میگرن در کودکان، خطری که فرزند شما را تهدید می کند

میگرن در کودکان بسیار شایع است، به طوری که 10 درصد از کودکان 5 تا 15 ساله را تحت تأثیر قرار می دهد و درصد آن در نوجوانان افزایش می یابد. ابتلا به سردردهای مداوم در کودکان به ویژه در دوره تحصیلات ابتدایی ظاهر می شود و میزان آن در دوران نوجوانی به 40 درصد می رسد.

میگرن کودکان از 30 دقیقه تا چند روز طول می کشد. اگرچه کودکان معمولا قادر به تشخیص سردرد نیستند، علائم همراه مانند حالت تهوع، سرگیجه و مشکلات خواب ممکن است نشان دهنده ابتلای کودک به میگرن باشد. برای اطلاع از علل، علائم و روش های درمان خانگی سردرد میگرنی در کودکان از شما دعوت می کنیم که در این مقاله همراه ما باشید.

میگرن چیست؟

میگرن یک اختلال عصبی مزمن است که با سردردهای متوسط ​​تا شدید مکرر مشخص می شود که اغلب با تعدادی از علائم سیستم عصبی خودمختار همراه است. سردرد یک طرفه ( در نیمی از سر تأثیر می گذارد) و ماهیت ضربان دار دارد و بین دو تا ۷۲ ساعت طول می کشد.

دانشمندان تئوری هایی برای توضیح چگونگی وقوع آن داده اند که نزدیک ترین تئوری به حقیقت بروز آنوریسم در رگ های خونی واقع در غشای مننژی است که مغز را می پوشاند. در نتیجه این کشش، به گیرنده های عصبی فشار وارد می کند و باعث تحریک بیش از حد آن ها می شود. با هر نبض، رگ‌ های خونی بر گیرنده ‌های عصبی فشار می ‌آورند و این درد ضربان ‌دار در طول حمله میگرنی را توضیح می‌ دهد.

علائم میگرن در کودکان

دانستن علائم میگرن کودکان می تواند به شما در درمان فرزندتان کمک کند. در بزرگسالان، میگرن با یک سردرد ضربان دار و یک طرفه مشخص می شود که می تواند با علائم عصبی مانند تغییرات بینایی همراه باشد. سردرد میگرنی در کودکان ظاهر متفاوتی دارد. کودکان مبتلا به میگرن ممکن است بگویند سردرد دارند یا نگویند.

برخلاف بزرگسالان، سردرد کودک معمولا در هر دو طرف اتفاق می افتد، نه فقط در یک طرف. در کودکان بسیار کوچک، تغییرات رفتاری و علائم گوارشی اغلب قابل توجه ترین شاخص های میگرن کودکان هستند. سایر علائم میگرن کودکان به شرح زیر می باشد:

1- علائم گوارشی

کودکان نوپا و مدرسه ای مبتلا به میگرن کودکان اغلب درد، تهوع، استفراغ و اسهال دارند. اگر کودک شما مرتبا استفراغ غیرقابل توضیحی دارد، ممکن است به این دلیل باشد که او میگرن کودکان را تجربه می کند.

2- تغییرات رفتاری

کودکان خردسال نمی توانند به صورت شفاهی بیان کنند که به سر و صدا یا نور حساس هستند که در هنگام ابتلا به میگرن رایج است. درعوض، آن ها ممکن است برای کاهش این علائم اقداماتی انجام دهند، مانند جستجوی یک مکان تاریک و ساکت.

3- تورم و تغییر رنگ زیر چشم

مراقبان ممکن است متوجه این تغییرات ظاهری شوند که می تواند مربوط به میگرن باشد.

4- تشنگی بیش از حد و تکرر ادرار

اگر کودک شما بیش از حد معمول ادرار می کند یا به نظر می رسد که می خواهد نوشیدنی بیشتری بنوشد، این نیز می تواند با میگرن همراه باشد.

5- سردرد

در حالی که میگرن در بزرگسالان معمولا فقط در یک طرف رخ می دهد، سردرد میگرنی در کودکان ممکن است در هر دو طرف در کودکان رخ دهد (اگرچه ممکن است یک طرفه نیز باشد).علائم میگرن در کودکان

کودکان همچنین ممکن است از معادل های میگرن رنج ببرند. اینها شرایطی هستند که بدون سردرد رخ می دهند، اما هنوز بخشی از سندرم میگرن هستند. کودکانی که علائم مشابه میگرن دارند احتمالا در آینده به میگرن مبتلا خواهند شد.

همچنین بخوانید: خطرناک ترین نوع سردرد

معادل های میگرن کودکان و نوزادان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • میگرن شکمی یا استفراغ دوره ای: حملات ناگهانی و غیر قابل توضیح استفراغ یا درد معده
  • سرگیجه حمله ای خوش خیم:سرگیجه باعث رسوب کلسیم در گوش می شود.
  • تورتیکولی حمله ای خوش خیم: چرخش غیرارادی گردن
  • کولیک: گریه مداوم و مکرر که با افزایش احتمال ابتلا به میگرن در زندگی مرتبط است.

اگر کودک شما معادل میگرن دارد، باید با پزشک او صحبت کنید، به خصوص اگر سابقه خانوادگی میگرن دارید.

علت بروز میگرن در کودکان

علل میگرن هنوز ناشناخته است، اما ممکن است ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی وجود داشته باشد. بیش از نیمی از مبتلایان به میگرن ارتباط ژنتیکی با این بیماری دارند. کودکی که یکی از والدینش مبتلا به میگرن است 50 درصد احتمال دارد که میگرن داشته باشد و اگر هر دو والدین میگرن داشته باشند، احتمال ابتلا به آن به 75 درصد می رسد.

تئوری ها همچنین شامل تغییراتی در مغز هستند که بیان می کنند میگرن به علت کاهش یک انتقال دهنده عصبی به نام سروتونین و افزایش CGRP رخ می دهد. مانند بزرگسالان، سردردهای میگرنی در کودکان می تواند توسط یک یا چند عامل مختلف ایجاد شود.

عوامل خطر میگرن در کودکان

در ادامه دلایل اصلی و عوامل خطر سردرد در کودکان توضیح داده شده است:

1- مواد غذایی

غذاهای آماده که در آن ها از مواد نگهدارنده استفاده شده، از جمله هات داگ و بیکن ممکن است موجب سردرد در کودکان شوند. همچنین کافئین در شکلات و نوشابه عامل دیگری برای این بیماری است.

2- استرس و خواب

استرس و اضطراب تغییرات در محیط، آمدن یک خواهر یا برادر جدید یا حضور یک سرپرست جدید می تواند باعث سردردهای تنشی، به ویژه در کودکان خردسال شود.
کمبود خواب بر عضلات و اعصاب فشار وارد می کند و منجر به سردردهای تنشی می شود.

همچنین بخوانید : آیا از مضرات کم خوابی در کودکان اطلاع دارید؟

3- ورزش

با اینکه ورزش مداخله موثری در درمان پیشگیرانه میگرن است؛ اما برخی کودکان هنگام ورزش ممکن است دچار میگرن شوند. این کودکان به برنامه ای برای پیشگیری از میگرن هنگام ورزش نیاز دارند.

عوامل خطر میگرن در کودکان

4- آب و هوا

برخی از کودکان نسبت به چندین متغیر آب و هوا حساس هستند. در مطالعه‌ای روی 25 کودک و نوجوان مبتلا به میگرن یا سردردهای مزمن تنشی، محققان دریافتند که علائم در روزهایی که باران می‌بارد یا رطوبت هوا بیشتر از حد طبیعی است، تشدید می‌شوند.

5- سابقه خانوادگی

اگر یکی از والدین کودک یا هر دو به میگرن مبتلا باشند، 50 تا 75 درصد احتمال دارد که کودک نیز دچار آن شود. دانستن تاریخچه پزشکی خانواده، به خصوص اگر شامل میگرن باشد، می تواند کمک کند تا تشخیص زودهنگام و دقیقی داشته باشند، محرک ها را مدیریت کرده و گزینه های درمانی را بررسی کنند.

6- جنسیت

شروع سردردهای میگرنی در پسران زودتر از دختران است. از نوزادی تا 7 سالگی، پسران به طور مساوی یا کمی بیشتر از دختران مبتلا می شوند. شیوع میگرن در سنین نوجوانی و جوانی افزایش می یابد. پس از قاعدگی (زمانی که اولین قاعدگی اتفاق می افتد)، زنان بیشتر مبتلا می شوند. این افزایش تا میانسالی ادامه دارد. فراوانی میگرن در هر دو جنس تا سن 50 سالگی کاهش می یابد.

انواع سر درد میگرنی در کودکان

هنگامی که انواع میگرن در کودکان رخ می دهد، ممکن است با سایر شرایط سلامتی اشتباه گرفته شود. غیر معمول نیست که در حین جستجوی برای تشخیص صحیح، چندین بیماری مختلف دیگر در نظر گرفته شود. سه نوع رایج عبارتند از:

1- میگرن شکمی

میگرن شکمی اغلب به جای سردرد با معده درد همراه است. درد اغلب در سراسر شکم منتشر می شود و می تواند گرفتگی، مبهم یا تیز باشد که در صورت عدم درمان یا درمان ناموفق بین 1 تا 72 ساعت طول می کشد. درد ممکن است در محل وسط، با شدت متوسط ​​یا شدید، اطراف ناف باشد و به وضوح موضعی نباشد.

میگرن شکمی

درد ممکن است آنقدر شدید باشد که در فعالیت های عادی روزانه اختلال ایجاد کند. ممکن است همراه با از دست دادن اشتها، حالت تهوع یا استفراغ و رنگ پریدگی باشد. شرح حال و معاینه فیزیکی علائم بیماری گوارشی یا کلیوی را نشان نخواهد داد. برخی از کودکان سردرد و همچنین درد شکم خواهند داشت.

2- سرگیجه پراکسیسمال خوش خیم

سرگیجه پراکسیسمال خوش خیم معمولا در کودکان نوپا یا خردسالان رخ می دهد. کودک ناگهان دچار بی ثباتی یا عدم تعادل می شود و از راه رفتن امتناع می کند. آن ها ممکن است رنگ پریده یا بیمار به نظر برسند و معمولا تحریک پذیر یا بداخلاق هستند.

آن ها اغلب می خواهند در آغوش گرفته شوند و وقتی آن ها را برای راه رفتن پایین می آورند، یا امتناع می کنند یا به شدت روی پاهای خود می لرزند و با پاهای باز از هم راه می روند، گویی مست هستند.

سرگیجه حمله ای خوش خیم اغلب با نیستاگموس یا استفراغ همراه است. سردرد ضربان دار یک طرفه ممکن است در برخی از حملات رخ دهد. این حمله از چند دقیقه تا چند ساعت طول می کشد و اغلب با خواب برطرف می شود. بین حملات، کودک کاملا طبیعی است. از آنجایی که حملات معمولا کوتاه و نادر هستند، اغلب نیازی به درمان نیست.

3- سندرم استفراغ چرخه ای

سندرم استفراغ چرخه ای در کودکان مدرسه ای نیز رخ می دهد. این وضعیت شامل دوره های استفراغ است. ممکن است همراه با درد شکمی، سردرد، فتوفوبیا یا فونوفوبیا باشد. استفراغ معمولا بسیار شدید و مکرر است و 4 تا 5 بار در هر ساعت به مدت حداقل 1 ساعت رخ می دهد.

این قسمت ها ممکن است از 1 ساعت یا تا 5 روز طول بکشد. اغلب، حملات در یک الگو رخ می دهند تا خانواده ها بتوانند زمان وقوع حمله را پیش بینی کنند. حملات ممکن است در ساعات اولیه صبح شروع شوند و ممکن است به اندازه کافی شدید باشند که باعث کم آبی بدن شوند.

حملات به اندازه ای شدید هستند که نیاز به مراجعه به اورژانس برای آبرسانی مجدد داشته باشند و اگر به اندازه کافی مکرر باشد، ممکن است از داروهای پیشگیری کننده از میگرن برای کاهش دفعات و شدت حملات استفاده شود.

درد میگرن در کودکان چقدر طول می کشد؟

مرحله واقعی سردرد میگرن در کودکان معمولا کوتاه تر از بزرگسالان است. سردرد کودکان ممکن است 30 دقیقه تا 48 ساعت طول بکشد؛ اما معمولا کمتر از 4 ساعت طول می کشد. برخی از کودکان سردردهای کوتاه مدت 10 تا 20 دقیقه را گزارش می کنند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر سردرد کودک شدید به نظر می رسد، برای دریافت دارو به پزشک مراجعه کنید. با داروهای بدون نسخه، از جمله داروهایی که برای کودکان بی خطر هستند مانند استامینوفن، خوددرمانی نکنید. هرگز به کودکان زیر شش ماه ایبوپروفن و آسپرین ندهید.

درد میگرن در کودکان چقدر طول می کشد؟

تجویز خودسرانه دارو عوارض جانبی مضری از جمله آسیب طولانی مدت به مغز و کبد دارد. والدین باید کودکان مبتلا به سردرد شدید را به پزشک ببرند. پزشک اطمینان حاصل می کند که هیچ بیماری زمینه ای تهدید کننده زندگی فرد نیست. اگر مشکوک به سردرد فرزندتان هستید، برای تشخیص علت احتمالی و رد هر گونه عارضه به پزشک مراجعه کنید. در مواردی که سردرد جزئی و به دلیل بیماری های شایع مانند سرماخوردگی یا استرس است، می توانید اقدامات مراقبتی خانگی زیر را انجام دهید.

همچنین بخوانید: آیا علائم بیماری کبد را می شناسید؟

درمان خانگی میگرن در کودکان

شما می توانید با اجتناب از محرک های رایج میگرن، مانند حذف وعده های غذایی، عادات بد خواب، ورزش نکردن و نوشیدن آب کافی، به کودک خود کمک کنید تا با میگرن کنار بیاید یا حتی با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی، میزان و شدت آن را کاهش دهید. به موارد زیر توجه کنید

1- به خاطر داشته باشید که غذاهای رایج، از جمله غذاهای مورد علاقه، باعث میگرن در کودکان می شوند، از جمله نوشابه، فست فود و غذاهای چرب.

2- استرس کودک خود را کاهش دهید و به او راهبردهای مقابله ای برای مقابله با اضطراب و رسیدگی به مشکلات در زمان بروز آن ها را آموزش دهید، چه در مدرسه باشند و چه در خانه.

3- هنگام میگرن، کمپرس سرد را روی سر کودکتان امتحان کنید و از او بخواهید مدتی در اتاقی تاریک دراز بکشد و استراحت کند.

4- اضافه کردن مکمل ها را برای کودک خود در نظر بگیرید. مطالعات محدودی در مورد اثربخشی مکمل های خاص در کمک به پیشگیری از میگرن وجود دارد. حتما ابتدا با پزشک یا داروساز خود در مورد هرگونه تداخلی که ممکن است با سایر داروهایی که کودکتان مصرف می کند، صحبت کنید.

5- روی هیدراتاسیون تمرکز کنید و به نوزاد یا کودک مایعات کافی مانند آب، شیر خشک یا شیر مادر بدهید.

6- برای جبران هر وعده غذایی از دست رفته به آن ها یک میان وعده بدهید؛ زیرا گرسنگی می تواند باعث سردرد تنشی شود.

7- اتاق کودک را شب ها ساکت و راحت نگه دارید تا صبح روز بعد راحت بخوابد و احساس راحتی کند.

8- اطمینان حاصل کنید که کودک شما به اندازه کافی در طول روز چرت می زند تا از خستگی شبانه جلوگیری شود.

9- اگر فرزندتان به دلایلی عصبی است با نوازش و در آغوش گرفتن او را آرام کنید، می توانید با او صحبت کنید و به بچه های بزرگ تر اطمینان دهید.

10- برای تسکین میگرن یک پارچه خنک و خیس روی سر کودک بگذارید. با این حال، اگر کودک احساس ناراحتی می کند، از آن استفاده نکنید، برخی از کودکان ممکن است با یک پارچه گرم مرطوب تسکین یابند.

11- به نوزادانی که در حال دندان درآوردن هستند خلال دندان یا مواد غذایی مانند بیسکویت های دندان درآوردن که می تواند به تسکین درد دندان درآوردن کمک کند، تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *