چرا من همیشه سردم است؟

برخی از افراد به طور طبیعی به خصوص در دست ها و پاهای خود همیشه احساس سرما می کنند و این لزوما نشانه ‌ای از یک مشکل اساسی نیست. با این حال، ممکن است از خود بپرسید چرا من همیشه سردم است؟ گاهی ممکن است افراد سرمای غیرقابل تحملی را تجربه کنند و این معمولا نگران کننده نیست.

اما اگر علاوه بر احساس سرما علائم دیگری هم دارید و یا احساس می کنید که کمتر از قبل می توانید سرما را تحمل کنید، شاید لازم باشد که با یک پزشک صحبت کنید. معاینه فیزیکی و آزمایش خون می تواند به این تشخیص کمک کند که دقیقا چه چیزی باعث می‌شود که همیشه احساس سرما کنیم.

ابتدا باید بدانید که حرارت بدن انسان توسط هیپوتالاموس که یک سیستم پیچیده است تنظیم می شود و چندین عامل می تواند بر دمای درونی بدن تاثیر بگذارد.

چرا من همیشه سردم است؟

به گفته پزشکان، دلایل زیادی برای این سوال که “چرا من همیشه سردم است” وجود دارد که در اینجا آن ها را یکی یکی بررسی می کنیم:

1- کم خونی

وقتی کم خونی اتفاق می افتد بدن دچار کمبود گلبول های قرمز می شود و از آن جایی که وظیفه گلبول های قرمز رساندن اکسیژن به تمام بافت های بدن است؛ به گفته پزشکان در وضعیت کم خونی شما احساس سرما می کنید زیرا بدن تان به اندازه کافی اکسیژن خون دریافت نمی کند.

در این شرایط ممکن است علائم دیگری مانند خستگی، ضربان قلب سریع، سرگیجه، ضعف و رنگ پریدگی پوست را تجربه کنید. کم خونی می تواند یا به دلیل کمبود برخی از مواد مغذی مانند کمبود آهن و یا به دلیل بیماری های مزمنی مانند کم کاری و یا پرکاری تیروئید اتفاق افتد و درمان آن به این بستگی دارد که علت کم خونی چیست. درمان می تواند شامل مصرف مکمل های آهن، ویتامین B12 و یا تزریق گلبول های قرمز باشد.

همچنین بخوانید: برای کم خونی چی بخوریم؟

چرا من همیشه سردم است

2- کم کاری تیروئید

یکی دیگر از دلایل احساس سردی می تواند کم کاری غده تیروئید باشد. تیروئید در حفظ متابولیسم بدن نقش دارد، بنابراین با کم‌ کاری تیروئید سرعت متابولیسم کاهش می‌ یابد و در نتیجه افراد احساس سرما می کنند. هورمون های تیروئید همچنین در تنظیم درجه حرارت بدن و ضربان قلب نقش دارند و کم و زیاد شدن آن می تواند بر کل بدن تاثیر بگذارد؛ به همین دلیل کم کاری تیروئید با علائم دیگری از جمله یبوست، خستگی، ریزش مو و افزایش وزن نیز همراه است.

درمان کم کاری تیروئید تزریق روزانه هورمون مصنوعی لووتیروکسین برای بازگرداندن سطح تیروئید به محدوده طبیعی است.

3- مشکلات عروق خونی

اگر در دست ها و پاهای خود احساس سرما می کنید، ممکن است دچار بیماری های عروق خونی شده باشید که در آن جریان خون به بازوها و پاها کاهش می یابد. مشکلات عروق خونی شامل بیماری هایی است از جمله اختلالات لخته شدن، تصلب شرایین (تنگ شدن عروق خونی) و بیماری رینود (قطع جریان خون به انگشتان دست و پا).

افراد مبتلا به مشکلات عروق خونی علاوه بر احساس سرما، ممکن است علائم دیگری مانند رنگ سفید یا آبی در انگشتان دست و پا، سوزن سوزن شدن، ضربان دار شدن یا بی حسی در بازوها و پاها و داشتن پوستی لطیف و سرد نیز داشته باشند.

4- دیابت

زمانی که بدن در تنظیم سطح قند خون دچار مشکل شود، دیابت اتفاق می افتد. دیابت به صورت احساس سرما در دست و پاها، تشنگی بیش از حد، ادرار کردن بیش از حد و کاهش وزن برنامه ریزی نشده ظاهر می شود. جریان ضعیف خون در اندام‌ها و آسیب اعصاب می‌تواند دلیلی باشد که افراد مبتلا به دیابت احساس سرما کنند. آسیب اعضاب همچنین می تواند به صورت احساس سوزش، بی حسی، درد و یا گزگز خودش را نشان دهد.

مدیریت دیابت و حفظ سطح قند خون طبیعی با داروهایی که توسط پزشکان متخصص تجویز می شود، می تواند علائم ناشی از دیابت را برطرف کند.

5- اختلال بی اشتهایی

بی اشتهایی یک نوع اختلال خوردن است که در آن افراد مبتلا به دلیل نگرانی شدید در مورد افزایش وزن، به طور خطرناکی غذا نمیخورند تا لاغر باشند و یا لاغر شوند. احساس سرما یکی از علائم این بیماری است. علائم دیگری که ممکن است افراد به دلیل داشتن این بیماری تجربه کنند عبارتند از: وزن افراد ۱۵ درصد از شاخص طبیعی وزن شان کمتر است، مدام به وزن خود فکر می کنند و سه ماه یا بیشتر پریود نشدن را تجربه می کنند.

چرا من همیشه سردم است

6- مصرف برخی از داروها

به گفته پزشکان، برخی از داروها ممکن است باعث حساسیت به سرما شوند، مانند داروهای مسدود کننده های بتا، شیمی درمانی، ضد بارداری و سرکوب کننده های ایمنی. یکی از راه‌ هایی که می ‌توانید مطمئن شوید داروهایی که دارید مشکلی برایتان ایجاد نمی کنند این است که آن ها را با پزشک خود بررسی کنید و ببینید آیا جایگزینی برای آن ها وجود دارد یا نه.

7- سندرم فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا یک سندرم درد اسکلتی – عضلانی مزمن و بلند مدت است که با درد در سراسر بدن، مشکلات خواب، خستگی و مشکلات حافظه مشخص می شود. عوامل متعددی از جمله عدم تعادل شیمیایی، ژنتیک، اختلالات خلقی، استرس و آسیب های جسمی یا عاطفی می توانند باعث تحریک و تشدید این وضعیت شوند و افراد مبتلا اغلب دچار عدم تحمل سرما و گرما می شوند.

به گفته دانشمندان، علت دقیق فیبرومیالژیا هنوز به طور کامل شناخته نشده است اما می توان آن را به طور موثر با ترکیبی از درمان، روش های کاهش استرس، مسکن ها و فیزیوتراپی مدیریت کرد.

8- نوسانات سطح استروژن

سطح استروژن در زنان با گذشت زمان در طول چرخه قاعدگی، یائسگی و بارداری تغییر می کند. پزشکان می گویند فراز و نشیب های هورمونی زنان را بیشتر مستعد احساس سرما می کند، به ویژه زنانی که به یائسگی نزدیک می ‌شوند و آن‌ هایی که در شرف شروع دوره‌ قاعدگی هستند.

چند کار وجود دارد که می توانید برای گرم کردن بدن خود انجام دهید:

  • از مصرف الکل و کافئین قبل از خواب اجتناب کنید.
  • به طور منظم ورزش کنید.
  • مصرف نیکوتین، غذاهای تند و شکر را محدود کنید.
  • در رختخواب جوراب بپوشید.

پزشک شما همچنین ممکن است درمان های هورمونی یا غیر هورمونی را برای تسکین ناراحتی ناشی از علائم یائسگی توصیه کند، مانند تجویز داروهای ضد بارداری با دوز پایین و یا داروهای ضد افسردگی.

9- بیماری کلیوی

بیماری کلیوی اغلب به دلیل فشار خون بالا یا دیابت اتفاق می افتد. این بیماری اگر تشخیص داده نشود، به مرور زمان باعث آسیب به کلیه می شود و در این صورت ممکن است کلیه های شما دیگر نتوانند خون را فیلتر کنند و مواد زائد و سموم را به طور موثر دفع کنند و این باعث کم خونی می شود و همانطور که می ‌دانید کم خونی باعث ایجاد احساس سرما در افراد می شود.

چرا من همیشه سردم است

طبق گفته CDC، برخی از افراد مبتلا به بیماری های کلیوی ممکن است احساس بیماری نکنند و یا علائمی را تجربه نکنند، بنابراین تنها راه اطمینان از ابتلا به بیماری کلیوی انجام آزمایش های خون و ادرار است. همچنین کنترل دیابت و فشار خون بالا می توانند کمک کننده باشند و یکی دیگر از روش هایی که از طریق آن می توان بیماری کلیوی را مدیریت کرد داشتن رژیم غذایی کم سدیم و کاهش مصرف پروتئین است.

10- نداشتن خواب کافی

یک عامل بسیار رایج احساس سرما، نداشتن خواب کافی است؛ چرا که با مختل شدن ریتم خواب شبانه سیستم بدن ما بهم می ریزد، مغز نمی تواند تغییرات دمایی بدن را تشخیص دهد و به دنبال آن جریان خون به طور موثر در بدن هدایت نمی شود و به همین دلیل افراد به دلیل کم خوابی، احساس سرما می کنند.

راه حل این مشکل، رعایت بهداشت خواب و داشتن خواب کافی است. در برخی شرایط برای حل این مشکل داروها می توانند کمک کننده و مفید باشند.

11- وزن خیلی کم

چربی بدن به عنوان یک عایق عمل می کند و از این طریق به حفظ دمای بدن کمک می کند؛ به همین دلیل بدون داشتن این لایه و یا کم بودن این لایه باعث می شود که افراد بیشتر احساس سرما کنند. معمولا افراد مسن، کسانی که بیماری های مزمن پزشکی دارند که در اثر آن چربی بدن شان را از دست دادند و یا کسانی که به اخلالات خوردن مبتلا هستند دچار این مشکل هستند.

برای حل این مشکل توصیه می ‌شود به پزشک خود مراجعه کنید تا با توجه به قد و وزن شما، شاخص توده بدنی تان را به دست آورد و وزن مناسب تان را تعیین کند. با داشتن رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن می توان به وزن سالم و طبیعی رسید. همچنین یک متخصص تغذیه می تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید میزان کالری که هر روز دریافت می کنید برای شما کافی است.

۱۲- بیماری شریان محیطی (PAD)

PAD یک مشکل گردش خون است که به این شکل رخ می دهد: در شریان هایی که خون را به بازو و پاها انتقال می دهند، پلاک هایی تشکیل شود و این باعث کاهش جریان خون در اندام‌ ها می ‌شود و در نتیجه باعث می ‌شود که افراد احساس سرما کنند. علاوه بر احساس سرما، علائم دیگری که ممکن است افراد مبتلا به این بیماری داشته باشند عبارتند از ریزش مو در اندام های آسیب دیده، داشتن درد هنگام ورزش کردن که معمولا با استراحت بهبود می یابد و گاهی اوقات زخم های پوستی.

چرا من همیشه سردم است

با این همه، خبر خوب این است که گزینه های درمانی زیادی از جمله تغییرات رژیم غذایی، فعالیت بدنی و ترک سیگار برای غلبه بر این بیماری وجود دارد و در موارد شدیدتر این بیماری، افراد ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند.

13- سندرم رینود

یکی دیگر از جواب های این سوال که چرا من همیشه سردم است سندرم رینود است که به آن پدیده رینود هم گفته می شود، در این سندرم، جریان خون در رگ های دست و پا کاهش می یابد و این باعث می ‌شود که اندام ‌های آسیب ‌دیده به دلیل کمبود جریان خون احساس سردی کنند. این اندام ها حتی ممکن است تغییر رنگ دهند و بسیار قرمز، سفید یا آبی به نظر برسند.

گرم نگه داشتن دست ها و پاها بهترین راه حل است. اگر اقدامات معمول خود مراقبتی موثر نبود، برخی از داروهای تجویزی وجود دارند که می‌توانند کمک کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *