پیشگیری از خطرات با تشخیص بیماری از کف پا

تشخیص بیماری از کف پا شاید کمی عجیب به نظر برسد اما ناخن و کف پا گویای بسیاری از بیماری های مختلف است که شاید کمتر کسی آن را بداند! بهتر است بدانید که در دنیای امروز نشانه ها مهمترین اصل در پیدا کردن ریشه یک بیماری هستند، پس باید نشانه ها را جدی گرفت و به آنها ترتیب اثر داد.

 نشانه هایی که خبر از بیماری می دهند

اگر لکه های تیره ای روی ناخن شما وجود دارد دچار تاول شدید پوستی می شوید و یا زخم پای شما زود التیام نمی یابد باید به فکر چاره باشید. تشخیص بیماری ها از کف پا توسط پزشک صورت می گیرد و به صورت کاملاً دقیق نشانه ها ارزیابی می شود. اینطور که مشخص است برای داشتن بدن سالم باید به پای خود اهمیت دهید.

1- پوسته پوسته و خشک شدن پوست پا

اگر پوست کف پای شما ترک خورده و خشک می شود و یا به صورت پوسته پوسته است، یک علامت هشدار دهنده از بیماری تیروئید خواهد بود. غده تیروئید به طور کلی در سوخت و ساز بدن و فشار خون و همینطور رشد بافت و توابع سیستم عصبی تاثیر می گذارد و آنها را کنترل می کند.

در صورتی که پوست کف پای شما خشک شده است می توان به مشکل غده تیروئید مشکوک شد. البته که این خشکی گاه به دلیل وضعیت آب و هوا و یا عدم توجه به سلامت و بهداشت است. در تشخیص بیماری از کف پا در صورتی که کف پای شما پوسته پوسته شده است، افزایش وزن دارید و یا در دست خود بی حسی احساس می کنید و مشکلات بینایی دارید باید این موضوع را جدی بگیرید و از سوی پزشکی پیروی کنید.

2- بی حسی پا

بی حسی پا به واسطه عدم جریان خون در این منطقه صورت می گیرد و می توان گفت که نشانه ی بیماری PAD است. کسانی که مدت طولانی به حالت خاصی می نشینند، بی حسی پا را تجربه کرده اند. اگر بی حسی پا به شکل منظم برای افراد اتفاق بیفتد و یا در وضعیتی که شخص فعال نیست این مشکل صورت بگیرد هرگز نباید از آن چشم پوشی کرد.

بی حسی پا

بی حسی پا یکی از مهمترین نشانه هایی است که به بیماری نوروپاتی محیطی بر می گردد و به طور کلی مربوط به دیابت نوع 2 می شود. در شناسایی بیماری ها از کف پا این نشانه بسیار پر اهمیت است. دیابت سبب می شود که جریان خون پا درگیر شده و تحت تاثیر قرار بگیرد. این رویکرد به طور کلی زمان بیشتری برای بهبودی زخم نیاز خواهد داشت و کسانی که درگیر دیابت هستند معمولاً به عفونت بیشتری دچار می شوند.

شناسایی بیماری ها از کف پا شاید در ابتدا عجیب به نظر برسد اما واقعیت دارد. در تشخیص بیماری از کف پا در صورتی که مشکل بی حسی باشد نیاز است که شخص از مواد غذایی سالم و ورزش منظم پیروی کند به این ترتیب می تواند از بیماری دیابت نوع 2 جلوگیری نماید.

3- لکه های سیاه یا خطوط زیر ناخن پا

تغییر رنگ ناخن پا بدون هیچ ضربه یا دلیل خاصی نگران کننده است. گاه جسمی سنگین روی انگشتان پا قرار می گیرد و یا پا به بخشی برخورد می کند به این ترتیب شاهد تغییر رنگ ناخن پا خواهیم بود یعنی رنگ ناخن سیاه می شود. در این حالت ما می دانیم که مشکل از کجاست اما گاه شرایط به صورتی است که ما متوجه تغییر رنگ ناخن پا نیستیم یعنی این اتفاق بی دلیل رخ می دهد. مثلاً ناخن پا درگیر خطوط سیاه و سفید و قهوه ای می شود.

لکه های سیاه یا خطوط زیر ناخن پا

اگر خطوط ایجاد شده به صورت تیره و عمودی زیر ناخن باشد، می تواند نشانه هایی از ملانوم پنهان را شامل شود. گاه مشکل مربوط به یک عفونت قارچی است و نباید نادیده گرفته شود. بهتر است هر زمانی که ناخن ها کوتاه می شوند به رنگ ناخن دقت شود و در صورت غیر عادی بودن رنگ ناخن پیگیری های اولیه صورت بگیرد.

4- تشخیص بیماری از کف پا با درد پا صبحگاهی

سوزش یا درد پا زمانی که اولین قدم های صبحگاهی برداشته می شود یکی از نشانه های بسیار مهم وجود بیماری های مختلف است. درد پا نشانه ای از آرتریت روماتوئید است. این روال سبب سوزش و درد مفاصل می شود و در نهایت می بایست با دارو و ورزش کنترل شود. گاه درد پای صبحگاهی مربوط به بیماری پلانتار فاسیا است.

این بیماری ناشی از التهاب در بافت متصل کننده پاشنه به انگشت ها بوده و در نهایت پا در وضعیت خواب یا بی حسی باقی می ماند و تحمل اولین قدم صبحگاهی را ندارد. دقت کنید که در این زمینه بافت پا دچار کشش می دهد و در نهایت التهاب صورت می گیرد. در تشخیص بیماری از کف پا بسیار مهم است که پزشک بتواند موقعیت درست پا را شناسایی کند و تمرینات تقویت پا را ارائه دهد. همینطور شرایط به صورتی است که از بروز التهاب پلانتار نیز جلوگیری می شود.

5- تاسی انگشتان پا

در صورتی که انگشتان پا دچار ریزش مو شده اند و یا طاس هستند احتمالاً جریان خون در بدن شما ضعیف است. نرسیدن خون کافی به پا در تشخیص بیماری از کف پا نشانه بیماری شریانی محیطی یا PAD ضعیف است.

6- حفره و سوراخ در انگشتان پا

وجود سوراخ ها و حفره های ریز و همینطور شیار و خطوط نشان از بیماری پوستی پسوریازیس است.

7- ناخن های قاشقی

در تشخیص بیماری از کف پا در صورتی که شکل درگیر ناخن های قاشقی باشد احتمالاً با بیماری کم خونی یا لوپوس دست و پنجه نرم می کند. در این وضعیت کمبود آهن دیده می شود.

8- قوس زیاد

کسانی که قوس زیاد در ناحیه کف پا دارند احتمالاً درگیر درد کمر و دیسک کمر دیسکی می شوند و در تشخیص بیماری ها از کف پا گاه میخچه و انگشتان خمیده نیز دیده می شود به این ترتیب موقعیت ناحیه کف پا اهمیت زیادی دارد و می بایست به دقت ارزیابی شود.

همچنین بخوانید: معرفی انواع علائم دیسک کمر

9- ملتهب و قرمز بودن انگشت شست پا

ملتهب و قرمز بودن انگشتان پا نشانه هایی از آرتروز و نقرس و مورتون نوروما است. در شناسایی بیماری ها از کف پا می بایست نوع مشکل مشخص شده باشد.

همچنین بخوانید: راه های پیشگیری از آرتروز

10- خطوط قرمز زیر ناخن پا

خط قرمز زیر ناخن پا اگر به صورت عمودی باشد نشانه نوعی سرطان پوست است. البته گاه قارچ نیز این شرایط را ایجاد می کند اما به طور کلی رگ های قرمز زیر ناخن پا اغلب مربوط به عفونت های قلبی می شود. یعنی نشان دهنده این است که رگ های خونی پاره شده و به طور کلی خونریزی صورت گرفته است.

این رویداد زمانی اتفاق می افتد که خطوط قرمز تبدیل به لخته خون شده باشند. افرادی که دستگاه ایمنی بدنشان ضعیف است درگیر عفونت داخلی پوشش قلب هستند و در این موضوع در تشخیص بیماری از کف پا بسیار اثربخش است.

11- ضخیم شدن انگشتان پا

ضخیم شدن انگشتان پا بیشتر مربوط به سرطان ریه و یا بیماری های قلبی می شود. نام دیگر این بیماری کلابینگ است که معمولاً شامل سرطان ریه و عفونت مزمن ریه می شود. بیماری های قلبی سبب کاهش پایداری عروقی می شوند و این موضوع روی گردش خون تاثیر دارد. گاه نیز پوست متورم می شود و در نهایت انگشتان ضخیم تر و پهن تر نشان داده خواهند شد.

ضخیم شدن انگشتان پا

12- عدم التیام زخم پا

در صورتی که زخم پا زود خوب نمی شود و به طولانی مدت می انجامد مشکل مربوط به دیابت است و این موضوع در تشخیص بیماری از کف پا بسیار دیده شده است.

13- پا چماقی

پاچماقی علامتی است که در انگشت پا و دست دیده می شود و معمولاً در تشخیص بیماری از کف پا، به بیماری های قلبی و سرطان ریه محدود می شود.

14- احساس گرمای زیاد در پاها

احساس گرمای زیاد در کف پا معمولاً نشان از چاقی و اضافه وزن، افزایش اسید اوریک خون و یا اختلال در فعالیت های کلیه است و در تشخیص بیماری از کف پا بسیار مورد استفاده و مدنظر قرار می گیرد.

15- شکننده بودن ناخن پاها

شکننده بودن ناخن پا مربوط به کمبود آهن و بیماری های قلبی است اما شاید نیاز باشد که در تشخیص بیماری از کف پا همه شرایط ارزیابی شود.

16- گرفتگی عضلات پا

در صورتی که درگیر گرفتگی عضلات پا هستید احتمالاً در دریافت خون و مواد مغذی دچار مشکل هستید و یا سطح الکترولیت بدن شما بیش از اندازه کاهش یافته است. همینطور بدن هایی که با کم آبی شدید همراه هستند نیز در این لیست قرار دارند. معمولاً عصب ها فشرده شده و منقبض می شوند. در هر صورت در تشخیص بیماری ها از کف پا نیاز است که به گرفتگی ها نیز توجه شود.

مشکلات رایج در پا

1- میخچه

یکی از رایج ترین مشکلات پا، میخچه است. میخچه به این صورت است که یک قسمت از پا بسیار سفت و کلفت می شود.

2- پینه

پینه پا بسیار مشابه با میخچه است اما ناحیه گسترده تری را شامل می شود. هر دو گزینه نشان از یک مشکل در استخوان است.

3- ناخن فرو رفته در گوشت پا

فرو رفتن ناخن در گوشت پا شاید بر اساس کوتاهی بیش از اندازه ناخن و یا پوشیدن کفش نامناسب باشد همینطور ژنتیک نیز در این راستا نقش مهمی دارد.

ناخن فرو رفته در گوشت پا

4- انگشت پای چکشی

این مشکل مربوط به یک انقباض یا خم شدن انگشت در مفصل است. این خم شدن سبب می شود که انگشت ظاهری مشابه با حرف V به خود بگیرد. در تشخیص بیماری از کف پا اینطور به نظر می رسد که افزایش فشار با تاندون ها و مفاصل انگشت سبب بروز این مشکل می شود.

5- پا چنبری

پا چنبری یا کلاب فووت مربوط به اختلالات پا است و از بدو تولد در شخص ایجاد می شود به طوری که پای فرد درگیر چرخش می شود. در این راستا تاندونها کوتاهتر از حد نرمال هستند. کلاب فوت ها خفیف یا شدید هستند. سابقه خانوادگی و شرایط مادرزادی و همینطور استفاده از الکل و سیگار مهمترین عامل این مشخص هستند.

6- کف پای صاف

کف پای صاف یا بدون هیچ قوسی در اثر صدمات و یا بیماری رخ می دهد، مثلاً پیاده روی نادرست و یا ایستادن طولانی مدت در این راستا قرار گرفته اند. کسانی که فلج مغزی هستند و یا در ردیف سندروم داون قرار گرفته اند معمولاً مشکل کف پای صاف خواهند داشت. در تشخیص بیماری از کف پا این موضوع بسیار مهم است.

7- هالوکس والگوس

معمولاً قوز شست پا در بسیاری از بانوان رایج است. به این ترتیب که یک برجستگی استخوانی در کنار پای شست به بیرون به کشیده می شود. این قسمت از کف پا دچار التهاب شده و به طور کلی متورم می شود. آرتروز، سستی مفاصل و همینطور عوامل ارثی در این راستا قرار دارد. در تشخیص بیماری از کف پا این موضوع توسط پزشک متخصص ارزیابی می شود.

هالوکس والگوس

8- کبودی سنگی

در تشخیص بیماری از کف پا یکی از موارد کبودی سنگی پا است. بالا رفتن سن مهمترین عامل این موضوع است و همینطور سابقه خانوادگی نیز دخالت دارد. در تشخیص بیماری ها از کف پا، مشکل کبودی سنگی مربوط به بیماری فون ویلبراند است. کمبود ویتامین و بیماری های کبد نیز تا حدودی تشخیص داده می شود.

همچنین بخوانید : ضرورت شناخت انواع ویتامین های مورد نیاز بدن

9- تاول

درماتیت یا التهاب پوستی از موارد مهم موثر در تاول زدن پوست پا محسوب می شوند. در صورتی که پوست همچنان در معرض محرک قرار بگیرد درماتیت به تاول تبدیل می شود. همینطور التهاب و فشار نیز این مشکل را ایجاد می کند.

10- عفونت قارچی پا

عفونت قارچی پا معمولاً در شرایط آب و هوایی مرطوب دیده شده و در بین ورزشکاران بسیار رایج است اما طبق عوامل تشخیص بیماری از کف پا، شاید مشکلات سرطان پوست نیز به این موضوع مربوط باشد.

چند توصیه برای مراقبت از پاها

برای مراقبت از پا حتماً از کفش مناسب استفاده کنید. سعی کنید بهداشت را به خوبی رعایت کنید و نشانه ها را جدی بگیرید. تشخیص بیماری از کف پا توسط پزشک صورت می گیرد و نشانه های مختلفی در این راستا وجود دارند که باید ارزیابی شود.

از ایستادن طولانی مدت اجتناب کنید و یک ورزش یا نرمش همیشگی برای خود انتخاب کنید. نشانه های غیر عادی که در ناخن یا کف پا ایجاد می شود را جدی بگیرید و سعی کنید همه موارد را به دقت ارزیابی نمایید.

بهتر است هرچه زودتر بیماری پوستی مشخص شود در غیر این صورت به مشکلات بزرگتری تبدیل می شود. پس سعی کنید این موارد را مدنظر قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *