چرا من به اهدافم نمی رسم؟

ما اهدافمان را تعیین می کنیم، حتی زمان مشخصی را برای رسیدن به آن ها در نظر می گیریم اما در نهایت همیشه با این سوال مواجه می شویم که «چرا من به اهدافم نمی رسم»؟ تحقق آرزوها و اهداف در زندگی چندان هم آسان بنظر نمی رسد، به ویژه اگر یک یا چند بار در این مسیر شکست را تجربه کرده باشیم. اهداف ما بسیار متفاوتند.

افراد زیادی در آرزوی کاهش وزن هستند و این در حالی است که عده دیگری دوست دارند سیگار را برای همیشه ترک کنند. هر یک از این آرزوها «هدف» محسوب می شوند. اما این سوال همیشه با ما است که چه زمانی به اهدافمان می رسیم؟ اهداف ما می توانند شخصی یا اجتماعی باشند. اغلب ما آدم ها به دلیل نداشتن یک مسیر واضح در راه دستیابی به اهدافمان با شکست رو به رو می شویم.

محققان دانشگاه اسکرانتون در پنسیلوانیا تحقیقی را انجام دادند که نشان می دهد بیش از 92 درصد آدم ها به اهداف خود نمی رسند، چرا که نقشه واضح و مشخصی برای رسیدن به اهدافشان ندارند.

چه چیزی ما را از رسیدن به اهدافمان باز می دارد؟

چه چیزی ما را از رسیدن به اهدافمان باز می دارد؟

حل کردن یک مشکل بدون یافتن علت اصلی ایجاد کننده مشکل امکانپذیر نیست! شاید نگرش ما اصلی ترین علت نرسیدن به اهدافمان است. موانعی که باعث نرسیدن آدم ها به آرزوهایشان می شود از دو حالت خارج نیست. موانع شخصی یا موانع غیر شخصی! اعتماد به نفس پایین، باورهای اشتباه و ترس های بی دلیل بخشی از موانع شخصی بازدارنده اهداف محسوب می شوند.

همچنین بخوانید: رازهای موفقیت در کار که باید بدانید

اما پیش از هر چیزی باید بفهمیم که چه چیزی مانع رسیدن ما در این مسیر شده است. با شروع سال نو تعداد زیادی از مردم اهداف مشخصی را برای خود تعریف می کنند، این در حالی است که 80 درصد آن ها در ماه اردیبهشت حتی اهداف خود را به یاد نمی آورند از این تعداد اما 8 درصد تا پایان سال روی تصمیم خود برای رسیدن به اهدافشان پافشاری می کنند. شما هم می توانید جزو 8 درصدی ها باشید!

10 دلیل برای اینکه به اهداف خود نمی رسیم

10 دلیل برای اینکه به اهداف خود نمی رسیم

اهداف بزرگ آدم های بزرگ را خلق می کنند اما این یک واقعیت است که نمی توان به آرزویی رسید که مشخص نشده! احتمالا شما هم تابحال چندین بار شکست در مسیر رسیدن به اهدافتان را تجربه کرده اید. اما باید بدانید که امکان کنترل موانع «به سادگی» امکانپذیر است. پس نگران نباشید.

روی بنت می گوید: اگر رسیدن به اهداف آسان بود، همه ما میلیارد، ستاره موسیقی یا حتی دانشمند فضایی می شدیم. داشتن رویا دلیل خوبی برای تحقق آن است اما دلیل کافی نیست!

1- به کمال گرایی افراطی دچار هستیم

همه چیز از کمال گرایی «افراطی» شروع می شود. کمال گرایی جنبه های مختلفی دارد اما انتظار رسیدن «یک موقعیت عالی برای شروع» تا حدودی غیر منطقی است. همین حالا شروع کنید، فردا دیر است. اغلب مردم انتظار برای فرصت ها یا لحظات عالی را دوست دارند، غافل از اینکه آن لحظه ها هرگز نمی رسند. بهترین زمان برای شروع هر کاری «همین الان» است.

2- مدام خودمان را تنبیه می کنیم

مجازات برای مجرمان کار خوبی است اما ما مجرم نیستیم، پس نیازی نیست خودمان را تنبیه کنیم. ضمیر ناخودآگاه ما با شنیدن جمله هایی مانند: «من یک آدم احمق ام» یا «من هرگز به آرزوهایم نمی رسم» آن ها را باور می کند. باید بدانید که ما چیزی جز یک انسان نیستیم و انسان ها همواره در معرض انجام اشتباه قرار دارند. بنابراین افکار منفی و تنبیه آمیز را کنار بگذارید.

3- به تایید دیگران نیاز داریم

اغلب مردم دوست دارند که مورد پذیرش و تایید دیگران قرار گیرند، چرا که انسان موجودی اجتماعی است. اما مورد تایید قرار گرفتن همیشه هم خوب نیست! ممکن است دیگران اهداف یا روش های ما برای رسیدن به اهدافمان را دوست نداشته باشند، بنابراین ما را تایید نمی کنند و این اتفاق در نهایت باعث تغییر مسیر فکری ما می شود. در حقیقت با اینکار ما به دیگران اجازه می دهیم که زندگی مان را کنترل کنند، موضوعی که ممکن است در آینده بسیار خطرساز شود.

همچنین بخوانید: راه های افزایش اعتماد به نفس

4- صبر نداریم

صبر و حوصله نداشتن یا انتظار رسیدن به نتیجه در مدت زمان خیلی کوتاه، یکی از بزرگترین موانع رسیدن به اهداف در زندگی است. انتظار داشتن اندام مناسب یا صاف شدن شکم در 6 روز توقع بی جایی است که هرگز محقق نمی شود. به این جمله های آشنا توجه کنید: «با 15 دقیقه وقت گذاشتن در روز، میلیاردر شوید» یا «لاغری فقط در 6 هفته!». این جملات وسوسه برانگیز اما دروغ است!

چرا من به اهدافم نمی رسم

5- مقاومت می کنیم

مقاومت کلمه خوبی است و معنی خوبی هم دارد اما همیشه کاربردی نیست. بسیاری از ما انسان ها برای رسیدن به اهدافمان مقاومت می کنیم. مهم نیست که در ابتدای مسیر تعیین اهدافمان چقدر منضبط یا با اراده هستیم، مهم این است که تا انتهای مسیر منضبط و با اراده بمانیم. مشکلات را بپذیریم و مقاومتی برای درک شرایط سخت که باعث عدم موفقیت مان می شود، نداشته باشیم. اگر امروز احساس خستگی می کنیم، بدون مقاومت کردن بی جا، این احساس را بپذیریم و برایش راه حل مناسبی پیدا کنیم.

6- خیلی زود آرام می شویم

درست مثل آرامش بعد از طوفان، بسیاری از ما نیز بعد از تعیین اهدافمان آرام می شویم؛ چرا که در خیال و باورهای خود به اهدافمان می رسیم و احساس می کنیم که باید کمی استراحت کنیم. احساس موفقیت داشتن دلیل اصلی دست از کار و تلاش کشیدن است. پس هرگز نباید خود را «موفق» تصور کرده و ترس از شکست را برای همیشه فراموش کنیم.

7- بهانه تراشی می کنیم

همه ما بهانه تراشی کردن را مثل آب خوردن بلدیم! «من آماده نیستم» ؛ «حالا بمونه برای بعد» ؛ «شاید فردا بهتر انجامش میدم» ؛ «دیگه خیلی واسه شروع کردن دیره» و جمله های آشنا دیگری که همه ما گوینده یا گویندگانش را به خوبی می شناسیم. چرا از این جملات استفاده می کنیم؟ چرا بهانه تراشی را انتخاب می کنیم؟ انسان ها ذهنیت «حیله گری» دارند، البته نه به معنی بد، بلکه به معنی تنبلی یا فریب دادن خود برای به تعویق انداختن کارها! بنابراین تا زمانی که بهانه تراشی را کنار نگذاریم نمی توانیم پاسخی برای سوالِ «چرا من به اهدافم نمی رسم» پیدا کنیم.

8- بی دلیل تعلل می کنیم

برای شروع کتاب خواندن در طول روز به مدت یک سال و هر روز به مدت 15 دقیقه، 15 روز تعلل می کنیم. به این فکر می کنیم که آیا واقعا به کتاب خواندن نیاز داریم؟ چرا باید زمان خود را برای خواندن کتاب ها تلف کنیم وقتی می توانیم چکیده یک کتاب را بخوانیم؟ اصلا چه نیازی به کتاب خواندن داریم؟ تنها راه برای متوقف کردن عادت «تعلل کردن» انجام دادنِ «فوری» کارها بلافاصله بعد از برنامه ریزی است.

چرا من به اهدافم نمی رسم

9- شکست خورده ایم

شکست پلی برای پیروزی است. این جمله تنها یک جمله «کلیشه ای» نیست و واقعیت دارد! شکست ها حتی اگر بارها و بارها تکرار شوند هدیه ارزشمندی را به انسان ارزانی می کنند. در مسیر رسیدن به موفقیت ما بارها شکست می خوریم اما هیچ شکستی به معنی عدم موفقیت در آینده نیست!

«من شکست نخوردم. من فقط 10000 راه جدید کشف کردم.
توماس ادیسون

10- با اراده و ثابت قدم نیستیم

ثابت قدم بودن چه معنی دارد؟ ثابت قدم بودن یعنی تکرار یک کار یا یک حرکت کوچک هر روز، هر روز و هر روز. فرض کنید یک سنگ کوچک را برای 10 روز روی یک سطح صاف پر از سنگ بغلطانید. بعد از 10 روز چه چیزی را مشاهده می کنید؟ چیزی که شما را هیجان زده می کند این است که آن سنگ کوچک بعد از 10 روز غلطانیده شدن تبدیل به یک سنگ بسیار بزرگ پر از سنگ ریزه ها شده است. موفقیت همینطور به دست می آید. شما با فکر کردن به آن چیزی که لیاقتش را دارید، نمی رسید، بلکه با تلاش و ثابت قدم بودن به اهداف خود دست پیدا می کنید.

همچنین بخوانید: از عادات افراد موفق چه می دانید؟

سوالات متداول درباره چرا من به اهدافم نمی رسم؟

چرا من به اهدافم نمی رسم؟

اگر روی «درست انجام دادن کارها» و نه فقط «انجام دادنشان» تمرکز کنیم، در مدت زمان کوتاهی می بینیم که به بهترین نسخه از خودمان تبدیل شده ایم. بنابراین مهم ترین راه رسیدن به اهداف تمرکز روی خلق عادت های «مثبت» جدید و حذف عادت های منفی است. باید درست و هوشمندانه رفتار کنیم.

مهم ترین مانع رسیدن به موفقیت یا اهدافمان چیست؟

شاید هرگز به این فکر نکرده باشیم که محیط زندگی ما نقش مهمی در رسیدن به اهدافمان دارد. اگر در محیطی زندگی می کنیم که افراد سمی در آن نفس می کشند، هرگز نباید انتظار رسیدن به اهدافمان را داشته باشیم. بنابراین مکان و افراد ساکن در آن نقش موثری در رسیدن یا عدم رسیدن به موفقیت ما دارند.

چگونه از شکست خوردن اهدافمان جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از شکست خوردن که البته یک امر اجتناب ناپذیر است، باید از تکرار اشتباهاتمان پرهیز کنیم. برای مثال اگر یکی از چرخ دنده های ماشین باعث عدم کارایی صحیح آن شود، ماشین را نمی سوزانند بلکه چرخ دنده معیوب را تعویض می کنند. بنابراین باید رودربایستی را کنار بگذاریم تا بفهمیم که چرا من به اهدافم نمی رسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *