کودکان کدام فصل باهوش ترند؟

آیا واقعا فرقی می کند که بچه ها در چه فصلی به دنیا آیند بهتر است و کودکان کدام فصل باهوش ترند؟ باور کنید یا نه، فصلی که نوزاد در آن به دنیا آمده است بر او تاثیر می گذارد؛ به این پدیده اثر فصل تولد می گویند و ربطی به طالع بینی ندارد. اگر دوست دارید درباره این موضوع جذاب بیشتر بدانید، پیشنهاد می کنیم تا آخر مطلب با ما همراه باشید.

کودکان کدام فصل باهوش ترند؟

هیچ کس به طور کامل نمی داند که چرا و چگونه این اتفاق می افتد، اما احتمالاتی وجود دارد که به شرح زیر است:

  • آن چه که مادر در دوران بارداری می خورد احتمالا فصل به فصل تغییر می کند و این به نوبه خود ممکن است بر مقدار و نوع مواد مغذی دریافتی جنین در رحم تاثیر بگذارد.
  • سطوح ویتامین D نیز ممکن است در این وضعیت نقش داشته باشد. میزان ویتامین D بسته به زمان سال، چیزهایی که مادر می خورد و قرار گرفتن در معرض اشعه UV نور خورشید متفاوت است. ویتامین D نقش حیاتی در تنظیم سیستم ایمنی بدن و رشد استخوان ‌ها دارد.
  • تغییرات دمای فصلی و قرار گرفتن در معرض ویروس های زمستانی نیز ممکن است یکی از علل تفاوت بین نوزادان متولد شده در بهار، تابستان، پاییز و زمستان باشد. خوراک مادر باردار، سطح ویتامین D او و تغییرات دمایی در تاثیر فصل تولد بر افراد نقش دارند.

آیا متولد شدن در فصل خاصی باعث سالم تر بودن کودکان می شود؟

پرداختن به این موضوع واقعا سخت است زیرا عوامل بسیاری بر سلامت جنین و نوزاد در حال رشد تاثیر می ‌گذارد. با این حال تحقیقاتی در این زمینه وجود دارد:

  • یکی از آن تحقیقات نشان می‌ دهد کودکانی که بین خرداد تا مهر متولد می‌ شوند احتمالا کمی قد بلندتر و استخوان‌ های بزرگ ‌تری نسبت به کودکان ماه های دیگر دارند. گفته شده است که این یافته ها احتمالا به دلیل قرار گرفتن در معرض ویتامین D در دوران بارداری می باشد؛ بنابراین محققان طی همان پژوهش سطح ویتامین D زنان در هفته ۳۷ بارداری را اندازه گیری کردند و مشاهده کردند افرادی که بیشتر در معرض نور خورشید بودند بالاترین سطح ویتامین D را در خون خود داشتند و فرزندان آن‌ ها نیز استخوان‌ های بزرگ‌ تری داشتند و به طور متوسط ​​قدشان ۰.۵ سانتی‌ متر بلندتر از بچه‌ هایی بود که در دیگر ماه‌ ها به دنیا آمده بودند.
  • درباره تفاوت بینایی باید بگوییم کودکانی که در تابستان به دنیا می آیند چشمانی ضعیف تر از کودکانی دارند که در زمستان متولد می شوند. دلیل آن احتمالا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور طبیعی خورشید در دوران بارداری و چند ماه اول زندگی است. جالب است بدانید حتی زمانی که جنین در رحم قرار دارد، یعنی از هفته ۲۶ بارداری، چشمان او باز می شود، شروع به دیدن می کند و نور محیط اطراف را حس می کند.
  • کودکانی که در فصل های بهار و تابستان به دنیا می آیند بیشتر از کسانی که در زمستان متولد می شوند از افسردگی فصلی یا اختلال عاطفی فصلی (SAD) رنج می برند و این هم ممکن است مربوط به قرار داشتن زیاد در معرض نور طبیعی خورشید در روزهای اول زندگی باشد.
  • نوزادانی که در پاییز و زمستان به دنیا می آیند بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی غذایی هستند. هیچ کس دقیقا نمی داند چرا اما قرار گرفتن در معرض نور خورشید در دوران بارداری و سطح ویتامین D ممکن است نقش داشته باشد و یکی از علل آن باشد.
  • آسم در کودکان متولد پاییز شایع تر است؛ به این دلیل که افراد در طول زمستان با پنجره‌ های بسته و سیستم گرمایشی در داخل خانه می‌ مانند و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلرژن ها، مانند کنه های گرد و غبار خانگی در چند ماه اول زندگی، یکی از دلایل احتمالی آسم است.

آسم در کودکان متولد پاییز شایع تر است.

نوزادان کدام فصل بهتر می خوابند؟

دقیق نمی توان مشخص کرد که آیا نوزادان متولد تابستان بهتر می خوابند یا نوزادان متولد زمستان. با این حال چند مطالعه در این باره انجام شده است:

  • کودکان متولد بهار نسبت به کودکان متولد پاییز خیلی زودتر خوابشان می برد ولی دیرتر به خواب عمیق فرو می ‌روند. یکی از دلایل احتمالی این یافته ‌ها این است که ریتم شبانه ‌روزی بدن ما تحت تاثیر بودن در معرض نور خورشید در بدو تولد قرار می گیرد.
  • یک مطالعه نشان داده است که کودکان متولد فصل های بهار و تابستان، احتمال دارد در دوران نوجوانی تا دیروقت بیدار بمانند. نوزادانی که در بهار و تابستان به دنیا می آیند در ماه های اولیه زیاد در معرض نور خورشید قرار می گیرند. در نتیجه مدت بیشتری طول می کشد تا احساس خستگی کنند و این امر باعث می شود که این نوزادان بیشتر از نوزادان فصل های پاییز و زمستان تا دیروقت بیدار بمانند.
همچنین بخوانید: آیا از مضرات کم خوابی در کودکان اطلاع دارید؟

فصل تولد نوزاد چه تاثیری بر روی مادر دارد؟

با توجه به شرایط آب و هوایی هر فصل، احتمالا چالش های کودکی که در تابستان متولد می شود کمتر است. هفته های اولیه به دنیا آمدن نوزاد می تواند سخت ترین روزها باشد، بنابراین وقتی شرایط آب و هوایی گرم و خوب است، راحت تر می توان روزهای سخت ابتدایی را طی کرد.

مادر مجبور نیست به خاطر شرایط آب و هوایی بد با نوزادش در خانه بماند، او می تواند به راحتی با کودک خود به پارک رود، قدم بزند، با خیال راحت در دورهمی ها شرکت کند و هوای روشن در بیشتر ساعات روز نیز این امکان را برای آن ها فراهم می کند تا بیشتر بتوانند تفریح کنند.

همچنین بخوانید: بررسی مهم ترین دلایل گریه نوزاد

شاید کمتر به فکر کسی برسد اما یک نکته بامزه دیگر در رابطه با فصل تولد کودکان، تولد آن ها است. برگزاری جشن تولد در ماه های گرم تر، آسان تر است و می توان جشن تولد کودک را در پارک و فضای آزاد برگزار کرد.

برگزاری جشن تولد در ماه های گرم تر، آسان تر است.

یکی دیگر از مزایای به دنیا آمدن نوزاد در فصل تابستان، آموزش از پوشک گرفتن است. کودکان تقریبا از دو سالگی برای از پوشک گرفتن آماده می شوند. فراهم کردن شرایطی که به کودک نوپا اجازه داده شود تا زمانی را در طول روز بدون پوشک باشد، در هوای گرم راحت تر خواهد بود.

با همه این توضیحات، تابستان یا زمستان، هیچ اثباتی وجود ندارد که نشان دهد فصل تولد نوزاد بر نوع مادری کردن تاثیر بگذارد. برخی از مادران بچه دار شدن در تابستان را آسان تر می دانند و برخی دیگر عاشق بچه دار شدن در زمستان هستند. برای تصمیم در این باره شاید بهتر باشد ابتدا شرایط خود را در نظر بگیرید و ترجیحات خود را در الویت قرار دهید.

آیا فصل تولد بر عملکرد بچه ها در مدرسه تاثیر دارد؟

حال رسیدیم به سوالی که در ابتدای مطلب مطرح کردیم و یا اصلی ترین سوال این مطلب؛ این که کودکان کدام فصل باهوش ترند؟

نمی توان دقیق مشخص کرد که آیا فصل تولد بر هوش بچه ها و میزان موفقیت و عملکردشان در مدرسه موثر است یا نه اما معمولا گفته می شود بچه هایی که در پاییز و زمستان به دنیا می آیند، در آزمون های دبستان بهتر عمل می کنند اما این به این دلیل نیست که آن ها باهوش ترند، این فقط به دلیل این است کودکانی که در بهار و تابستان متولد می شوند زمانی که ترم مدرسه در مهر شروع می شود، در بین هم کلاسی ها و هم سالی های خود کوچک ترین گروه هستند.

به این ترتیب، مزیت کودکان متولد پاییز در ابتدای مدرسه است که نشان می دهد آمادگی شناختی، اجتماعی و عاطفی بیشتری برای شروع مدرسه دارند که این تاثیر زیادی بر عملکرد تحصیلی آن ها دارد. این مزیت در طول سال های مدرسه به مرور زمان کم می شود اما از نظر آماری در طول سال‌ های دبستان قابل توجه و چشمگیر است.

همچنین مطالعه ای در خارج از مدرسه نشان داد کودکان متولد زمستان در سن هفت سالگی در آزمون ‌های استدلال و رشد فیزیکی امتیاز بیشتری نسبت به کودکان متولد تابستان کسب کرده اند.

کودکان متولد زمستان در سن هفت سالگی در آزمون ‌های استدلال و رشد فیزیکی امتیاز بیشتری نسبت به کودکان متولد تابستان کسب کردند.

مطالعه ای با عنوان “سن شروع مدرسه و رشد شناختی” انجام گرفت و محققان در آن مطالعه نشان دادند که کودکان متولد ماه های شهریور و مهر باهوش ترند! در این مطالعه محققان رشد شناختی بیش از یک میلیون دانش آموز مدارس دولتی که همه آن ها در ماه های مختلف متولد شده بودند و بین ۶ تا ۱۵ سال سن داشتند را بررسی کردند.

آن ها متوجه شدند که میانگین نمرات سالانه دانش آموزان متولد ماه های شهریور و مهر نسبت به سایرین بالاتر بود. بنابراین آن ها نتیجه گرفتند از آن جایی که نمرات این افراد در طول زمان هم افزایش می یابد، احتمال ورود این دانش آموزان به یک دانشگاه خوب بیشتر است. لازم است ذکر کنیم این مطالعه حتی عوامل اجتماعی – اقتصادی مانند تحصیلات مادر، قومیت، وضعیت اقتصادی و… که به پیشرفت کودکان در مدرسه کمک می کند را نیز بررسی کردند.

محققان این مطالعه همچنین داده های مراکز بازداشت جوانان را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که نه تنها احتمال موفقیت کودکان ماه های ذکر شده در دانشگاه زیاد است، بلکه احتمال زندانی شدن آن ها نیز به دلیل جرایم قانونی کمتر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *