چرا من اجتماعی نیستم؟

آدم‌ها دو دسته‌اند. برخی دوست دارند زمان زیادی تنها باشند و با کسی صحبت نکنند. آدم‌هایی که همیشه بهترین کاندید برای بحث و تبادل نظر محققان هستند. اما دسته دوم مشخصات متفاوتی دارند. دسته دوم آدم‌هایی هستند که از معاشرت با دیگران در هر شرایطی لذت می‌برند.

آنها دوست دارند تمام وقت خود را با دیگران صرف کنند، محققان هرگز نگران دسته دوم نمی‌شوند. پروفسور روانشناس جولی بوکر معتقد بود که روانشناسان باید درباره افرادی که اجتماعی نیستند بیشتر تحقیق کنند. چرا من اجتماعی نیستم؟ مردم درباره افرادی که گوشه گیر به نظر می‌رسند چه فکری می‌کنند؟

در سال 2017 روانشناسان طی انجام تحقیقاتی گسترده از بین 300 جوان که حدودا 18 تا 25 ساله بودند، به این نتیجه رسیدند که تعداد گروه‌ها و افراد گوشه گیر تقریبا بیش از حد تصور است. آن‌ها با انجام این تحقیق که بر اساس پرسشنامه‌های افراد به دست آمده بود، موفق شدند ارتباط بین تجربیات مثبت و منفی افراد با میزان گوشه گیر بودنشان را اندازه‌گیری کنند. محققان بر اساس پرسشنامه جمع آوری شده افراد گوشه گیر را در 3 گروه قرار دادند.

  • افرادی که خجالتی هستند.
  • افرادی که دوست ندارند وقتشان را در کنار دیگران بگذرانند.
  • افرادی که غیر اجتماعی هستند.

بنابراین پاسخ‌های مختلفی برای این سوال که «چرا من اجتماعی نیستم؟» وجود دارد. افراد به دلایل مختلفی از «اجتماعی بودن» یا تعامل با مردم در اجتماع، اجتناب می‌کنند.

چگونه به فردی اجتماعی‌تر تبدیل شویم؟

چگونه به فردی اجتماعی‌تر تبدیل شویم؟

معاشرت با مردم اگرچه همیشه خوب و جالب بنظر می‌رسد، اما همه افراد این احساس را نسبت به معاشرت با دیگران ندارند. همانطور که معاشرت در برخی موارد باعث سرگرمی و احساس نشاط می‌شود، ممکن است برخی افراد حتی از تصور معاشرت دچار نگرانی و اضطراب شوند. برخی از افراد به واسطه داشتن روحیات مختلف خجالتی یا حتی خیلی خجالتی هستند. اما به راستی چه راهی برای تبدیل شدن یه یک فرد اجتماعی وجود دارد؟ بله.

1- شناخت دلایل کم رویی

برای مقابله کردن با کم رویی یا خچالتی بودن باید ناامنی‌ها یا دلایلی که باعث کم رویی شما می‌شوند را بشناسید. اگر اینطور فکر می‌کنید که شما متعلق به هیچ دسته و گروهی از مردم نیستید و این احساس متعلق نبودن را در اعماق فکر خود پرورش داده‌اید، باید به سرعت با این احساس مقابله کنید.

از تکرار جملاتی مشابه این جملات که: «من جذاب نیستم» یا «من خسته‌کننده هستم» دست بردارید. این افکار منفی مانع از داشتن اعتماد به نفس می‌شود. اعتماد به نفس مهم‌ترین نکته برای تبدیل شدن به یک فرد اجتماعی است. با نگرانی‌هایی که نگرانش هستید، رو به رو شوید. در حقیقت رو به رو شدن با نگرانی‌ها و ترس‌ها بهترین راه مقابله است.

2- مدیریت افکار منفی

مدیریت افکار منفی را بیاموزید. مدیریت افکار منفی نیاز به شناخت دقیق این افکار دارد. زمانی که متوجه رشد یک فکر منفی در ذهن خود شدید، باید آن را به بهترین شکل در نطفه خفه کنید. این کار را با بستن چشمانتان و فکر کردن به اتفاق یا نگرش منفی انجام دهید. چشمان خود را ببندید و اجازه دهید که افکار منفی شما به آرامی از بین بروند.

تفکر منفی را جایگزین تفکر سازنده کنید. فرض کنید 26 ساله شدید و هم سن و سال‌هایتان اکنون برای فارغ التحصیل شدن از مقطع کارشناسی ارشد هیجان دارند. به جای سرکوفت زدن به خودتان برای قبول نشدن در کنکور ارشد، ذهنیتتان را تغییر دهید. به خودتان بگویید که «من دوست دارم سال آینده در کنکور قبول شم». بنابراین با این کار تفکر منفی را تبدیل به یک «هدف» می‌کنید.

3- شناخت ویژگی‌های مثبت

ویژگی‌های مثبت شما چیست؟ فهرست کاملی از آن‌ها تهیه کنید. شناخت ویژگی‌های مثبت نوع دیگری از خودشناسی است. با خودشناسی می‌توان موفقیت‌های زیادی را به دست آورد. خودشناسی یا خودآگاهی باعث می‌شود تا نظارت کاملی بر احساسات و واکنش‌های خود هنگام برخورد با دیگران داشته باشیم.

5 روش کاملا واقعی برای تبدیل شدن به یک فرد اجتماعی

5 روش کاملا واقعی برای تبدیل شدن به یک فرد اجتماعی

اجتماعی بودن تفاوت بسیار زیادی با راضی نگه داشتن تمام اطرافیان دارد. در حقیقت هیچ اشکالی ندارد اگر به بیرون رفتن از خانه حتی تا یک هفته نیاز نداشته باشید. هیچ اشکالی ندارد اگر ترجیح می‌دهید که مدت‌های طولانی تنها بمانید.

هر چند این کارها ممکن است از نظر بسیاری غیر منطقی باشد، اما متفاوت بودن هیچ اشکالی ندارد. اما اگر دوست دارید به فردی اجتماعی یا اجتماعی‌تر تبدیل شوید، 5 روش کاملا واقعی و موثر وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را مورد استفاده قرار دهید.

1- شنونده بودن را تمرین کنید

همه ما دو گوش داریم اما شنونده بودن به داشتن حس شنوایی ارتباطی ندارد. در حقیقت یکی از ارزان‌ترین و بی‌دردسرترین روش‌های برقراری ارتباط با دیگران، شنیدن آن‌ها است. با گوش دادن به صحبت‌های دیگران در جلب توجه آن‌ها موفق می‌شوید، با این کار همچنین می‌توانید علاقه و توجه خود را به آن‌ها نشان دهید.

اما فراموش نکنید که در حین تمرین برای تقویت «شنونده بودن» به صحبت‌های طرف مقابل‌تان توجه کنید. ببنید که چیزی برای او از همه چیز مهم‌تر است؟ ببنیید که با گفتن چه چیزی می‌توانید هیچان زده‌اش کنید؟

2- شروع‌کننده مکالمه باشید

برای پیدا کردن دوستان جدید یا برای تبدیل شدن به یک آدم اجتماعی به مکالمه کردن با دیگران نیاز خواهید داشت. می‌توانید برای تبدیل شدن به یک فرد دوست داشتنی از هنر جادویی حرف زدن استفاده کنید. اما شاید شروع مکالمه آن هم با افرادی که آن‌ها را نمی‌شناسید، کار ساده‌ای نباشد.

تعداد زیادی از افراد صحبت کردن درباره خودشان، ویژگی‌ها و علایقشان را دوست دارند.
پروفسور برناردو کاردوچی می‌گوید: بیش از 40 درصد بزرگسالان این قدرت را دارند که خجالتی بودن دیگران را تشخیص دهند.

3- ترتیب برگزاری یک مهمانی را بدهید

برگزار کردن یک مهمانی حتی در سطح مهمانی‌های خانوادگی می‌تواند باعث تقویت تعامل و ارتباط شما با دیگران شود. در حقیقت این روش راه حل ساده‌ای برای پیدا کردن جواب این سوال که چرا من اجتماعی نیستم، است. تعامل با دیگران می‌تواند علاوه بر سرگرم‌کننده بودن باعث مرور خاطرات یا کشف اتفاقات جدید شود.

چرا من اجتماعی نیستم؟

4- با غریبه‌ها صحبت کنید

هر چند که در دوران کودکی همیشه این پند را آویزه گوشمان می‌کردیم که صحبت کردن با غریبه‌ها کار درستی نیست، اما امروز می‌توانید از صحبت کردن با غریبه‌ها برای اجتماعی‌تر شدن خودمان استفاده کنیم. غریبه‌ها تعریف مشخصی ندارند.

وقتی وارد یک کافه یا رستوران می‌شوید، باریستا یا گارسون غریبه هستند. صحبت با آن‌ها شروع صحبت با غریبه‌هایی است که ممکن است هرگز به شما آسیبی وارد نکنند. در سال 2014 مطالعه‌ای انجام شد که نتایج آن امیدوار‌کننده بود. این مطالعه نشان داد که برقرار کردن ارتباط با دیگران نقش موثری در افزایش رفاه و امید به زندگی در مردم دارد.

5- در کلاس های هنری یا ورزشی ثبت نام کنید

ثبت نام کردن در کلاس‌های هنری یا ورزشی به نوعی باعث خارج شدن ما از منطقه امنی که برای خودمان ساخته‌ایم می‌شود. با ثبت نام در کلاس‌هایی که به علایق ما نزدیک هستند، اجتماعی‌تر می‌شویم. تفاوتی ندارد که کلاس مورد نظر کلاس آشپزی یا سفال‌گری است، ما در این کلاس‌ها می‌توانید خوب صحبت کردن و خوب گوش دادن به دیگران را نیز بیاموزیم.

اجتماعی بودن یا نبودن؛ مسئله این است!

آیا واقعا جامعه ما برای فردی که برونگرا است ارزش بیشتری قائل می‌شود؟ آیا اجتماعی بودن چیز خیلی خوبی است؟ آیا اجتماعی بودن بهتر از درونگرا بودن است؟ این سوالات واقعا تکراری و البته بسیار مهم هستند. اجتماعی بودن دیگران باعث افزایش کیفیت زندگی آن‌ها و نشان از داشتن اعتماد به نفس آن‌ها است. اما چرا بسیاری از افراد اجتماعی نیستند؟ ویژگی افرادی که اجتماعی نیستند چیست؟

  • از نزدیک شدن به دیگران (غریبه‌ها، خانواده یا حتی دوستان) می‌ترسند.
  • نمی توانند با دیگران ارتباط چشمی برقرار کنند.
  • کناره‌گیری از جمع و انزوا را ترجیح می‌دهند.
  • برای شروع مکالمه به ویژه مکالمه‌های اتفاقی با دیگران مشکل دارند.
  • از قرار گرفتن در بین جمعیت زیاد وحشت زده می‌شوند.
  • از عدم اعتماد به نفس رنج می‌برند.

اجتماعی بودن یا نبودن؟ مسئله این است

چگونه یک فرد اجتماعی‌تر شویم؟

تبدیل شدن از یک فرد غیر اجتماعی که مدام این سوال که چرا من اجتماعی نیستم را از خود می‌پرسد، به فردی اجتماعی چندان هم ساده نیست. اما غیر ممکن فقط غیر ممکن است! برای شروع کار می‌توانید راه ساده‌ای را انتخاب کنید. فهرست بلند بالایی از ویژگی‌های مثبت، مشخصات خوب و قابلیت‌هایتان را آماده کنید. برای تکمیل کردن فهرست مورد نظر به این سوالات پاسخ دهید.

  • چه استعدادی دارید؟
  • مردم کدام یک از ویژگی‌های شما را بیش از دیگری تحسین می‌کنند؟
  • در سال گذشته به چه موفقیتی دست پیدا کرده اید؟
  • آیا تاثیر مثبتی در زندگی دیگران از خود به جای گذاشته اید؟
  • بیشتر از هر چیزی به کدام ویژگی خود افتخار می‌کنید؟

اجتماعی نبودن باعث ایجاد چه مشکلات بزرگی در زندگی می‌شود؟

اجتماعی نبودن هر چند هیچ اشکالی ندارد، اما ممکن است برخی مواقع باعث ایجاد تنش‌ها و موقعیت‌های حساس در زندگی شما شود. اگر اجتماعی نباشید، بحران‌ها و چالش‌های خاصی را در زندگی تجربه می‌کنید. ممکن است تکرار این بحران‌ها باعث ایجاد موانعی در مسیر موفقیت شما شود.

فرض کنید به عنوان فردی که اجتماعی نیست، وارد گروه جدیدی می‌شوید که اولین شرط همکاری با آن‌ها اجتماعی بودن است. گروهی که اگر بتوانید پای خود را در بین آن‌ها قرص کنید، آینده فوق العاده‌ای در انتظارتان خواهد بود. اما شما یک فرد اجتماعی نیستید پس فکر می‌کنید چه چیزی در انتظار شما خواهد بود؟

سوالات متداول درباره «چرا من اجتماعی نیستم؟»

چرا اجتماعی بودن اهمیت دارد؟

انسان ذاتا موجودی اجتماعی است و اجتماعی بودن برای او تا حد بسیار زیادی اهمیت دارد. اجتماعی شدن به ساخت هویت انسان، افزایش و تداوم جمعیت انسان و البته حل مشکلات او کمک می‌کند.

چطور می توان به فردی اجتماعی تبدیل شد؟

تغییر شخصیت درونگرا به شخصیت برونگرا یک شبه اتفاق نمی‌افتد. یادگیری نحوه تعامل هدفمند با انسان‌ها، کنار گذاشتن عادت‌هایی مانند خجالتی بودن و تقویت شخصیت از روش‌هایی است که می‌توان برای اجتماعی شدن به آن‌ها اشاره کرد.

همچنین بخوانید: چرا من به اهدافم نمی رسم؟

چرا انسان ها باید با هم زندگی کنند و اجتماعی باشند؟

در پسِ هر بار پرسیدن این سوال که چرا من اجتماعی نیستم قطعا می‌توان به دردی عمیق رسید. دردی که ناشی از تنهایی است، معمولا این سوال را افرادی از خود می‌پرسند که دوست دارند اجتماعی باشند. رهایی از این درد تنها یکی از دلایل مهم برای اجتماعی‌تر شدن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *