بیماری های شایع مردان

متاسفانه عده ای بر این باوراند که تنها بیماری های مربوط به غده پروستات، ممکن است سلامتی مردان را تحت تاثیر خود قرار دهد. اما باید بگوییم که این یک باور بسیار غلط است و شما بایستی خیلی گسترده تر به بیماری های شایع مردان نگاه کنید.

عفونت، التهاب، بزرگی خوش‌خیم پروستات و سرطان پروستات از جمله بیماری های رایج مردان به شمار می آیند که به طور معمول این بیماری ها قابل پیشگیری نمی باشند.

این بیماری ها ممکن است برای تمامی مردان در تمامی سنین رخ دهد. با انجام تست های ماهیانه از قبیل؛ تست های غربالگری میتوانید از ابتلا به بسیاری از بیماری های شایع مردان جلوگیری نمایید.

انواع بیماری های شایع مردان

سرطان بیضه

این نوع از سرطان در بین مردان، در دهه سوم و چهارم زندگی ظاهر می شود. از نشانه های بروز این بیماری، وجود توده در بیضه و درد در این ناحیه است. متاسفانه روند رشد این بیماری خیلی سریع و خطرناک می باشد.

همچنین بخوانید: علائم سرطان بیضه بدخیم و خوش خیم

بیماری های آمیزشی یا مقاربتی

بیماری های آمیزشی از جمله بیماری هایی هستند که مردان را در سنین جوانی از راه جنسی  مبتلا می کند. از شایع ترین بیماری های آمیزشی در بین مردان، بیماری جنسی سوزاک است که این بیماری همانند سایر بیماری های آمیزشی از راه جنسی انتقال می یابد.

بیماری های آمیزشی یا مقاربتی، بیماری های شایع مردان

زگیل تناسلی، هرپس سیمپلکس یا تبخال تناسلی از دیگر بیماری های شایع مردان است. از روش های درمانی این بیماری ها میتوان به لیزر، منجمد کردن، مصرف داروهای شیمیایی اشاره نمود.

شما این امکان را دارید تا با تزریق واکسن زگیل تناسلی و داشتن یک برنامه واکسیناسیون بهداشتی، به راحتی از ابتلا به این بیماری پیشگیری نمایید.

از دیگر بیماری های مقاربتی که ممکن است علاوه بر مردان بانوان هم را درگیر کند، ویروس خطرناک اچ ای وی است. این ویروس علاوه بر رابطه جنسی، از طریق سرنگ آلوده در معتادان، از طریق مادر به فرزند و بزاق دهان انتقال پیدا می کند.

همچنین بخوانید: بیماری های دستگاه تناسلی مردان

پیشگیری از بیماری های مقاربتی در مردان

از جمله راه های پیشگیری از بیماری های مقاربتی، میتوان به پرهیز از هرگونه برخورد و تماس جنسی با زخم های باز یا ترشحات بدن فرد آلوده اشاره نمود.

استفاده درست از کاندوم حین دخول، استفاده از ابزار های پیشگیری در زمان سکس دهانی، جهت پیشگیری از بیماری مقاربتی بسیار موثر می باشد. برقراری رابطه جنسی متعدد با افراد مختلف از جمله مواردی است که سبب بروز بیماری مقاربتی در مردان  و همچنین بانوان می شود.

بزرگی خوش خیم‌ پروستات

تعداد زیادی از مردان هستند که پس از چهل سالگی ممکن است بیماری بزرگی خوشخیم‌ پروستات را تجربه نمایند. این بیماری یک پدیده فیزیولوژیکی بدن است که از هر سه مردی که به این بیماری مبتلا می شود یکی از آنها برای درمان بایستی جراحی شود. از جمله بزرگ ترین نشانه این بیماری، درد در هنگام ادرار کردن است.

لازم است این نکته را ذکر نماییم، بیماری خوش خیم پروستات سلامت زندگی شما به خطر نمی اندازد اما ممکن است کیفیت زندگی شما را به دلیل عوارض هایی که دارد کاهش دهد. همچنین این بیماری هیچ گونه راه پیشگیری ندارد.

همچنین بخوانید: بحران مردها در چهل سالگی

سرطان پروستات

این بیماری همانند تعداد دیگری از بیماری های شایع مردان قابل پیشگیری نمی باشد. متاسفانه تا کنون علت دقیق بروز این بیماری شایع در بین مردان کشف و مشخص نشده است‌.

سرطان پروستات

توصیه ما به مردان سنین بین 40 تا 45 سال، به طور ماهیانه به پزشک متخصص مراجعه نمایید و به صورت دوره ای و زیر نظر پزشک آزمایشات و چکاب های ماهیانه را انجام دهید.

همچنین بخوانید : خطرناک ترین علائم سرطان پروستات

التهاب بیضه همان عفونت ناحیه بیضه است که این بیماری بر اثر ورود عوامل میکروبی به ناحیه مجرای ادرار و حرکت صعودی آن به سمت بالا و همچنین درگیر کردن سایر نقاط تناسلی رخ می دهد.

عفونت پروستات

این دسته از بیماری های رایج مردان، همانند بیماری های مقاربتی، از راه جنسی انتقال می یابد. خوشبختانه بیماری عفونت پروستات قابل پیشگیری می باشد.

سیروز

در مواردی که کبد فرد در معرض حجم بسیار بالایی از مواد های سمی قرار بگیرد، بیماری سیروز ظاهر می شود. مصرف الکل، نیکوتین و سایر مواد مضر برای ناحیه کبد، از جمله عوامل بروز بیماری سروز هستند.

بیماری پارکینسون

از شایع ترین بیماری مردانه، بیماری پارکینسون است. در این بیماری، مغز فرد بیمار در طول سال ها بیشتر و بیشتر آسیب می بیند که این موضوع سبب بروز نشانه هایی همانند؛ لرزش دست، خشک و کند شدن عضلات می شود.

همچنین بخوانید: 7 نشانه از علائم بیماری پارکینسون

 

بیماری پارکینسون

اوتیسم

در مردان، شانس ابتلا به بیماری اوتیسم بیشتر از زنان است اما لازم به ذکر است که هنوز هیچ اطلاعاتی در این مورد به دست نیامده است.

همچنین بخوانید: آشنایی با انواع اوتیسم + نشانه ها و علائم

ملانوما

این بیماری نوعی از سرطان پوست است که در صورت ابتلا به این بیماری، ملانوسیت‌ها بر روی پوست ایجاد می شوند و به صورت غیر قابل کنترل رشد می کنند.

سرطان کولون یا روده بزرگ

از جمله بیماری های مردانه شناخته شده، بیماری سرطان کولون یا روده بزرگ است. افرادی که رژیم غذایی سالمی ندارند، الکل زیاد مصرف می کنند، سیگاری هستند بیشتر از افراد عادی در معرض این بیماری قرار می دارند.

در این نوع از سرطان، سلول‌های غیر طبیعی و تومورهای بدخیم در روده بزرگ تولید می شوند که در صورت عدم توجه و تشخیص به موقع، این بیماری می تواند به سایر نقاط بدن انتقال یابد و سبب مرگ شود.

سرطان پانکراس

مردانی که دارای پوست های تیره ای می باشند، بیشتر از مردانی که پوست های روشن دارند در معرض ابتلا به این سرطان هستند.

از مهم ترین عوامل ابتلا به سرطان پانکراس، سیگار کشیدن است و از هر 4 فردی که به این بیماری مبتلا می شود، دست کم یکی از آنها، به علت سیگار کشیدن به این بیماری مبتلا شده است.

همچنین بخوانید: سرطان پانکراس یا سرطان لوزالمعده را جدی بگیرید

سرطان کلیه

یکی از بیماری های شایع مردان که امروزه در سراسر جهان فراگیر شده است، سرطان کلیه است. از مهم ترین دلایلی که مردان بیشتر از زنان مبتلا به این بیماری می شوند، قرار گرفتن آنها در معرض مواد شیمیایی است.

سرطان کلیه

از جمله نشانه های سرطان کلیه، میتوان به خون در ادرار، درد ناگهانی در قسمت پایینی پشت، تب، کاهش وزن غیر طبیعی یا خستگی شدید اشاره نمود . در صورت مشاهده هر یک از این علائم توصیه می کنیم‌ به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.

همچنین بخوانید: علائم سرطان کلیه و راه های درمان

سرطان دهان

باتوجه به آمار موسسه آمریکا، ابتلا به سرطان دهان در مردان دو برابر بیشتر از زنان است. مصرف بییش از حد مشروبات الکلی، کشیدن سیگار از جمله مسائلی است که مردان را بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان قرار داده است.

بیماری پای ورزشکاران

در این بیماری شرایطی به وجود می آید که باکتری ها و قارچ ها در ناحیه پا به ویژه کف پا شروع به رشد می کنند.

علت نام‌گذاری این بیماری، شایع بودن آن در بین مردان است. این قارچ ها کاملا بدون ضرر هستند اما متاسفانه در برخی موارد، این باکتری و قارچ ها به نواحی همانند دست ها، ناخن ها و کشاله ران ها شیوع پیدا می کنند که تحت این شرایط، این بیماری می تواند برای شما درد سر ساز باشد.

سنگ مثانه

در شرایطی که مواد معدنی موجود در ادرار متبلور شود و در نهایت به جسمی سخت تبدیل شود که عبور آن از مجرای ادراری سخت و دردناک باشد را سنگ مثانه می گویند. مردانی که بیش از ۵۰ سال سن دارند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند که از دلایل آن، بزرگ شدن پروستات در این سنین است.

همچنین بخوانید: بررسی علائم سنگ مثانه در زنان و مردان

ایدز

ویروس HIV  از جمله موارد مهمی است که سبب بروز بیماری ایدز در بین بانوان و مردان می شود. این ویروس را میتوان در خون و دیگر ترشحات سایر نقاط بدن مشاهده نمود.

تماس ترشحات فرد آلوده با آلت تناسلی، مقعد، دهان، چشم ها یا خراش ها و زخم های پوستی از جمله مواردی است که سبب بروز بیماری ایدز در افراد می شود.

ایدز

لازم است بدانید که فرد بیمار، ممکن است در مراحل اولیه این بیماری علائمی همانند علائم سرماخوردگی و آنفولانزا  را تجربه کند.

از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری ایدز، خودداری از روابط جنسی پرخطر، استفاده از کاندوم در روابط جنسی و خودداری از مصرف سوزن مشترک برای تزریق، تاتو است.

کلام آخر برای بیماری های رایج مردان

تعدادی از بیماری ها از قبیل؛ سرطان پروستات، سنگ مثانه، پارکینسون، سرطان کلیه، اوتیسم از جمله بیماری هایی هستند که به عنوان بیماری شایع مردان شناخته شده اند.

داشتن سبک زندگی ناسالم از جمله مواردی است که در مردان بسیار شایع تر از زنان است ، که از این رو برخی از این بیماری ها، به عنوان بیماری مردانه شناخته شده اند.

شما تنها با رعایت برخی موارد از قبیل؛ داشتن یک رژیم غذایی سالم، عدم کشیدن سیگار، ورزش منظم و عدم مصرف مشروبات الکلی می توانید تا حد زیادی شانس مبتلا شدن خود را به این بیماری های شایع مردان کاهش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *