معرفی 10 تا از بیماری های شایع زنان

سلامتی زنان در تمامی سنین حائز اهمیت است. از این رو بایستی اطلاعات کافی در ارتباط با بیماری های شایع زنان را داشته باشید تا بتوانید تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری نمایید.

از جمله بهترین روش های پیشگری جهت ابتلا به بیماری های شایع در زنان، داشتن یک روتین زندگی سالم است. یکی از اندام های بسیار مهم و بسیار حساس در بانوان، دستگاه تناسلی است زیرا بسیاری از بیماری های شایع زنان، مربوط به ناحیه تناسلی می باشد.

اهمیت سلامت زنان

از جمله عوامل شایع مرگ در بین بانوان میتوان به بیماری های قلبی، سرطان، بیماری های مزمن تنفسی، سکته مغزی، بیمازی آلزایمرو پارکینسون اشاره نمود.

همچنین بخوانید: 7 نشانه از علائم بیماری پارکینسون

از دیگر توصیه های ما به شما بانوان جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری های شایع زنان، انجام آزمایش هایی از قبیل؛ مامو گرافی، تست سرطان رحم، تست سرطان سینه و همچنین سایر غربالگری های سرطانی است. لازم است این آزمایشات را هر چند ماه یک بار به توصیه پزشک خود به طور متداوم انجام دهید.

معرفی انواع بیماری های شایع زنان

علایم در برخی از بیماری ها با توجه به ساخت فیزیولوژی جنسیت افراد ممکن است متفاوت باشد. بیماری های دستگاه تناسلی، کیست تخمدان، تنبلی و سرطان تخمدان ها، خشکی و عفونت های شایع در واژن، وجود فیبروم در رحم از جمله بیماری های شایع در بین بانوان است.

ابتلا به هر یک از این بیماری ها میتواند در برخی از افراد به طور خفیف باشد که متاسفانه برخی از بانوان با بی توجهی به این علائم ، ممکن است بیماریشان رفته رفته پیشرفت کرده و فرد را در شرایط وخیم تر این نوع از بیماری ها قرار دهد.

تغییرات هورمونی، زایمان، بارداری از جمله مواردی هستند که سبب می شود تا بانوان بیشتر در معرض بیماری های زنان قرار بگیرند. از این رو توصیه ما به شما برای پیشگیری از بیماری های زنان، انجام چکاب های دوره ای پزشکی است.

1- بیماری های دستگاه تناسلی

این دسته از بیماری های زنان دارای انواع مختلفی است که عبارتند از؛

  • بیماری های التهاب لگن
  • زگیل تناسلی، تبخال تناسلی
  • عفونت های ادراری

داشتن ترشحات به صورتی غیر طبیعی، عفونت های جمراری و ادراری از جمله نشانه های بیماری دستگاه تناسلی هستند. در صورتی که هریک از این علائم را به مدت طولانی تجربه نمودید، به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید و تحت درمان قرار بگیرید.

بیماری های دستگاه تناسلی زنان

در صورتی که به این علائم  بی توجه باشید و بیماری خود را جدی نگیرید ممکن است بیماری شما رشد کند و درمان شما سخت تر و طولانی تر شود.

2- سرطان تخمدان

متاسفانه این نوع بیماری از جمله بیماری های شایع زنان، در اوایل بیماری که فرد به آن مبتلا شده ، خاموش یا همان بدون علامت است‌ پس در نتیجه این بیماری در برخی موارد میتواند بسیار خطرناک باشد.

تکرر ادرار، درد در ناحیه شکم و زیر شکم، خستگی مفرط، اختلال بلع غذا از جمله نشانه های بیماری سرطان تخمدان می باشد.

همچنین بخوانید: شایع ترین علائم سرطان تخمدان

3- سرطان پستان

از جمله بیماری های شایع زنان ، سرطان پستان است که این نوع بیماری به دلیل فیزیولوژی در زنان بسیار شایع تر از مردان است.

سرطان پستان یا سینه

تورم غدد لنفاوی، تغییرات در پوست، خارج شدن شکل سینه از فرم‌پرتقالی بودن، فرورفتگی ناحیه نوک سینه از جملات موارد نشان دهنده سرطان پستان یا سرطان سینه است. در صورتی که هریک از این نشانه ها برای شما ظاهر شد سریعا به پزشک متخصص زنان مراجعه کرده و درمان خود را آغاز نمایید.

همچنین بخوانید: مهم ترین علائم سرطان سینه در زنان و مردان

4- سرطان رحم

سرطان رحم یکی از رایج ترین بیماری های شایع زنان می باشد که یکی ازمنشاهای این بیماری، ژنتیک است. با توجه به تحقیقات و نتایج به دست آمده، بیماری سرطان رحم در بین جوانان بسیار رایج تر از سنین بالا است.

از جمله علائم این بیماری میتوان به ترشحات واژن، خونریزی های زیاد و غیر متعارف، احساس درد زیاد در لگن اشاره نمود.

5- کیست تخمدان

کیست تخمدان، از دیگر انواع بیماری های زنان است. همان طور که می دانید تمامی زنان دارای تخمدان های یک شکل و یک اندازه ای هستند که در برخی از افراد، به دلایل متعددی ممکن است این تخمدان ها تغییر شکل و سایز دهند که به این نوع از تغییر حالت تخمدان، کیست تخمدان می گویند.

همچنین بخوانید: علائم کیست تخمدان ، زنگ خطری برای خانم ها

امروزه بانوان زیادی در جهان هستند که در طول زندگی خود تجربه حداقل یک بار مبتلا شدن به بیماری کیست تخمدان را داشته اند. در صورتی که نشانه هایی از قبیل؛ درد های زیاد و غیر قابل تحمل در دوران قاعدگی، درد در ناحیه زیر شکم، قاعدگی های به شکل نامنظم، خونریزی زیاد و غیر طبیعی را مشاهده نمودید بایستی به پزشک زنان مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید.

6- تنبلی تخمدان

این بیماری رایج در بین زنان، در سنین های مختلف و با علایم مختلفی مشاهده می شود. افرادی که مبتلا به بیماری تنبلی تخمدان هستند، به طور معمول دوران قاعدگی نامنظم را تجربه می نمایند.

نام دیگر بیماری تنبلی تخمدان، تخمدان پلی کیستیک است که بروز این بیماری میتواند بر همورمون های جنسی زنانه تاثیر بگذارد و سبب برهم زدن هورمون های جنسی زنان شود. لازم به ذکر است این نکته را ذکر نماییم، در صورتی که بیماری تنبلی تخمدان شدت یافته باشد، فرد بیمار به سختی میتواند با مصرف دارو سیکل ماهانه داشته باشد.

7- چسبندگی رحم

سطح داخلی غشا در داخل شکم، پوشیده از لایه ای نرم سلولی است که به آن سروز گفته می شود. این سلول، در نواحی همانند؛ روی رحم، لوله های رحمی، کف لگن، روده ها قرار دارد که وظیفه آن لغزیدن احشا روی هم و عدم‌ چسبندگی  در رحم است.

همچنین بخوانید: بررسی علائم و عوارض چسبندگی رحم

اما طی فرایندی که لایه ی سروز به هردلیلی دچار آسیب شود و احشا در تمامی این مناطق آسیب دیده بچسبد و اتصال غیر طبیعی را به وجود آورد، چسبندگی رحم می گویند.

8- فیبروم رحم

از جمله بیماری های شایع زنان می توان به فیبروم رحم اشاره کرد. به مجموع تغییراتی که در بافت عضلانی رحم ایجاد می شود فیبروم رحم می گویند. از جمله منشا این تغییرات، ژنتیک هستند.

فیبروم ها از دوران جنینی، در بافت رحم تولید می شوند که به مراتب، با بزرگ شدن رحم فرد، تغییرات هورمونی، همچنین افزایش سن و رسیدن به دوران بلوغ، فیبرون ها بزرگ و بزرگتر می شوند که این میتواند برای زنان خطر زا باشد. در برخی مواردی نیاز است با انجام عمل جراحی، فیبرون رحم از ناحیه رحم فرد بیمار خارج شود.

همچنین بخوانید: علت به وجود آمدن فیبروم رحم چیست؟

بیماری فیبروم رحم

این نکته را در نظر داشته باشید، آن دسته از دخترانی که مبتلا به بیماری فیبرون رحم هستند و از سنین پایین تری برخوردار می باشند، عمل جراحی برای خارج کردن فیبرون برای این دسته از افراد صورت نمی گیرد زیرا که عمل جراحی ممکن است رحم فرد بیمار را در آینده برای دوران بارداری تحت تاثیر قرار دهد.

این فیبرون ها تنها با انجام آزمایشات ساده از قبیل آزمایش سونوگرافی قابل تشخیص هستند.

9- عفونت واژن

عدم رعایت بهداشتی فردی، وجود برخی از باکتری ها در بدن انسان از جمله مواردی است که میتواند زمینه لازم برای ابتلا به عفونت را در زنان فراهم کند. در صورتی که مبتلا به عفونت واژن شدید، میتوانید از ژل های شست و شوی واژن، مصرف قرص و دارو، این عفونت را کنترل و از بین ببرید.

در صورتی که با انجام هر یک از این موارد بهبود نیافتید بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.

انواع عفونت های واژن عبارتند از؛

  • کاندیدیاز
  • تریکومونیاز
  • واژینوباکتریال

راه های پیشگری از ابتلا به بیماری های زنان

داشتن یک رژیم غذایی سالم، رعایت بهداشت فردی، از جمله بهترین روش های پیشگیری جهت ابتلا به انواع بیماری های شایع زنان است. داشتن اضافه وزن، امروزه یکی از بزرگترین معضلات بسیاری از بانوان است که این اضافه وزن میتواند یکی از دلایل پیدایش بیماری ها در افراد باشد.

راه های پیشگری از ابتلا به بیماری های زنان

پس سعی کنید با داشتن یک روتین غذایی سالم، داشتن فعالیت در طول روز، انجام فعالیت های ورزشی یک زندگی سالم و عاری از هرگونه بیماری را در پیش داشته باشید.

از جمله راه های پیشگیری بیماری زنان عبارتند از؛

  • داشتن یک سبک زندگی سالم
  • داشتن یک روتین غذایی سالم
  • ورزش کردن
  • عدم مصرف الکل و دخانیات
همچنین بخوانید: عوارض مشروبات الکلی در مردان و زنان

کلام آخر

همان طور که میدانید، مواردی که سلامت زنان و مردان را ممکن است به خطر اندازد، یکسان و مشترک است، اما باید بگوییم باتوجه به ساختار بدنی و آنوتومی بدن، زنان به مراتب بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به آسیب های خاص و همچنین انواع بیماری ها اللخصوص بیماری های زنانه هستند.

مهم‌ترین نکته ای که در صورت ابتلا به بیماری ها باید به آن توجه داشته باشید، خودداری از انجام روش های خود درمانی است زیرا در این صورت، نه تنها بیماری بهبود نمی یابد بلکه ممکن است به تشدید بیماری و به خطر انداختن سلامتیتان کمک کنید.

همچنین ما به شما توصیه می کنیم، بهتر است در زمان پریودی جهت شست و شو از آب سرد استفاده نکنید، زیرا که شست و شو با آب سرد در زمان پریودی سبب فراهم شدن زمینه بسیاری از بیماری های دستگاه تناسلی می شود.

در آخر جهت جلوگیری از بیماری های شایع زنان، ورزش کردن را جدی بگیرید زیرا که ورزش علاوه بر گرم‌ نگه داشتن دستگاه تناسلی شما، چربی های موجود در اطراف رحم و همچنین دستگاه تناسلی را به طور کامل از بین می برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *