15 مورد از نشانه های قلب ضعیف که بهتر است بدانید

تمام اعضای بدن برای فعالیت کردن به خون و اکسیژن نیاز دارند. قلب یکی از مهمترین اعضای بدن است که خون رسانی و اکسیژن رسانی به سایر اندام ها و ارگان های بدن را انجام می دهد. در صورتی که این عضو مهم دچار نارسایی و یا ضعف شود، در عملکرد کلی بدن اختلالاتی به وجود می آید. آیا میدانید نشانه های قلب ضعیف در بدن چیست؟ یا چگونه باید این نشانه ها را تشخیص داد؟ در این بخش تصمیم داریم تا شما را با علائم قلب ضعیف و هر آنچه که باید در این مورد بدانید، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

یک قلب ضعیف چه علائمی دارد؟

علائم قلب ضعیف به انسان هشدار می دهد که قلب با اختلالات و مشکلاتی روبرو است و آن طور که باید نمی تواند وظیفه اش را به خوبی انجام دهد. در صورتی که پس از بروز این علائم و نشانه ها، سریعا به وجود آنها پی ببرید می توانید درمان را آغاز کنید و از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کنید. حال بهتر است تا با نشانه های قلب ضعیف آشنا شویم و ببینیم که ضعیف بودن قلب در بدن چه مشکلاتی به وجود می آورد.

همچنین بخوانید: میوه و خوراکی های مفید برای قلب

خستگی

یکی از نشانه های قلب ضعیف خستگی است. شاید شما فعالیت بسیار کمی داشته باشید اما خیلی زود خسته شوید و نتوانید به فعالیت خود ادامه دهید. خستگی زودهنگام یکی از علائم قلب ضعیف است که بسیاری از فعالیت های عادی و معمولی روزمره را دچار اختلال می کند.

سرفه

سرفه کردن و یا خس خس کردن یکی دیگر از نشانه های قلب ضعیف است. به طور کلی سرفه ای که به دنبال آن مخاط سفید و صورتی رنگ وجود داشته باشد، جزو علائم ضعیف شدن قلب به حساب می آید.

تنگی نفس

یکی دیگر از نشانه های قلب ضعیف، تنگی نفس است. این تنگی نفس بیشتر در حین انجام فعالیت های مختلف و حتی خواب به وجود می آید. علت به وجود آمدن این نفس تنگی ذخیره شدن خون در رگ های ریوی است. زیرا قلب ضعیف نمی تواند خون را به خوبی در بدن پمپاژ کند و به همین علت خون از طریق رگ ها به داخل ریه نشت می کند.

اختلال در فعالیت های روزمره

اختلال در فعالیت های روزمره از دیگر نشانه های قلب ضعیف است. اگر در انجام حتی ساده ترین فعالیت های روزانه مشکل دارید، احتمال ضعیف شدن قلب وجود دارد. زیرا اکسیژن رسانی و خون رسانی با ضعیف کار کردن قلب دچار اختلال می شود و به همین علت فرد بیمار از انجام فعالیت های روزانه اش باز می ماند.

اختلال در فعالیت های روزمره

آپنه خواب یا قطع تنفس در خواب

آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب زمانی اتفاق می افتد که فرد قلب ضعیفی داشته باشد. در این صورت تنفس او در خواب با اختلالات و مشکلات زیادی روبرو می شود. گاهی ممکن است حتی فرد استرس و اضطراب زیادی برای خواب و استراحت داشته باشد که همگی این ها تاثیر منفی بر سلامت جسمی و سلامت قلب می گذارد.

همچنین بخوانید: تاثیر خواب بر سلامتی بدن و مغز

بثورات جلدی زرد و نارنجی رنگ

منظور از بثورات جلدی زرد و نارنجی رنگ این است که فرد به مشکلات پوستی مبتلا شود. این بثورات غالبا در ناحیه سر انگشتان دست و پا ظاهر می شوند. معمولا رنگ آنها نارنجی و یا زرد است. زیرا خون رسانی و اکسیژن رسانی به تمام نقاط بدن انجام نمی شود و این یکی از نشانه های قلب ضعیف است.

نقاط تیره زیر ناخن

گاهی ممکن است متوجه شوید زیر ناخن هایتان نقاط تیره یا سیاه رنگی به وجود آمده است. این نقاط سیاه رنگ یکی دیگر از نشانه های قلب ضعیف است.

سرگیجه

یکی دیگر از شایع ترین علائم ضعیف شدن قلب، سرگیجه است. مغز برای فعالیت به خون و اکسیژن زیادی نیاز دارد. زیرا مواد مغذی و ویتامین های موجود در خون به بهبود عملکرد سلول های مغزی کمک زیادی می کنند. در صورتی که قلب به خوبی کار نکند و نارسایی داشته باشد، مشکلاتی همچون سرگیجه های شدید برای افراد به وجود می آید. این سرگیجه ها گاهی بسیار شدید و آزار دهنده هستند.

مشکلات جنسی

یکی از دلایل به وجود آمدن مشکلات جنسی، خصوصا در آقایان ضعیف بودن قلب است. همانطور که میدانید نعوظ با تجمع مقدار زیادی خون در رگ های آلت تناسلی اتفاق می افتد. در صورتی که بدن با ضعف قلب روبرو باشد، بسیاری از مشکلات و ناتوانی های جنسی نیز به وجود می آید.

خونریزی لثه

یکی دیگر از نشانه های قلب ضعیف خونریزی لثه می باشد. عدم خون رسانی صحیح به اعضای بدن و از جمله لثه ها، باعث التهاب آنها و سپس خونریزی می شود. اگر به طور مکرر با خونریزی لثه مواجه می شوید، احتمال نارسایی قلبی وجود دارد.

تورم در قسمت پاها

اگر قلب به خوبی خون را پمپاژ نکند، در ناحیه پاها تورم ایجاد می شود. این یکی دیگر از نشانه های قلب ضعیف است.

تورم در قسمت پاها

لکه های تیره روی پوست

زمانی که قلب خون را به خوبی در قسمت های مختلف بدن پمپاژ نکند، بسیاری از سلول های بدن میمیرند. زیرا تغذیه اصلی آنها خون بدن است. از دیگر نشانه های قلب ضعیف ظهور لکه های تیره روی پوست است. این اتفاق به دلیل مرگ بسیاری از سلول های پوستی و یا احتباس خون در بخشی از پوست رخ می دهد.

افزایش وزن

به دنبال ضعف و خستگی ناشی از نارسایی قلب، افراد گمان می کنند که باید غذای بیشتری مصرف کنند. این موضوع باعث افزایش وزن می شود. همچنین عدم فعالیت صحیح قلب، باعث به هم خوردن متابولیسم بدن می شود که در نهایت اضافه وزن اتفاق می افتد.

بی اشتهایی و حالت تهوع

گاهی اوقات به دلیل ضعیف بودن قلب، سیستم گوارشی دچار اختلال می شود و فرد به بی اشتهایی یا حالت تهوع دست پیدا می کند.

تپش قلب

نامنظم کار کردن قلب و احساس تپش قلب، یکی دیگر از نشانه های قلب ضعیف است.

عواملی که باعث ضعیف شدن قلب می شود

حال که با نشانه های قلب ضعیف آشنا شدید، آیا میدانید چه عواملی باعث بروز این مشکل و بیماری در بدن می شود؟ در ادامه به بررسی فاکتورهای موثر در ابتلا به بیماری های قلبی می پردازیم.

فشار خون بالا

یکی از عوامل بروز نشانه های قلب ضعیف فشار خون بالا است. فشار خون عوارض بسیار بدی برای بدن دارد که یکی از آنها ضعیف شدن قلب می باشد.

همچنین بخوانید : ۱۵ مورد از نشانه های قلب ضعیف که بهتر است بدانید

حمله قلبی

کسانی که یک یا چند بار به حمله قلبی دچار شده باشند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به قلب ضعیف هستند. حمله قلبی عوارض زیادی برای بدن دارد که یکی از آنها آسیب به قلب و ضعیف شدن آن است.

بیماری های دریچه قلبی

زمانی که فرد به بیماری های دریچه قلبی مبتلا شده باشد، یعنی یک یا چند دریچه قلبش به درستی کار نکند، با مرور زمان احتمال بروز نارسایی های قلبی و ضعیف شدن قلب وجود دارد.

بیماری های دریچه قلبی

نارسایی قلبی مادرزادی

بسیاری از افراد به صورت مادرزادی به نارسایی های قلبی مبتلا هستند. این نارسایی ها به مرور زمان تشدید می شوند و باعث ضعیف شدن قلب خواهند شد.

همچنین بخوانید: شگفتی ها و دانستنیهای قلب انسان

بیماری های ریوی

یکی دیگر از دلایل بروز نشانه های قلب ضعیف بیماری های ریوی است. وجود مشکلات مختلف در ریه باعث لخته شدن خون در شریان های قلب می شود. این موضوع به مرور زمان باعث ضعیف شدن قلب می شود.

دیابت و نارسایی قلبی

دیابت عوارض بسیار بدی برای بدن دارد. از جمله عوارض دیابت برای بدن ضعیف شدن قلب است. همچنین نارسایی های قلبی که انواع مختلفی دارند، در عملکرد قلب اختلال ایجاد می کنند و باعث ضعیف شدن این عضو مهم بدن می شوند.

چاقی

چاقی یکی از مشکلات بسیار شایع در بین افراد است که می توان گفت باعث بروز نشانه های قلب ضعیف نیز می شود. تجمع چربی در رگ ها و شریان های اصلی بدن مانع فعالیت صحیح قلب و در نهایت باعث ضعیف شدن این عضو بدن می شود.

تیروئید پرکار

در صورتی که تیروئید پرکار باشد، باعث کاهش ضربان قلب می شود. کاهش ضربان قلب نوعی اختلال در بدن به حساب می آید که با گذشت زمان منجر به ضعیف شدن قلب می شود.

تیروئید پرکار

ضربان قلب نامنظم

در صورتی که به دلایل مختلف از جمله اضطراب و استرس، ضربان قلب نامنظم باشد و این موضوع تداوم پیدا کند، قلب ضعیف و بیمار می شود.

مصرف بیش از حد الکل و دخانیات

الکل و دخانیات آسیب های بسیار زیادی برای بدن به همراه دارند. از جمله این آسیب ها می توان به اختلال در سلامت قلب و ضعیف شدن آن اشاره کرد.

اصول پیشگیری از بیماری های قلبی

حتما شنیده اید که پیشگیری بهتر از درمان است با انجام این کار های می توانید از بیماری های قلبی پیشگیری کنید و بیشتر مراقب سلامت خود باشید

کنترل چربی خون

یکی از راه های پیشگیری از بروز علائم قلب ضعیف کنترل چربی خون است. چربی خون عملکرد قلب و عروق را مختل می کند. زیرا تاثی منفی بر غلظت خون می گذارد و زمانی که خون چرب باشد، در بدن به خوبی گردش نمی کند. همچنین گردش خونِ چرب در بدن باعث رسوب این چربی ها در رگ ها و عروق می شود.

در نهایت تمام این مسائل باعث ضعیف شدن قلب می شوند. در صورتی که چربی خون کنترل شود، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و ضعیف شدن قلب کاهش می یابد.

کنترل فشار خون

فشار خون یکی دیگر از عواملی است که باعث ضعیف شدن قلب می شود. اگر می خواهید به حفظ سلامت قلبتان کمک کنید، فشار خون را کنترل کنید و به فکر درمان آن باشید.

وزن

بهتر است تا برای پیشگیری از ضعیف شدن قلب، وزنتان را کنترل کنید. سعی کنید به تناسب اندام برسید و اجازه افزایش وزن را به بدنتان ندهید.

وزن

سیگار کشیدن

برای حفظ سلامت قلب و عروق، سیگار کشیدن را ترک کنید. سیگار بدن را به 70 نوع بیماری مختلف مبتلا می کند که یکی از آنها ضعیف شدن قلب است.

کنترل قند خون

همانطور که می دانید، قند خون نیز تاثیر منفی بر عملکرد قلب و پمپاژ خون در بدن میگذارد. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بهتر است تا دیابت خود را کنترل کنید.

آیا قلب ضعیف را می توان درمان کرد؟

حال که در مورد نشانه های قلب ضعیف و دلایل ابتلا به این بیماری اطلاعات مفیدی کسب کردید، شاید این سوال در ذهن شما نقش ببندد که آیا می توان قلب ضعیف را درمان کرد؟ در پاسخ باید بگوییم بله. اما چگونه؟ با استفاده از راهکارهایی که در ادامه برایتان عنوان می کنیم.

تغییر سبک زندگی

برای جلوگیری از بروز نشانه های قلب ضعیف، بهتر است تا سبک زندگی تان را تغییر دهید و سبک سالمی از زندگی را دنبال کنید. ورزش کنید، کیفیت مواد غذایی مصرفی تان را بالا ببرید، آب بنوشید مراقب سلامت روان و عزت نفس خود باشید و…. همگی این کارها باعث می شود تا شما سبک زندگی سالمی داشته باشید و نه تنها به سلامت قلب، بلکه به سلامت تمام اندام های بدنتان کمک کنید.

اگر به فکر سلامت قلبتان هستید، تغییر بزرگی در تغذیه تان به وجود آورید. بخش مهمی از سبک زندگی سالم، در اصلاح به تغذیه برمی گردد.

همچنین بخوانید : 17 نکته طلایی برای تقویت عزت نفس

دارو درمانی

با توجه به اینکه وضعیت قلب شما چگونه است، پزشک برایتان دارو تجویز می کند. دارو درمانی یکی از راه های درمان قلب ضعیف است. البته ناگفته نماند که تشخیص تاثیرگذار بودن یا نبودن این روش درمانی، فقط به عهده پزشک معالج می باشد.

عمل جراحی

گاهی اوقات پزشک تشخیص می دهد که وضعیت قلب شما به گونه ای است که باید جراحی شود. در این صورت باید به توصیه پزشکتان عمل کنید و با جراحی ضعیف بودن قلبتان را درمان کنید. در صورتی که دلیل ضعیف شدن قلب شما، نارسایی قلبی، اختلال در عملکرد دریچه های قلب و… باشد، ابتدا باید این مشکلات برطرف شود تا ضعیف بودن قلب شما درمان شود.

چکاپ مداوم توسط پزشک

همانطور که متوجه شدید، دلایل مختلفی برای بروز نشانه های قلب ضعیف وجود دارد. بهتر است تا با انجام چکاپ های مداوم، وضعیت سلامتی تان را بررسی کنید. این چکاپ ها به شما کمک می کنند تا از وضعیت سلامت بدنتان مطلع شوید و در صورت مواجه شدن با مشکل یا بیماری، جلوی پیشرفت آن را بگیرید.

در این چکاپ ها وضعیت قند خون، چربی خون، فشار خون و… مورد بررسی قرار می گیرد. به همین علت می توان گفت بررسی وضعیت بدنی یکی از راه های درمان ضعیف بودن قلب به حساب می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *