سرفه، گوش درد و… در قدم اول باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد تا با بررسی دقیق تر وضعیت فرد و تشخیص درست، برای درمان به موقع اقدام کرد.

حساسیت پوستی : متخصص پوست

متخصص پوست می تواند در تشخیص حساسیت یا آلرژی پوستی به افراد کمک کند. اگر می دانید که آلرژی پوستی تان به محرک خاصی مربوط است، از آن محرک اجتناب کنید و نیازی به مشورت با پزشک نیست؛ اما اگر حساسیت پوستی بدون دلیل و شدید است و روند بهبود آن طولانی است، به متخصص پوست مراجعه کنید.

خونریزی مقعدی : متخصص گوارش

اگر خونریزی مقعدی دارید که بیش از یک یا دو روز طول کشیده است و درباره آن نگران هستید باید به متخصص گوارش مراجعه کنید تا با ارزیابی های اولیه و انجام آزمایش ها به مشکل اصلی پی ببرد و به درمان بپردازد.

کم خونی : پزشک عمومی

افراد برای درمان کم خونی اغلب به پزشک عمومی مراجعه می کنند؛ پزشک عمومی با انجام آزمایش های گوناگون به علت کم خونی پی می برد و برای بررسی های بیشتر و درمان بهتر، فرد را به متخصص در بیماری های خونی یا هماتولوژیست ارجاع می دهد.

 خارش بدن : متخصص پوست

اگر خارش شدیدی در نقاط مختلف بدن دارید که به مرور زمان بهتر نمی شود، مراجعه به متخصص پوست کمک کننده است. اگر علت خارش بیماری خاصی باشد متخصص پوست شما را به متخصص دیگری ارجاع می دهد اما اگر علت آن بیماری دیگری نباشد متخصص پوست با تجویز داروها و کرم های مخصوصی شما را درمان می کند.

همچنین بخوانید: علت خارش بدن چیست؟ از علل ساده تا بیماری‌های جدی

رشد قد : متخصص غدد

همان طور که می دانید، رشد قد به عوامل زیادی از جمله ژنتیک و جنسیت بستگی دارد. به طور کلی افرادی که از قد خود ناراضی هستند و به دنبال بررسی علت کوتاهی قد و دریافت راهکارهایی جهت رشد و افزایش قد هستند باید به متخصص غدد مراجعه کنند. حتی گفته شده است که مراجعه به متخصص ارتوپد و متخصص تغذیه نیز در شرایطی می تواند کمک کننده باشد.

ریه : متخصص ریه

اگر مشکلات و بیماری های ریوی مثل آسم، ذات الریه، سرطان ریه و… دارید باید به متخصص ریه مراجعه کنید. متخصص ریه در تشخیص و درمان بیماری های ریوی دوره های تخصصی گذرانده است و از مشکلات معمولی مربوط به سیستم تنفسی گرفته تا سرطان ریه، می توانند به افراد کمک کنند.

ریزش مو : متخصص مو

متخصص پوست و مو می توانند مشکلات مربوط به مو مانند ریزش مو، نازک شدن تار موها و… را به خوبی تشخیص دهند و با تجویز داروها، کرم ها، سرم ها و… این مشکلات را درمان می کنند. متخصصان مو حتی با بررسی پیشینه بیمار می توانند متوجه شوند که علت ریزش مو چیست؛ در برخی موارد پی بردن به علت مشکل، یکی از راه های درمان است.

مشکلات روده : متخصص گوارش

در صورت داشتن هرگونه علائمی از اختلالات گوارشی، باید به متخصص گوارش مراجعه کرد. این متخصصان در تشخیص و درمان اختلالات و بیماری هایی که اندام های دستگاه گوارش شامل مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ، راست روده، مقعد و حتی دیگر اندام ها مانند پانکراس، کبد، مجاری صفراوی و کیسه صفرا را درگیر می کنند، حرفه ای عمل می کنند.

زونا : متخصص پوست

اگر فکر می کنید ممکن است زونا داشته باشید، بهتر است در ۳ روز اول ظاهر شدن بثورات پوستی به یک متخصص پوست مراجعه کنید. ضرورت مراجعه به متخصص در ۳ روز اول این است که درمان زودتر باعث جلوگیری از عوارض احتمالی مانند دردهای عصبی طولانی مدت می شود. درمان های زونا شامل انواع مسکن ها برای درد و داروهای ضد ویروس مانند آسیکلوویر یا والاسیکلوویر هستند.

درمان ژنیکوماستی : متخصص غدد

ژنیکوماستی یک بیماری شایع است که باعث متورم و بزرگ شدن بیش از حد طبیعی سینه های مردان می شود. برای تشخیص و درمان این بیماری که اغلب در پسران نوجوان و مردان مسن دیده می شود باید به متخصص غدد مراجعه کرد تا متخصص عدم تعادل هورمونی را بررسی و آن را درمان کند. البته لازم است ذکر کنیم که اگر عدم تعادل هورمونی ناشی از تومور یا مرحله رشد نباشد، پزشک می تواند این مشکل را به راحتی درمان کند.

سرفه : متخصص ریه

بار اول می توان به پزشک عمومی مراجعه کرد و برای درمان سرفه های مداوم با او مشورت کرد. اگر علائم شدید باشد، پزشک عمومی ممکن است بسته به علت آن، فرد را به یک متخصص مانند متخصص ریه، متخصص گوارش، متخصص قلب یا متخصص آلرژی و یا گوش و حلق و بینی ارجاع دهد. اگر سرفه بیش از ۳ هفته طول بکشد یا شدید باشد، حتما باید به متخصص ریه مراجعه شود.

شقاق : متخصص گوارش

در بسیاری از مواقع، شقاق مقعدی خود به خود بهبود می یابد. با این حال، اگر در اطراف مقعد احساس درد می کنید و یا در مدفوعتان خون وجود دارد باید توسط متخصص گوارش ویزیت شوید و معاینه رکتوم انجام دهید. در برخی موارد متخصص پوست نیز می تواند در بهبود و درمان این مشکل به افراد کمک کند و با درمان هایی که ارائه می دهد، علائم عفونت را از بین ببرد.

شپش سر : متخصص پوست

شپش سر مشکلی است که اغلب در بین کودکان اتفاق می افتد و متخصص پوست می تواند درمان موثری برای این مشکل ارائه دهد. درمان های مختلفی برای شپش وجود دارد مانند مصرف موقت شامپوهای مخصوص، مصرف سرم ها و لوسیون های مخصوص برای مدتی و خرید شانه مخصوص شپش و شانه زدن موها با آن شانه مخصوص دندانه ریز برای از بین بردن شپش ها.

همچنین بخوانید: همه آنچه که باید درباره شپش سر بدانید

کیسه صفرا : متخصص دستگاه گوارش

در شرایطی ممکن است کیسه صفرا مشکلاتی داشته باشد که منجر به علائم ناراحت کننده و مشکلات جدی برای سلامتی شود. از آن جایی که علائم مشکلات کیسه صفرا شبیه مشکلات دستگاه گوارش است، متخصصان گوارش دانش و تخصص لازم برای تشخیص و درمان مشکلات کیسه صفرا مانند سنگ کیسه صفرا، التهاب و اختلالات نادر از جمله سرطان مجرای صفراوی را دارند.

جوش صورت : متخصص پوست

جوش صورت چه متوسط باشد و چه شدید، همیشه باید توسط متخصص پوست ویزیت شود. متخصص پوست در درمان پوست، مو و ناخن تخصص دارد و از افراد در هر سنی که باشند مراقبت می کنند. این متخصصان با توصیه ها و گزینه های درمانی که برای مشکلات پوستی ارائه می دهند، به درمان آکنه، جوش، بثورات پوستی و دیگر مشکلات پوستی کمک می کنند.

ضعف پا : متخصص ارتوپد

برای مشکل ضعف پا، در درجه اول باید به متخصص ارتوپد مراجعه کرد؛ متخصصان ارتوپد با مشکلات مربوط به استخوان، مفاصل، ماهیچه، رباط، تاندون و اعصاب سروکار دارند. با این حال اگر ضعف عضلانی دارید که علت آن مشخص نیست و متخصص ارتوپد نیز نتوانست به درمان آن کمک کند، برای تشخیص بهتر می توانید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید؛ شاید این ضعف نشانه ای از یک بیماری باشد که به مراقبت و درمان پزشکی نیاز دارد.

ضعف اعصاب : متخصص مغز و اعصاب

اگر اعصاب آسیب دیده و ضعیف باشند، متخصص مغز و اعصاب می تواند برای تشخیص و درمان این مشکلات کمک کننده باشد زیرا این افراد در حیطه بیماری های مغز و نخاع، اعصاب محیطی و عضلات آموزش های حرفه ای گذرانده اند. این متخصصان آزمایشاتی را برای تعیین سلامت اعصاب و عضلات انجام می دهند و از طریق آن ها تشخیص دقیق و درمان مناسب را ارائه می دهند.

ضعف حافظه : متخصص مغز و اعصاب

برای مشکلات مربوط به حافظه مانند ضعف حافظه، فراموشی، زوال عقل و… باید به متخصص مغز و اعصاب که در بیماری های مغز و سیستم عصبی تخصص دارند، مراجعه کرد. علاوه بر آن، روانشناس هایی نیز در حیطه سلامت روان سالمندان و نوروسایکولوژی، آموزش های تخصصی گذرانده اند و در زمینه انجام آزمون هایی برای ارزیابی توانایی های تفکر مانند حافظه، توجه، زبان، خواندن و مهارت های حل مسئله حرفه ای هستند.

گزگز پا : متخصص مغز و اعصاب

اگر مشکلاتی مانند بی حسی و یا احساس سوزن سوزن شدن و گزگز مداوم را در اندام هایتان حس می کنید باید این مشکل را با یک متخصص مغز و اعصاب در میان بگذارید. گزگز پا در اثر فشار بر روی اعصاب ایجاد می شوند و معمولا زمانی که افراد برای مدت طولانی در یک وضعیت بدنی قرار دارند، این مشکل برایشان به وجود می آید که با تغییر وضعیت بدنی و به محض حرکت کردن فرد، از بین می رود. با این حال اگر گزگز پا مداوم باشد، برای مدت طولانی ادامه پیدا کند و با احساس درد همراه باشد، باید حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

دیسک گردن : جراح ستون فقرات

اگر به مدت ۴ تا ۶ هفته است که علائم دیسک گردن را دارید مانند درد بازو، بی حسی، گزگز و یا ضعف در ناحیه گردن و اطراف آن، برای تشخیص دیسک گردن باید MRI دهید. در صورت تایید دیسک گردن، می توان به جراح ستون فقرات، جراح مغز و اعصاب و یا جراح ارتوپد مراجعه کرد.

لکنت زبان : متخصص گفتار درمانی

برخی از افراد گزارش کرده اند که لکنت زبانشان به طور ناگهانی و خود به خود ناپدید شده است در حالی که لکنت زبان در برخی از افراد آن ها را به دردسر می اندازد. در هر صورت، اگر بیش از ۶ ماه است که لکنت زبان دارید، بهتر است برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنید. درمان لکنت زبان معمولا نیازمند تلاش مشترک متخصص مغز و اعصاب و گفتار درمانگر است که در حوزه اختلالات صدا، گفتار و زبان آموزش دیده است. گفتار درمانگران اغلب راه هایی برای بهبود گفتار و کاهش تاثیر لکنت زبان بر زندگی افراد ارائه می دهند و با تمرین و تکرار، مشکلات مربوط به گفتار و زبان را در افراد کاهش می دهند.

نقرس : روماتولوژیست

نقرس در هر مرحله ای که باشد، چه شدید و با آسیب مفاصل همراه باشد و چه خفیف باشد، برای درمان آن باید به روماتولوژیست مراجعه کرد. روماتولوژیست پزشکی است که در زمینه درمان بیماری های التهابی (آرتروز)، مفاصل، بافت های همبند و به طور کلی بیماری های مربوط به سیستم عضلانی – اسکلتی، آموزش های تخصصی گذرانده است و می تواند درمان های تخصصی تری را به افراد مبتلا به نقرس ارائه دهد.

زیبایی واژن : متخصص زنان و زایمان

متخصص زنان و زایمان و یا متخصص زیبایی زنان، به بهبود ظاهر زیبای واژن و ترمیم واژن برای بازیابی عملکرد جنسی که به دلایل مختلف مانند زایمان و افزایش سن تخریب شده است، کمک می کنند. متخصص زنان و زایمان همچنین در سایر مسائل مربوط به دستگاه تناسلی زنان مانند واژن، رحم و تخمدان ها و مسائل مربوط به سلامت زنان مانند یائسگی، مشکلات هورمونی، پیشگیری از بارداری و یا ناباروری نیز تخصص دارند.

در پایان

حال که باهم خواندیم برای درمان هر بیماری به چه دکتری مراجعه کنیم، باید به این نکته توجه داشت که درمان هر بیماری بستگی به نوع بیماری و وضعیت بدنی شما دارد. به صورت کلی، بهتر است در صورت بروز علائم مشکوک به بیماری، به زودی به پزشک متخصص مراجعه کنید و با بررسی وضعیت شما، به درمان مناسب بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *