بحران مردها در چهل سالگی

۴۰ سالگی برای مردان سنی است که رسما وارد میانسالی می شوند و واقعیت این است که چه بخواهیم چه نخواهیم با بالا رفتن سن، تغییرات خاصی در بدن اتفاق می افتد و هورمون ها شروع به تغییر می کنند. بنابراین تمریناتی که در ۲۰ سالگی انجام می دادیم در ۴۰ سالگی ما را خسته می کند و دیگر توانایی سابق را نداریم؛ اما جای نگرانی نیست چرا که با رعایت برخی از نکات، دهه ۴۰ سالگی نیز می تواند جزو بهترین سال های زندگی به شمار آید؛ جایگزینی برخی از عادات ناسالم بر عادات سالم گامی به سوی این هدف خواهد بود.

چهل سالگی و تغییرات بدن

پس از ۴۰ سالگی، بسیاری از سلول ‌ها و بافت‌ های بدن انسان رو به تحلیل می روند؛ به عنوان مثال در این دوره کاهش هورمون ‌های هموستاتیک در بدن اتفاق می افتد که از علائم آن می توان به مشکلات خواب، میل جنسی، مقاومت در برابر استرس و… اشاره کرد. علاوه بر آن، طاسی مو یا عقب رفتن خط مو و کاهش عملکرد کلیه نیز اتفاق می افتد. این ها فرآیندهای فیزیولوژیکی هستند که با پیری همراه اند و اغلب بعد از ۴۰ سالگی رخ می دهند.

مردها در چهل سالگی و پس از آن مستعد ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله فشار خون بالا، دیابت نوع ۲، بیماری‌ های پروستات، بیماری‌ های کلیوی، اختلال نعوظ و… هستند. همان طور که گفته شد، از ۴۰ سالگی به بعد بدن کم کم تحلیل می رود و این دلیلی است که مردان در این سن باید بیشتر مراقب سلامتی بدن خود باشند. واقعیت این است که بسیاری از مردان از وضعیت سلامت خود غافل هستند و در کل زنان نسبت به مردان از سلامت بدنی بیشتری برخوردارند، زیرا خانوم ها به واسطه بارداری، بیشتر تحت نظر خدمات پزشکی مانند آزمایشات و سونوگرافی های متعددی قرار دارند.

مردان همچنین رفتارهای پرخطرتری نسبت به زنان انجام می دهند که برای سلامتی آن ها مضر است؛ برخی از این رفتارهای پرخطر عبارتند از رابطه جنسی محافظت نشده، مصرف الکل، سیگار و سایر مواد مخدر. بنابراین تمام این عوامل نشان می دهد که چرا مردان زودتر از زنان می میرند.

اختلالات جنسی بعد از ۴۰ سالگی به طور قابل توجهی افزایش می یابد

بیماری های احتمالی مردها در چهل سالگی

همان طور که گفتیم با توجه به عوامل متعدد، مردها در آستانه چهل سالگی بیشتر در معرض انواع بیماری ها قرار می گیرند. بنابراین شناخت این بیماری ها، پیشگیری از آن ها و اقدام به موقع برای درمان از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از این بیماری های احتمالی به شرح زیر هستند:

1- فشار خون بالا

مردان بعد از ۴۰ سالگی، بیشتر از قبل در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار می گیرند. بنابراین مردان جوان تر نیز ممکن است به فشار خون بالا مبتلا شوند اما احتمال آن کم است. برای جلوگیری از فشار خون بالا، سبک زندگی سالمی داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید. رژیم غذایی در خطر ابتلا به فشار خون نقش مهمی دارد؛ در این باره توصیه شده است که مصرف سدیم را کاهش دهید و غذاهای مغذی و سالم تری مصرف کنید. علاوه بر این ها، سعی کنید هر چند وقت یک بار اسکن فشار خون را انجام دهید.

همچنین بخوانید: معرفی انواع فشار خون و درمان آن

2- مشکلات پروستات

بعد از ۴۰ سالگی، خطر ابتلا به اختلالات پروستات مانند بزرگ شدن غده پروستات و یا ابتلا به سرطان پروستات نیز افزایش می یابد. با افزایش سن، هیپرپلازی خوش خیم پروستات در مردان شایع تر می شود. این بیماری معمولا در مراحل اولیه علائمی ندارد؛ بنابراین به طور منظم و سالانه به متخصص اورولوژی مراجعه کنید و در نظر داشته باشید که در صورت عدم درمان این بیماری، خطر ابتلا به سرطان افزایش می باید و فرد دچار مشکلات ادراری می شود.

3- اختلال نعوظ

مردان در هر سنی ممکن است از اختلال نعوظ رنج ببرند. با این حال، این خطر بعد از ۴۰ سالگی به طور قابل توجهی افزایش می یابد. طبق تحقیقات، اختلال نعوظ شایع ترین اختلال جنسی در مردان است. عوامل زیادی در شکل گیری این بیماری نقش دارند؛ از مصرف مواد مضر گرفته تا بیماری های قلبی. داشتن سبک زندگی سالم می تواند به کاهش این خطر کمک کند.

4- سنگ کلیه

دهه ۳۰ محتمل ترین سن برای ابتلا به سنگ کلیه است. با این حال، اگر قبلا سنگ کلیه داشتید، سنگ کلیه بعدی احتمالا ۵ تا ۷ سال بعد دوباره اتفاق می افتد.

یکی از مشکلات مردها در چهل سالگی به بعد، ابتلا به سنگ کلیه است.

5- ناباروری

فقط خانوم ها نیستند که برای اقدام به بارداری باید سن را در نظر داشته باشند. سن مردان نیز بر توانایی آن ها برای بچه دار شدن تاثیر دارد. با بالا رفتن سن مرد، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا همسر باردار شود. سبک زندگی و عادات غذایی سالم می تواند شانس بچه دار شدن در آینده را افزایش دهد؛ کاهش مصرف الکل، رژیم غذایی سالم و دوری از مواد شیمیایی چند نمونه از این موارد است. در نتیجه سعی کنید عادت های بدی که در کاهش اسپرم نقش زیادی دارند را ترک کنید.

همچنین بخوانید: ۸ دلیل باورنکردنی ناباروری در مردان

6- بیماری های قلبی

افزایش سن منجر به تغییراتی در قلب و عروق خونی می شود. برخی از این تغییرات مانند تجمع چربی در دیواره شریانی، خطر بزرگی برای ابتلا به بیماری های قلبی است. برای سلامت قلب باید غذاهایی با ارزش غذایی بالا مصرف کرد، به طور منظم ورزش کرد و استرس را به خوبی مدیریت کرد.

7- ریزش مو

هر فولیکول مو یک چرخه دارد؛ با بالا رفتن سن برخی از فولیکول های مو می میرند و یا دیگر مثل قبل کار نمی کنند. در واقع با افزایش سن، روند رشد مو در همه افراد کندتر می شود. بسته به عوامل بی شماری از جمله ویژگی های ژنتیکی و شرایط پزشکی، روند رشد مو در برخی از افراد ممکن است کندتر از سایر افراد شود و در برخی دیگر نیز ممکن است کامل متوقف شود.

8- درد مفاصل

شاید برخی از افراد در ۳۰ سالگی آرتروز را تجربه کنند، اما این وضعیت در دهه ۴۰ و ۵۰ سالگی بسیار شایع تر است. آرتریت یک بیماری التهابی است که در مفاصل ایجاد می شود. دو نوع آرتریت وجود دارد؛ آرتریت روماتوئید که ناشی از تورم و التهاب مفاصل، و آرتروز که ناشی از ساییدگی و پارگی غضروف مفاصل می باشد.

9- اختلال در بینایی

برخی از افراد ممکن است با افزایش سن متوجه کاهش کیفیت بینایی خود شوند. مشکلات بینایی مرتبط با افزایش سن عبارتند از دژنراسیون ماکولا (بیماری لکه زرد)، آب مروارید، رتینوپاتی دیابتی، خشکی چشم، گلوکوم و ضعف بینایی. تشخیص زود هنگام همه این موارد با معاینه چشم امکان پذیر است. بنابراین با نزدیک شدن به ۵۰ سالگی، برای معاینه چشم حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.

مشکلات بینایی یکی دیگر از مشکلاتی است که با افزایش سن اتفاق می افتد.

نکاتی برای داشتن ۴۰ سالگی بهتر

در ادامه چند توصیه مهم برای مردها در چهل سالگی جمع آوری کرده ایم که لازم است همه مردان آن ها را بدانند. در واقع رعایت این نکات باعث می شود ۴۰ سالگی بهتری را تجربه کنید.

1- ترک سیگار

اگر سیگار می کشید، حتما باید این عادت را ترک کنید. سیگار را در هر سنی که ترک کنید مفید است و یادتان باشد که هیچ وقت برای ترک سیگار دیر نیست. ترک کردن سیگار خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی، انقباض عروق، سرطان، دیسترس تنفسی و بیماری های کشنده ریوی را کاهش می دهد.

2- ورزش کردن

ورزش کردن یکی از مهم ترین عوامل برای حفظ سلامت مغز است. فعالیت بدنی نقش مهمی در جلوگیری از زوال شناختی دارد. به گفته متخصصان مغز و اعصاب، ورزش یکی از بهترین کارها برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل است.

3- مصرف لبنیات

اگر در دهه ۴۰ به سر می برید، کاهش مصرف لبنیات مضر است. با مصرف کم لبنیات، کلسیم به اندازه کافی به بدن نمی رسد و از آن جایی که کلسیم برای حفظ سلامت استخوان ها بسیار مفید است، عدم مصرف آن افراد را بیشتر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان و درد مفاصل قرار می دهد. همچنین شیر حاوی مقدار زیادی ویتامین D است که با افزایش سن به حفظ سلامت پوست، مو و وضعیت روانی کمک می کند.

4- مطالعه بیشتر

مطالعه نه تنها یک فعالیت تفریحی لذت بخش است، بلکه برای سلامتی نیز بسیار مفید است. بر اساس پژوهشی که در مجله نورولوژی منتشر شده است، مطالعه به کاهش زوال شناختی کمک می کند. همچنین فعالیت های دیگری مانند حل جدول، پازل و یا شطرنج، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۲.۵ برابر کاهش می دهد.

مطالعه کردن به کاهش زوال شناختی کمک می کند.

5- داشتن خواب کافی

وقتی صحبت از سلامتی می شود، خواب اهمیت زیادی پیدا می کند. بی خوابی بر همه چیز تاثیر منفی می گذارد؛ از سلامت روان گرفته تا سلامت قلب. با افزایش سن، الگوهای خواب نیز به طور طبیعی تغییر می کند و افراد مسن علی رغم داشتن خواب کافی، بیشتر با مشکلات بی خوابی، آپنه خواب و به طور کلی ناتوانی در خوابیدن دست و پنجه نرم می کنند.

6- آشنایی با علائم سکته قلبی

علائم سکته قلبی در مردان و زنان با یکدیگر متفاوت است. با این حال، برخی از علائمی که لازم است بدانید عبارتند از تنگی نفس، حالت تهوع، تپش قلب و تعریق. اگر همه یا برخی از این موارد را به خصوص همراه با درد قفسه سینه تجربه کرده اید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

7- خوردن وعده های غذایی متعادل

اگرچه تغذیه به طور کلی یک موضوع مهم برای همه افراد است، اما با افزایش سن اهمیت حیاتی پیدا می کند. مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها برای عملکرد روزانه بدن مورد نیاز است و خوردن وعده های غذایی متعادل به معنای خوردن وعده های غذایی حاوی تمام مواد مغذی است. برای رشد خوب سلول ها مقدار کافی پروتئین مصرف کنید. همچنین مصرف کربوهیدرات ها همراه با سایر مواد مغذی به حفظ تعادل قند خون کمک زیادی می کند.

8- مصرف آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها بزرگ ترین عوامل برای جلوگیری از اثرات منفی بر سلامت در دوران پیری به حساب می آید. افزودن آنتی اکسیدان ها به رژیم غذایی، از سرطان و سایر بیماری ها پیشگیری و از سلول های سالم محافظت می کنند. بسیاری از میوه ها و سبزیجات ها غنی از آنتی اکسیدان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *