چرا من باردار نمیشوم؟

اگر مدتی برای باردار شدن تلاش کرده اید و باردار نشده اید ممکن است تعجب کنید که چرا هنوز این اتفاق نیفتاده است و این سوال برایتان پیش آید که چرا من باردار نمیشوم؟

دلایل زیادی وجود دارد که بارداری همیشه فورا اتفاق نمی افتد. برخی از دلایل رایج عبارتند از استرس، زمان بندی نادرست رابطه جنسی برای باردار شدن با تخمک گذاری، اثرات باقیمانده داروهای هورمونی ضد بارداری و وضعیت سلامتی زوجین. باید تا جایی که می توانیم تلاش کنیم و با آگاهی از مشکلات رایج، شانس خود را افزایش دهید. این مشکلات رایج از کمک نگرفتن از پزشک گرفته تا عدم شناخت چرخه قاعدگی.

چرا من باردار نمیشوم؟

همان طور که گفتیم، دلایل زیادی برای بارداری نشدن وجود دارد. در اینجا هشت مورد از این دلایل را با هم بررسی می کنیم:

1- استرس بالا

وقتی صحبت از تاثیر استرس بر باردار نشدن می شود، منظور سطح بالای استرس مزمن است، نه استرس روزمره ای که همه افراد در طول روز تجربه می کنند. بنابراین سطوح بالای استرس می تواند نقش بسیار زیادی در بارداری نشدن داشته باشد؛ چرا که در واقع سطوح بالای کورتیزول که یک هورمون استرس است بر تخمک گذاری و باروری تاثیر منفی می گذارد.

همچنین بخوانید:دانستنی های جالب از بارداری

در نهایت، اگر در کنترل استرس مشکل دارید، صحبت با یک روانشناس بالینی و به کار بردن روش های کاهش استرس در زندگی ‌تان می ‌تواند مفید باشد. این روش ها شامل مدیتیشن، یوگا، یادداشت روزانه و تمرکز حواس است که همگی می توانند در کنترل و مدیریت استرس کمک کننده باشند.

چرا من باردار نمیشوم

2- زمان بندی رابطه جنسی

اگر خودتان به طور طبیعی برای باردار شدن تلاش می کنید و با روش های درمانی تحت نظر پزشک پیش نمی روید، زمان‌ بندی رابطه جنسی با روزهای تخمک گذاری که بیشترین باروری را در آن روزها دارید، بسیار مهم است.

پزشکان توصیه می کنند در روزهای تخمک گذاری که حدودا ۶ روز است، باید هر روز یا یک روز در میان رابطه جنسی داشته باشید. بنابراین در صورتی که رابطه جنسی تان را با بازه زمانی روزهای تخمک گذاری زمان بندی کنید، شانس باردار شدن شما بالاتر است.

3- محصولات بهداشت جنسی

بهتر است هنگامی که برای باردار شدن تلاش می کنید، از محصولات بهداشت جنسی استفاده نکنید. به عنوان مثال، کارشناسان بهداشت دوش واژینال را به دلایل مختلف بهداشتی، از عفونت های واژن گرفته تا عفونت های مقاربتی توصیه نمی کنند و وقتی شما در شرایط تلاش برای باردار شدن هستید، دوش واژینال ممکن است pH واژن را تغییر دهد، اسپرم ها را بکشد و باردار شدن را مختل کند.

همینطور برخی از روان کننده ها می توانند عملکرد و تحرک اسپرم را مختل کنند. بنابراین اگر از این محصولات استفاده می کنید، به دنبال آن هایی باشید که به اسپرم آسیب نرساند.

4- وضعیت سلامت زوجین

زمانی که صحبت از باردار نشدن می شود، متاسفانه اکثر مردم فکر می کنند که این به دلیل مشکلات مربوط به رحم و در کل مشکلات مربوط به زنان است؛ اما باید بدانید که مسئله باردار نشدن فقط به زن یا فقط به مرد مربوط نمی شود. پزشکان می گویند موارد ناباروری حدودا ۴۰ درصد مربوط به مردان، ۴۰ درصد مربوط به زنان و ۲۰ درصد ترکیبی از هر دو است. و به یاد داشته باشید که معمولا بین ۶ ماه تا ۱ سال طول می کشد تا یک زوج سالم بتوانند باردار شوند.

5- زمان تخمک گذاری

وقتی صحبت از باردار نشدن می شود، ندانستن زمان تخمک گذاری یک مشکل بزرگ و یک اشتباه رایج در بین افراد است. به گفته متخصصان، دوره تخمک گذاری اکثر افراد ۱۴ روز قبل از شروع پریود است.

در حالی که این اطلاعات در نگاه اول ساده به نظر می رسد، در صورتی که دوره های قاعدگی نامنظمی داشته باشید و یا نتوانید به یاد آورید که آخرین بار چه زمانی قاعدگی داشته اید، این موضوع گیج کننده می شود. یکی دیگر از اشتباهات رایج در این باره، حساب کردن اولین روز واقعی چرخه قاعدگی است؛ روز اول چرخه قاعدگی، اولین روزی است که خونریزی اتفاق می افتد، نه روز بعد یا روز قبل از آن. در نتیجه به همه دلایل گفته شده، مهم است که زمان دقیق چرخه قاعدگی خود را بدانید.

به عنوان راه حل، پزشکان استفاده از کیت های پیش بینی تخمک گذاری (OPK) را پیشنهاد می کنند که بدون نسخه در دسترس هستند. همچنین داشتن یک تقویم برای مشخص کردن چرخه قاعدگی می تواند مفید باشد. همینطور استفاده از یک پیش بینی تخمک گذاری آنلاین و یا نصب اپلیکیشن های موجود در این حوزه، به راحتی می توانند برای تعیین روزهای تخمک گذاری و موارد دیگر به شما کمک کنند.

چرا من باردار نمیشوم

6- داروهای هورمونی ضد بارداری

تحقیقات نشان می دهد که برخی از انواع داروهای هورمونی ضد بارداری نسبت به داروهای دیگر، با تاخیر بیشتری در بازگشت باروری عمل می کنند. البته به خاطر داشته باشید که هر فردی هم متفاوت است. بنابراین اگر به تازگی داروهای ضد بارداری را قطع کرده اید، ممکن است چند سیکل طول بکشد تا بتوانید باردار شوید.

پزشکان می گویند بسیاری از خانم ‌ها زمانی که برای اولین بار به طور کامل داروهای پیشگیری از بارداری را قطع می کنند، حدود شش ماه یا بیشتر طول می ‌کشد تا سیکل قاعدگی شان منظم شود و تا زمانی که قاعدگی منظم تر نشود، تخمک گذاری به احتمال زیاد اتفاق نمی افتد.

در نهایت آن ها توصیه می کنند که اگر حداقل شش ماه از قطع داروهای ضد بارداری تان گذشته باشد، پریود منظمی نداشته باشید، مطمئن نیستید که تخمک گذاری دارید و یا در مورد باروری خود سوالی دارید، زمان خوبی است تا با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

7- مشکلات زمینه ای پزشکی

داشتن مشکلات پزشکی مانند پریودهای نامنظم، دیابت و یا اختلال تیروئید، بر توانایی شما برای باردار شدن تاثیر می گذارد. بنابراین، اگر مشکلات زمینه ‌ای پزشکی دارید، باید قبل از تلاش برای بچه دار شدن مطمئن شوید که آن ها تحت کنترل هستند.

در واقع زوجین باید قبل از اقدام به بارداری، جهت معاینه از یک پزشک متخصص یا مشاور پزشک کمک بگیرند. پزشک مشکلات پزشکی را بررسی می کند و به افراد کمک می کند تا با کم ترین مشکل، برای اقدام به بارداری برنامه ‌ریزی کنید. حتی در صورتی که زودتر از آن چه فکر می ‌کردید باردار شده اید، لازم است برای انجام اقدامات بعدی در دوران بارداری و کمک گرفتن از یک پزشک متخصص، دست به کار شوید.

8- عادات نادرست و سبک زندگی غلط

برای مثال سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند بر باروری مردان و زنان تاثیر بگذارد.

سیگار کشیدن طولانی مدت سرعت از دست دادن تخمک ها را افزایش می دهد، تعداد اسپرم ها را کاهش می دهد و اسپرم های سالم تر را از بین می برد. علاوه بر سیگار کشیدن، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد حتی سطوح متوسط ​​نوشیدن الکل با نرخ باروری پایین تر مرتبط است.

بنابراین، اگر شما یا همسرتان به طور منظم سیگار می ‌کشید یا مشروب می‌ نوشید و برای باردار شدن تلاش می کنید، شاید ایده خوبی باشد که اول با یک متخصص در مورد ترک سیگار صحبت کنید.

چرا من باردار نمیشوم

چه عواملی احتمال باردار نشدن را در افراد افزایش می دهد؟

عواملی وجود دارد تحت عنوان عوامل خطر که احتمال باردار نشدن را در افراد افزایش می دهد و این عوامل در مردان و زنان یکسان است.

این عوامل عبارتند از:

1- سن

باروری زنان با افزایش سن کاهش می یابد؛ به طوری که در اواسط ۳۰ سالگی به تدریج و پس از ۳۷ سالگی به سرعت کاهش می یابد. باردار نشدن در زنان سن بالا به احتمال زیاد به دلیل تعداد و کیفیت کمتر تخمک است و همچنین می تواند به دلیل مشکلات سلامتی باشد که باروری را تحت تأثیر قرار می دهد. همچنین مردان بالای ۴۰ سال ممکن است کمتر از مردان جوان توانایی باروری داشته باشند.

2- مصرف تنباکو

سیگار یا ماری جوانا کشیدن مردان و زنان ممکن است احتمال بارداری و همچنین اثربخشی احتمالی درمان باروری را کاهش دهد. علاوه بر آن سقط جنین در زنان سیگاری بیشتر است و می تواند اختلال نعوظ را در مردان بیشتر کند و تعداد اسپرم ها کاهش دهد.

3- مصرف الکل

مصرف بیش از حد الکل در مردان می تواند تعداد و تحرک اسپرم ها را کاهش دهد.

4- داشتن اضافه وزن

سبک زندگی بی تحرک و داشتن اضافه وزن، می تواند خطر باردار نشدن را افزایش دهد. گفته شده، تعداد اسپرم ها نیز ممکن است تحت تاثیر اضافه وزن باشد.

5- کم وزن بودن

افرادی که دارای اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی یا پرخوری عصبی هستند و افرادی که رژیم های غذایی بسیار کم کالری و محدودی دارند، کسانی هستند که در معرض خطر باردار نشدن قرار دارند.

6- مسائل مربوط به ورزش

یکی از این مسائل ورزش نکردن است که باعث چاقی می شود و خطر باردار نشدن را افزایش می دهد. در موارد نادری دیده شده است که مشکلات تخمک گذاری ممکن است با ورزش شدید و مکرر در زنانی که اضافه وزن ندارند همراه باشد.

چه زمانی باید برای مشکلات ناباروری به پزشک متخصص مراجعه کرد؟

در پایان باید بگوییم اگر شما هم درگیر این سوال هستید که “چرا من باردار نمیشوم؟” باید بدانید که برای باردار نشدن لازم نیست فورا به پزشک مراجعه کرد. در صورتی که یک سال به طور مرتب برای باردار شدن تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید و دارای شرایط زیر باشید، بهتر است از یک پزشک متخصص کمک بگیرید. خبر خوب این است که اکثر زوج ها با یا بدون درمان در نهایت می توانند باردار شوند.

چه زمانی باید برای مشکلات ناباروری به پزشک متخصص مراجعه کرد؟

زنان در صورتی که شرایط زیر را داشته باشند باید زودتر با یک پزشک مشورت کنند:

  • تلاش برای باردار شدن به مدت شش ماه یا بیشتر
  • سن بالای ۳۵ سال یا بیشتر
  • داشتن پریودهای نامنظم
  • داشتن پریودهای بسیار دردناک
  • داشتن مشکلات باروری شناخته شده
  • داشتن بیماری های آندومتریوز یا بیماری التهابی لگن
  • داشتن تجربه چندین سقط جنین
  • قرار داشتن تحت درمان سرطان

مردان در صورتی که شرایط زیر را داشته باشند باید با پزشک مشورت کنند:

  • تعداد کم اسپرم یا سایر مشکلات اسپرم
  • سابقه مشکلات بیضه، پروستات یا جنسی
  • داشتن بیضه های کوچک یا تورم در کیسه بیضه
  • وجود مشکلات ناباروری در سایر اعضای خانواده
  • قرار داشتن تحت درمان سرطان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *