بررسی جامع تاثیر فلوراید بر مغز

فلوراید یک ماده معدنی کمیاب است که به طور گسترده ای در طبیعت یافت می شود و به طور طبیعی در هوا، خاک، گیاهان، سنگ ها، آب شیرین، آب دریا و بسیاری از غذاها وجود دارد.

فلوراید اضافه شده به آب و خمیر دندان، یک اقدام بهداشت عمومی است برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و داشتن دندان های سالم. اما استفاده بیش از حد آن برای سلامتی مضر است و به سلامت و عملکرد مغز آسیب می رساند. بنابراین دلایل زیادی وجود دارد برای این که در نظر داشته باشید تا جایی که امکان دارد از مصرف فلوراید خودداری کنید. در این مطلب قصد داریم شما را با تاثیر فلوراید بر مغز و مضرات آن آگاه کنیم.

تاثیر فلوراید بر مغز + سیستم عصبی و رفتار افراد

تحقیقات و مطالعات زیادی ثابت کرده اند که فلوراید سمی است و اثرات منفی متعددی بر سلامت روان دارد که ۳ تاثیر اصلی آن عبارتند از:

  • کاهش هوش (IQ پایین)
  • نقص های عصبی رفتاری (ADHD)
  • اختلال در توانایی یادگیری و به خاطر سپردن

تاثیر فلوراید بر مغز + سیستم عصبی و رفتار افراد

محققان در مطالعات بیشتری مشاهده کردند موش هایی که در دوران بارداری یا اوایل دوران نوزادی در معرض فلوراید قرار گرفتند، یادگیری فضایی کندتر، مشکل در حافظه کوتاه مدت و بلند مدت، افسردگی و اضطراب را تجربه کردند و مردان نیز بیشتر مستعد رفتارهای بیش فعالی بودند.

علاوه بر آن، مشخص شد که فلوراید وارد هیپوکامپ می شود و باعث تحریک عصبی و اختلال در عملکرد می شود. این قسمت از مغز همچنین با حافظه، یادگیری و احساسات در ارتباط است.

فلوراید همچنین انتقال دهنده های عصبی را تغییر می دهد. برای مثال افزایش سطح سروتونین، گلوتامات و هیستامین و کاهش سطح استیل کولین و دوپامین در مغز موش ها مشاهده شد.

به طور کلی فلوراید بر خلق و خو، یادگیری، حافظه، تمرکز، انگیزه و بیش فعالی حیوانات تاثیر گذاشت.

تاثیر فلوراید بر مغز + سیستم عصبی و رفتار افراد

تاثیرات منفی فلوراید بر عملکرد مغز

نگرانی های زیادی در مورد چگونگی تاثیر فلوراید بر مغز انسان وجود دارد که در اینجا برخی از مهم ترین دلایل آورده شده است که نشان می دهد فلوراید بر سلامت و عملکرد مغز تاثیرات منفی می گذارد:

همچنین بخوانید: خواندنیها و دانستنی های مغز انسان

1- فلوراید یک نوروتوکسین رشدی است.

نوروتوکسین ماده ای است که برای بافت های مغز، نخاع و سیستم عصبی سمی یا مخرب است. نوروتوکسین رشدی به این معناست که نوروتوکسین در حساس ترین مراحل زندگی، یعنی قبل از تولد و اوایل کودکی، بر مغز تاثیر می گذارد و با افزایش اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD)، نارساخوانی، کاهش IQ، رفتار مخرب و سایر اختلالات شناختی مرتبط هست و همچنین ارتباط مشکوکی بین افزایش اوتیسم و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فلوراید وجود دارد.

مطالعه ای در یکی از معتبرترین مجلات پزشکی، فلوراید را به عنوان یک سم عصبی رشدی در نظر می گیرد و آن را در گروه سرب، جیوه، آرسنیک، PCB و تولوئن قرار می دهد.

2- مصرف فلوراید IQ را در کودکان کاهش می دهد.

تا به امروز بیش از ۷۰ مطالعه انسانی، استفاده زیاد از فلوراید را با کاهش ضریب هوشی در کودکان و بزرگسالان مرتبط دانسته اند. به گفته یکی از تحقیقات، کودکانی که در مناطق با فلوراید بالا (بیشتر در معرض فلوراید هستند و یا فلوراید بیشتری مصرف می کنند) زندگی می کنند، نسبت به کودکانی که در مناطق کم فلوراید زندگی می کنند به طور قابل توجهی نمرات IQ پایین تری داشتند و مهم ترین تاثیر فلوراید بر مغز، همین پایین بودن IQ است.

3- فلوراید باعث ورود آلومینیوم به مغز می شود.

در یک کالبد شکافی نشان دادند که غلظت آلومینیوم در مغز بیماران آلزایمر بالاتر از حد طبیعی است. حال مشخص شده است که در ارتباط بین آلومینیوم و آلزایمر، فلوراید ممکن است نقش اساسی داشته باشد.

4- آب آشامیدنی حاوی فلوراید، خطر کم کاری تیروئید را افزایش می دهد.

فلوراید، به ویژه هنگامی که به آب آشامیدنی اضافه شود، خطر ابتلا به کم کاری تیروئید را تقریبا دو برابر می کند و این خبر بدی برای مغز است؛ چرا که از دست دادن حافظه، عدم تمرکز، افسردگی، اضطراب، و سایر مشکلات شناختی و سلامت روان، از خطرناک ترین عوارض جانبی اختلالات تیروئید هستند.

5- فلوراید باعث تحلیل سیستم عصبی می شود.

هنگامی که فلوراید از سد خونی مغزی عبور می کند، به مناطق خاصی از مغز به ویژه هیپوکامپ، نئوکورتکس و مخچه آسیب می زند. هیپوکامپ جایگاهی است در مغز که مسئول یادگیری و تنظیم هیجانی است، نئوکورتکس مسئول ادراک حسی، تفکر آگاهانه و مهارت های زبانی است و مخچه مسئول هماهنگی و تعادل است. همچنین باید بدانید که آسیب و تاثیر فلوراید بر مغز متوقف نمی شود، بلکه به سمت نخاع و عصب سیاتیک پیش می رود.

6- فلوراید عملکرد غده صنوبری را مختل می کند.

غده صنوبری ساختاری به اندازه نخود در مغز است که ملاتونین در آن تولید می شود. ملاتونین کارکرد زیادی برای مغز دارد از جمله، به عنوان یک هورمون خواب شناخته می شود، یک آنتی اکسیدان قوی است که از مغز محافظت می کند و مغز را از اختلالات جدی مثل زوال عقل و آلزایمر دور نگه می دارد و برای نوعی از افسردگی که به عنوان اختلال افسردگی فصلی شناخته می شود مانند داروهای ضد افسردگی عمل می کند.

بنابراین مختل شدن غده صنوبری بر تولید ملاتونین نیز تاثیر می گذارد و با اختلالات شناختی خفیف، زوال عقل، آلزایمر، بی خوابی، افسردگی و پیری مغز همراه است.

7- فلوراید در داروهای افسردگی یافت می شود.

برخی از رایج ترین داروها حاوی مقادیر قابل توجهی فلوراید هستند، از جمله داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد اضطراب و این نگران کننده است؛ زیرا شواهدی وجود دارد که می گوید فلوراید می تواند باعث افسردگی و اضطراب شود.

تاثیرات منفی فلوراید بر عملکرد مغز

8- فلوراید می تواند باعث اختلالات توجه شود.

محققان به در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که میزان شیوع اختلالات توجه با مصرف بیش از حد فلوراید همراه است و در یکی از مطالعات خود مشاهده کردند ایالت هایی با بیشترین تعداد ADHD، افرادی را دارد که نسبت به سایر ایالت ها، بیشتر از فلوراید استفاده می کنند.

تاثیر فلوراید بر مغز و شکل گیری بیماری آلزایمر

یکی دیگر از تاثیرات فلوراید بر مغز، ایجاد بیماری آلزایمر است. به دو دلیل:

وقتی غده صنوبری تحت تاثیر فلوراید تحلیل رود، به دنبال آن دیگر محافظتی از غده صنوبر و تولید ملاتونین در مغز نمی شود، و به همین دلیل احتمال ابتلا به بیماری های مغزی مانند آلزایمر و زوال عقل به شدت افزایش پیدا می کند.

دلیل دیگر آلومینیوم است؛ همان طور که گفتیم سطح آلومینیوم در مغز بیماران آلزایمر بیشتر از حد طبیعی وجود دارد و از آن جایی که فلوراید بسیار با آلومینیوم سازگار و واکنش پذیر است، این دو در صورت امکان واکنش نشان می دهند و به دنبال آن فلوراید باعث تشکیل آلومینیوم در مغز می شود و مقدار زیاد آلومینیوم در مغز با ایجاد آلزایمر همراه است.

حال اگر می پرسید که چگونه آلومینیوم در مغز شما تشکیل شده است، به آبی که مصرف می کنید و یا حتی خمیر دندان خود مراجعه کنید تا علت را آن جا پیدا کنید.

تاثیر فلوراید بر باروری

تاثیر فلوراید بر مغز همچنین شامل تاثیرات منفی فلوراید بر روی هورمون های جنسی و باروری است. در مطالعات مشاهده کردند مردانی که در منطقه آلوده به فلوراید زندگی می کنند در مقایسه با گروه کنترل، سطح تستوسترون پایین تری داشتند. همچنین آن ها به این نتیجه رسیدند که اثر فلوراید بر باروری مردان، بسیار شدیدتر از اثرات آن بر روی باروری زنان است.

تاثیر فلوراید بر مغز جنین در دوران بارداری

فلوراید به راحتی می تواند از طریق جریان خون مادر باردار و سپس از طریق جفت، به جنین برسد. بنابراین مصرف فلوراید در دوران بارداری تاثیر مستقیمی بر روی مغز جنین می گذارد.

مصرف بیش از حد فلوراید در اوایل بارداری ممکن است منجر به افزایش شدت کم خونی مادر و پیامدهای نامطلوب جنینی از جمله سقط جنین، مرگ های داخل رحمی و ناهنجاری های مادرزادی شود و همچنین با اثرات نامطلوبی بر رشد عقلانی کودک همراه است؛ به طوری که بر سیستم عصبی در حال رشد جنین تاثیر می گذارد، رشد نورون های مغزشان را متوقف می کند و ضریب هوشی آن ها را کاهش می دهد و در موارد شدیدتر کودکان دچار ناتوانی های ذهنی می شوند که ناشی از استفاده بیش از حد فلوراید است.

در نتیجه به خانم های باردار توصیه می شود که در این دوران، مصرف فلوراید خود را تا حد ممکن کاهش دهند تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.

تاثیر فلوراید بر مغز جنین در دوران بارداری

تاثیر فلوراید بر رشد عصبی کودکان

سطوح بسیار بالای فلوراید به عنوان یک عامل مسمومیت عصبی در بزرگسالان شناخته شده است و اثرات منفی بر حافظه و یادگیری دارد.

برخی از تحقیقات انجام شده به دنبال تایید تاثیر فلوراید بر مغز کودکان بودند تا این موضوع برایشان روشن شود که آیا فلوراید ممکن است بر رشد شناختی کودکان هم تاثیرات منفی بگذارد یا نه؟ و در نهایت در مطالعه ای این احتمال تایید شد و همچنین مشاهده کردند کودکانی که در مناطقی زندگی می کند که بیش از حد در معرض فلوراید هستند، در مقایسه با کودکانی که کمتر در معرض فلوراید هستند ضریب هوشی پایین تری دارند.

صرف نظر از این، یک مطالعه کوچک بر روی مادران کانادایی و نوزادان شان نشان داد که نوزادانی که شیرخشک دریافت می‌کردند، یعنی شیرخشک ساخته شده با آب لوله کشی فلوراید شده، نسبت به نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کردند، ضریب هوشی پایین‌ تری داشتند.

بنابراین محققان نتیجه گرفتند که قرار گرفتن در معرض فلوراید، بر مغز در حال رشد جنین و نوزاد تاثیرات منفی می گذارد و باعث ایجاد مشکلاتی در حافظه و اختلال در فرایندهای شناختی می شود.

فلوراید در کدام مواد خوراکی وجود دارد؟

فلوراید در برخی مواد غذایی طبیعی وجود دارد. این عنصر به طور طبیعی در آب، خاک، هوا، گیاهان، محصولات دریایی و بعضی از مواد غذایی یافت می‌شود. در زیر، چند مثال از مواد غذایی که فلوراید در آنها وجود دارد آورده شده است:

1- محصولات دریایی

ماهی، کرم، میگو، خرچنگ و سایر مواد غذایی دریایی می‌توانند فلوراید را به مقدار زیادی در خود داشته باشند.

2- چای و دارچین

برخی از گونه‌های چای و دارچین ممکن است دارای مقادیر قابل ملاحظه‌ای فلوراید باشند.

3- سیب‌زمینی و سبزیجات

سیب‌زمینی، اسفناج، کلم، برگ کلم، برگ‌های سبز، نخودفرنگی و هندوانه ممکن است حاوی مقادیر کمی فلوراید باشند.

4- میوه‌ها

مقدار کمی فلوراید در میوه‌هایی مانند خرما، انگور و آب‌لیمو وجود دارد.

5- محصولات شیرین

بعضی از محصولات شیرین مثل زعفران و شکر حاوی مقادیر کمی فلوراید هستند.

توجه: مقدار فلوراید در این مواد غذایی معمولاً کم و معقول است و مصرف فلوراید به اندازه، برای سلامت دندان‌ها ضروری می باشد.

 

‫9 نظرها

  1. خمیردندان ها هم مقدار قابل توجهی فلوراید دارن
    و یادتون باشه از بچگی داخل دبستان همیشه تاکید میکردن خمیردندان حاوی فلوراید مصرف کنید که خیلی خوبه
    حالا ولی متوجه شدیم چه سیاست هایی پشت پرده بوده برای عدم رشد فکری کودکان

    1. روی خمیردندان های موجود فلوراید ننوشته.ایا اسم دیگری دارد؟

      1. ممکنه مثل قدیم به عنوان برتری برند درشت ننوشته باشه ولی اگر داخل ترکیبات و مطالعه کنید خیلی ریز نوشته شده فلوراید.
        بهترین خمیردندان برند دنتالند

  2. هدف اصلی سخت کردن یا کور کردن چشم شهود یا عقله که رسوبات فلوراید در غده صنوبری که بعد از کلیه بیشترین رگهای خونی را داره ایجاد میکنه تا مطیع احمق ها باشیم

  3. تا میتونیم باید از خمیر دندان بدون فلوراید استفاده کن هم برای خودمون هم کودمانمون
    دوس داری خمیر دندان بدون فلوراید داشته باشی من میتونم کمکت کنم

  4. شبهایی که از خمیردندان استفاده میکنم در اول صبح هنگام بیدار شدن از خواب احساس اضطراب شدید دارم ولی در صورت استفاده نکردن خیر

  5. ما خمیردندان هایی داریم که فلوراید ندارن برای کودکان و بزرگسالان

  6. سلام باتشکراز متن اموزنده ومفیدتون که به اشتراک گذاشتید.میخواستم بپرسم ایاچند وقت یکبارادم مصرف بکند،؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *