عوارض مشروبات الکلی در مردان و زنان

عوارض مشروبات الکلی بیشتر از آن چیزی است که تصور می کنید، ماده ای که پس از مصرف آن عملکرد طبیعی قسمت های مختلف بدن از جمله استخوان، قلب و حتی مغز به کلی مختل می شود! مصرف 12 واحد الکل در طول یک روز احتمال مسمومیت ناشی از الکل و عوارض جدی آن از جمله نارسایی کبد را افزایش می دهد.

خطرات مصرف الکل می تواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد. از مهم ترین عوارض طولانی مدت مصرف الکل می توان به احتمال ابتلا به فشار خون بالا، سکته، سرطان گردن، سرطان پستان و حتی افسردگی های مزمن اشاره کرد.

هر چند که تاثیرات مصرف الکل به سرعت قابل دیدن یا حس کردن هستند اما در صورتی مصرف کننده الکل (به صورت دائمی و همیشگی) نیستید، نیز باید نگران عوارضی باشید که در ادامه این متن به بررسی هر یک از آن ها می پردازیم.

نوشیدن چه مقدار الکل در روز مجاز است

نوشیدن چه مقدار الکل در روز مجاز است؟

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها (CDC) دستورالعمل های خاصی را برای مصرف روزانه الکل منتشر کرده است. بر اساس این دستورالعمل مصرف روزانه یک واحد الکل برای زنان و 2 واحد الکل برای مردان در طول روز مجاز است.

این موضوع اما در تحقیقات جدید به شکلی جدی مورد انتقاد قرار گرفته است. چرا که مصرف الکل، حتی به میزان بسیار کم تاثیر مخربی بر سلامت مغز انسان می گذارد. هیچ مقدار مطمئنی برای مصرف الکل وجود ندارد و می توان گفت که مصرف تدریجی این ماده به مرور زمان تاثیرات روانی بسیار خطرناکی برای انسان خواهد داشت.

الکل به عنوان یکی از اصلی ترین دلایل بروز بیش از 30 بیماری خطرناک در انسان شناخته می شود. این ماده همچنین نقش موثری در بروز بیماری های عفونی، بیماری های عصبی و بیماری های قلبی و عروقی دارد.

عوارض مشروبات الکلی نه تنها برای فرد مصرف کننده، بلکه برای دیگر افراد جامعه نیز دردسرساز خواهد شد. چرا که احتمال افزایش آسیب های اجتماعی، پرخاش و بسیاری از جرایم دیگر در صورت عدم تعادل روانی و جسمی وجود دارد.

عوارض مشروبات الکلی در کوتاه مدت

نوشیدن الکل به میزان کم یا زیاد ممکن است اثرات کوتاه مدتی را به همراه داشته باشد. عوارضی که پس از مصرف الکل یا در حین نوشیدن، متوجه آن می شوید. احساس آرامش همراه با خواب آلودگی مهم ترین تاثیر مصرف الکل در تمامی گروه های سنی، زنان و مردان است. اما نوشیدن ماده الکل عوارض کوتاه مدت دیگری را نیز به همراه دارد. 10 عوارض کوتاه مدت الکل را در ادامه ذکر می کنیم.

  • تغییر در وضعیت رفتار (خلق و خو)
  • حالت تهوع
  • افسارگسیختگی
  • احساس سرخوشی یا مستی
  • کاهش بینایی و شنوایی
  • سردرد
  • احساس خواب آلودگی
  • از دست دادن تعادل بدن
  • عدم تمرکز
  • اسهال

عوارض مشروبات الکلی در بلند مدت

عوارض مشروبات الکلی در بلند مدت

عوارض خوردن مشروب دست ساز یا هر نوع ماده دیگر در طولانی مدت ممکن است بسیار نگران کننده تر از عوارض کوتاه مدت مصرف این ماده باشد. عوارض مشروبات الکلی برای زنان و عوارض مشروبات الکلی برای مردان با توجه به برخی ویژگی های فیزیکی و جسمی ممکن است متفاوت باشد. اما اصلی ترین عوارضی که مصرف الکل در طولانی مدت برای تمامی افراد به همراه دارد، از قرار ذیل است:

  • امکان بی خوابی های مکرر و مداوم
  • تغییرات جدی در وضعیت رفتاری و خلق و خو فرد
  • کاهش چشمگیر وزن
  • زوال عقل و مشکلات جدی در تمرکز
  • امکان بروز مشکلات جدی در روابط عاشقانه و زناشویی
  • کاهش میل جنسی
  • تغییر در رفتارهای جنسی
  • بروز مشکلات جدی در حافظه و بخاطر سپردن

علاوه بر تمامی این موارد، خطرهای جدی مصرف کنندگان مشروبات الکلی را تهدید می کند. خطرهایی که از مهم ترین آن ها می توان به سرطان، دیابت و بسیاری از مشکلات دیگر اشاره کرد.

مهم ترین نکته این است که سطح ایمن یا «بی خطر» برای مصرف الکل وجود ندارد! به عبارت دیگر مصرف هر میزان الکل می تواند شانس ابتلا به بیماری های مهمی از جمله سرطان دهان، سرطان گلو و سرطان سینه (به عنوان بیماری هایی با ریسک بالا) را افزایش دهد.

عوارض ناشی از مصرف حد الکل؛ 8 عارضه خطرناک

نوشیدن منظم الکل (بیش از 14 واحد) در طول یک هفته ریسک تشدید بیماری های روانی یا ابتلا به اختلالات روانی را در افراد مختلف افزایش می دهد. بر اساس شواهد جدید، مصرف کنندگان الکل بیش از سایر گروه ها در معرض ابتلا به انواع سرطان قرار دارند. هپاتیت الکلی و مسمومیت جزو مهم ترین آسیب هایی است که سلامت مصرف کنندگان الکل را نشانه می گیرد. در ادامه با 8 عارضه خطرناک و مهم که به واسطه مصرف الکل سلامت انسان را تهدید می کند، آشنا می شوید.

1- سرطان

اولین عارضه جدی ابتلا به انواع سرطان ها است. اگر نمی دانید که الکل با بدن چه می کند، بهتر است با یکی از مهم ترین عوارض مصرف این ماده یعنی سرطان آشنا شوید. در بررسی ها و تحقیقات جدید که توسط آژانس بین المللی سرطان انجام شد، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که الکل برای انسان ها و حیوانات یک ماده سرطان زا است.

این گروه از دانشمندان می گویند که مصرف الکل شانس ابتلا به انواع سرطان های دهان، گلو، حنجره، لوزالمعده، کبد و حتی سرطان سینه را افزایش می دهد. میزان مصرف الکل «دُز مصرف الکل» تعیین کننده شدت خطر ابتلا به سرطان در افراد است. هر چند که تا به امروز مکانیسم هایی که باعث تغییرات ژن در بدن انسان پس از مصرف الکل می شود، شناسایی نشده است.

همچنین بخوانید: سرطان پانکراس یا لوزالمعده چیست؟

2- دیابت

دومین عارضه جدی میزان دیابت است. مصرف الکل و شروع دیابت رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند. مصرف مداوم الکل خطر ابتلا به دیابت را بیش از پیش افزایش می دهد، این در حالی است که مصرف کنندگان غیر دائمی الکل با خطر کمتری برای ابتلا به دیابت مواجه هستند.

3- بیماری های قلبی و عروقی

سومین عارضه جدی مصرف مشروبات الکلی، بیماری های قلبی و عروقی است. ضربان نامنظم قلب، ایجاد مشکل در پمپاژ خون به قلب، احتمال ابتلا به سکته قلبی و افزایش ریسک نارسایی قلبی از جمله مهم ترین عوارضی است که به دنبال مصرف الکل بروز می کند.

نوشیدن مقادیر کم یا زیاد الکل به صورت منظم یا نامنظم باعث ایجاد مشکل در جذب انواع مواد معدنی و ویتامین ها در بدن می شود. عاملی که به دنبال آن باید شاهد ایجاد کم خونی در بدن و همینطور تغییر در وضعیت گلبول های قرمز خون (کم می شوند) بود.

4- بیماری های روانی، عصبی

چهارمین عارضه جدی بروز بیماری های عصبی و روحی، روانی است. ابتلا به اختلالات روانی یکی دیگر از مهم ترین عوارض مشروبات الکلی است که پیر، جوان، مرد و زن نمی شناسد! مصرف کنندگان نوشیدنی های الکلی تا حد بسیار زیادی به مصرف این ماده وابسته می شوند. هر چند که نمی توان به طور حتم مشکلات روانی یا عصبی مصرف کنندگان الکل را به این نوشیدنی نسبت داد.چرا که این رابطه، یک رابطه پیچیده است.

اما بر اساس تحقیقات انجام گرفته، دانشمندان رابطه ای واقعی بین مصرف الکل و احتمال بروز صرع را کشف کرده اند. به این ترتیب مصرف کنندگان الکل ممکن است به واسطه بروز برخی تغییرات در ساختمان مغز بر اثر مصرف الکل، در معرض ایجاد تشنج های غیر قابل کنترل قرار گیرند.

نارسایی و مشکلات کبد؛ پانکراس

5- نارسایی و مشکلات کبد؛ پانکراس

پنجمین عارضه خطرساز مصرف الکل،  احتمال بروز مشکلات کبد و پانکراس است. اصلی ترین وظیفه کبد، پاکسازی و حذف مواد مضر در بدن است. این در حالی است که مصرف الکل باعث ایجاد اختلال در عملکرد طبیعی کبد و در نتیجه بروز نارسایی کبد می شود.

در صورت ابتلا به التهاباتی نظیر التهاب و نارسایی کبد، سلامت فرد بیش از پیش در معرض خطر قرار می گیرد. التهاب و نارسایی کبد به منزله عدم خروج مواد مضر و خطرناک از بدن بوده و این امر در طولانی مدت احتمال ایجاد سیروز را افزایش می دهد. از طرفی دیگر آسیب دیدن کبد و نارسایی آن ممکن است باعث کاهش قند خون یا هیپوگلیسمی شود.

6- ضعف سیستم ایمنی بدن

ششمین و یکی از مهم ترین عارضه های نوشیدن الکل ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن است. ضعیف سیستم ایمنی بدن به معنی کاهش توان بدن برای جلوگیری از ورود انواع عفونت ها، باکتری ها و عوامل خطرساز به بدن است. مصرف کنندگان الکل بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری های عفونی قرار می گیرند.

7- بروز مشکلات جنسی

هفتمین و اصلی ترین مضرات مصرف عرق (مشروب) بروز مشکلات جنسی در زنان و مردان است. مصرف الکل باعث تغییرات جنسی و تغییر هورمون های جنسی در افراد می شود. به عبارت دیگر مصرف کنندگان الکل پس از یک دوره مصرف این ماده ممکن است با کاهش میل جنسی مواجه شوند.

از عوارض مصرف مشروبات الکلی در زنان می توان به تغییرات پی در پی چرخه قاعدگی اشاره کرد. همچنین مصرف کنندگان الکل مشکلات جدی را برای رسیدن به ارگاسم در رابطه جنسی تجربه می کنند.

عوارض مصرف الکل افسردگی مزمن

8- افسردگی مزمن

هشتمین و احتمالا شایع ترین عوارض مشروبات الکلی ابتلا به افسردگی مزمن است. الکل تاثیرات مخربی را بر خلق و خو و سلامت روحی افراد برجای می گذارد. مصرف کنندگان این ماده در اکثر مواقع دچار اضطراب و اختلالات دو قطبی می شوند. این افراد پس از یک دوره مصرف تا حد بسیار زیادی به افسردگی دچار می شوند.

همچنین بخوانید: همه چیز درباره اختلال بیماری دو قطبی

تا حدی که می توان شباهت های زیادی را بین مصرف کنندگان الکل با بیماران روانی مشاهده کرد. نباید فراموش کرد که عوارض مصرف مشروب در نوجوانان بسیار بیشتر از سایر گروه های سنی است.

علائم ظاهری خوردن مشروب چیست؟

علائم ظاهری مصرف کنندگان مشروبات الکلی ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد، اما این افراد پس از مصرف به طور کلی شاد، بانشاط و بسیار خوش اخلاق می شوند! با توجه به اینکه الکل پیش از هر عضو دیگری روی مغز تاثیر می گذارد، مصرف کنندگان الکل ممکن است رفتارهایی مانند بی بند و باری از خود نشان دهند. رفتارهایی که با از بین رفتن تاثیرات الکل آن ها را بخاطر نمی آورند.

آیا مصرف الکل باعث اعتیاد می شود؟

مصرف الکل پس از یک دوره زمانی طولانی باعث ایجاد وابستگی فرد یا اعتیاد به الکل می شود. این اعتیاد با علائمی مانند از دست دادن  تعادل و تمایل شدید به مصرف الکل همراه است.

عوارض مشروبات الکلی چیست؟

آسیب به مغز، احتمال بروز سکته قلبی، ابتلا به افسردگی مزمن و نارسایی کبد از مهم ترین عوارض مشروبات الکلی به شمار می رود.

مسمومیت الکلی چه زمانی اتفاق می افتد؟

مصرف بیش از حد الکل در فاصله زمانی نسبتا کوتاه (مصرف 10 واحد الکل در یک روز) باعث ایجاد مسمومیت الکلی در فرد و بروز علائمی از جمله حالت تهوع، سردردهای مکرر، رنگ پریدگی و بیهوشی موقت می شود. مصرف مایعات فراوان مهم ترین راهکار برای پیشگیری از حاد شدن شرایط فرد مسموم است.

چه راهی برای از بین بردن اثر الکل در بدن وجود دارد؟

پس از نوشیدن مشروبات حاوی الکل مصرف انواع مایعات، آبمیوه های بدون اسانس (طبیعی) و نوشیدنی های حاوی زنجبیل نقش موثری در دفع الکل باقی مانده در بدن دارد. استفاده از مواد حاوی نشاسته نیز در دفع الکل موثر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *