دانستنی های شوکه کننده از ویروس امیکرون

متاسفانه از سال 1398 ویروس کرونا روند زندگی تمام انسان های دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد. با پیدایش این ویروس منحوس تمامی مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی شخصی انسان ها در سراسر جهان دستخوش تغییراتی ناخوشایند شدند. ویروس کوید 19 با تحت تاثیر قرار دادن دستگاه تنفسی، ایجاد مشکلات حاد ریوی و سرعت انتقال بسیار بالا، توانست تعداد بی شماری از انسان ها را به کام مرگ بکشاند.

یکی از نگران کننده ترین سویه های کرونا، ویروس امیکرون است که امروزه نام آن را زیاد می شنویم. علائم ویروس امیکرون تفاوت هایی با علائم کوید 19 دارد، که موجب شده تا نگرانی های بیشتری در رابطه با شناخت آن ایجاد شود. به طور کلی ویروس کرونا زیرمجموعه های مختلفی مانند آلفا کرونا ویروس، دلتا کرونا ویروس، امیکرون کرونا ویروس و … دارد که می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن از فرد آلوده به سایر افراد منتقل شوند.

بنابراین ویروس امیکرون را نمی توان جدا از کرونا دانست. اما تفاوت هایی با ویروس کرونا نیز دارد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با علائم ویروس امیکرون و تفاوت های آن با ویروس کرونا، به طور کامل آشنا کنیم.

امیکرون چیست؟

در این اواخر در آفریقای جنوبی نوعی جدید از ویروس کرونا شناسایی شده است. که منجر به استرس و نگرانی بسیاری از کشورها شده است. این ویروس جدید توسط سازمان جهانی امیکرون نامیده شده است. که می تواند با سرعت انتقال بالا، منجر به شیوع مجدد بیماری در سراسر دنیا شود. به همین دلیل است که امروزه سیستم بهداشت جهانی فشار خود را برای دریافت واکسن کرونا چند برابر نموده است.

علائم ویروس امیکرون

اما نکته قابل توجه این است که علائم ویروس امیکرون چیست و چه زمانی باید برای تشخیص کرونای امیکرون اقدام نمود. با توجه به بررسی هایی که روی افراد مبتلا به این ویروس انجام شده است. مشخص شده که برخی از علائم در تمامی افراد مبتلا به ویروس امیکرون یکسان است. بنابراین از شایع ترین علائم ویروس امیکرون می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • احساس خستگی و بی حالی که معمولا با بدن درد همراه است.
  • گرفتگی بدن و درد در قسمت های مختلف بدن
  • سرفه های خشک و آزار دهنده
  • گلو درد و خارش گلو
  • سردرد مزمن و مداوم
  • آبریزش بینی
  • حالت تهوع
  • عطسه
  • استفراغ

به طور کلی علائم ویروس امیکرون شبیه به علائم آنفولانزا و سرماخوردگی است. به همین دلیل ممکن است با این بیماری های فصلی اشتباه گرفته شود. از طرفی در بسیاری از مواقع نمی توان مشخص نمود که علائم ویروس امیکرون چه زمانی متوقف می شوند.

در برخی از مواقع ممکن است علائمی مانند بدن درد، خستگی و عطسه تا چند هفته ادامه پیدا کنند. از آنجایی که عطسه می تواند نشان دهنده عفونت بیماری امیکرون باشد، بهتر است در صورت مشاهده چند علائم با یکدیگر، برای تشخیص دقیق تر به پزشک مراجعه نمایید.

تفاوت کرونا با امیکرون

یکی از سوالاتی که در رابطه با ویروس امیکرون ایجاد می شود این است که این ویروس چه تفاوتی با کرونا دارد؟ مگر مشخص نشده که این ویروس نیز نوعی ویروس کرونا است؟ بنابراین تفاوت آن با کرونا چیست؟ در جواب به این سوالات باید گفت که دقیقا همانطور که گفته شد این ویروس نوعی ویروس کرونا است.

به همین دلیل آن را کرونای امیکرون نیز می نامند. اما تفاوت هایی میان ویروس کوید 19 و امیکرون وجود دارد که منجر به تفکیک این دو ویروس از یکدیگر شده است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- سرعت انتقال ویروس

اولین تفاوت میان آن ها سرعت انتقال ویروس از فرد آلوده به سایر افراد است. متاسفانه ویروس امیکرون سرعت انتقال بسیار بالاتری نسبت به کرونا دارد. که همین موضوع موجب نگرانی در رابطه با شیوع این ویروس شده است. سرعت انتقال امیکرون حدود دو برابر کرونا دلتا می باشد.سرعت انتقال ویروس یکی از تفاوت های امیکرون با کرونا

2- شدت بیماری

شدت بیماری ناشی از این ویروس نیز هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. اما با توجه به واکسن های تولید شده و واکسینه شدن اکثر انسان ها، ممکن است شدت این بیماری به اندازه کرونا دلتا نباشد. اما در صورتی که فردی واکسن را دریافت نکرده باشد، ممکن است با علائم عفونی ناشی از ویروس امیکرون روبرو شود.

3- تفاوت در بروز علائم ویروس

از دیگر تفاوت های این ویروس و کرونا می توان به تفاوت میان علائم ویروس امیکرون و کرونا اشاره نمود. نفس تنگی و سرفه از شایع ترین علائم کرونای دلتا هستند. در صورتی که ویروس امیکرون معمولا علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد و تنها برخی از علائم آن با کرونا مشترک می باشند. از طرفی افرادی که قبلا به کرونا دچار شده اند، ممکن است بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این ویروس قرار داشته باشند.

منشا پیدایش ویروس امیکرون کجاست؟

با توجه به بررسی هایی که روی این ویروس انجام شده است، تشخیص داده شده که ممکن است منشاء اصلی این ویروس عفونت مزمن در بدن فردی تکامل یافته با نقص سیستم ایمنی باشد. این نظریه توسط یکی از دانشمندان حوزه ژنتیک در UCL لندن اعلام شده است.

از آنجایی که درصد قابل توجهی از افراد مبتلا به ایدز در آفریقای جنوبی شناسایی شده اند. از طرفی اولین فرد مبتلا به کرونای امیکرون نیز در آفریقای جنوبی شناسایی شده است. احتمال اینکه این ویروس از بدن یک فرد مبتلا به بیماری ایدز شیوع پیدا کرده باشد، وجود دارد.

امیکرون چقدر نگران کننده است؟

نکته دیگری که در رابطه با ویروس امیکرون وجود دارد، این است که این ویروس چقدر می تواند نگران کننده باشد؟ همانطور که گفته شد سرعت انتقال این ویروس تقریبا دو برابر کرونا است. به همین دلیل می تواند نگران کننده باشد. اما توجه داشته باشید که هر چقدر سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد، احتمال بروز شدیدتر علائم ویروس امیکرون وجود دارد.

به همین دلیل است که برخلاف کرونای قبلی، افراد جوان تر کمتر به این ویروس مبتلا می شوند و در صورت ابتلا نیز با علائم خفیف ویروس امیکرون روبرو می شوند. افراد مسن و کسانی که دچار بیماری های زمینه ای هستند، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به ویروس امیکرون می باشند.

از طرفی احتمال ابتلا افرادی که واکسن کرونا را دریافت نموده اند، کمتر از سایر افراد می باشد. بنابراین در صورتی که حداقل دو دوز از واکسن کرونا را دریافت نموده اید، احتمال ابتلای شما به این ویروس به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

امیکرون با چه سرعتی در حال انتشار است

با توجه به سرعت انتشار چند برابر ویروس امیکرون نسبت به کرونا ویروس، سرعت شیوع این ویروس بسیار سریع تر از کرونا است. در حال حاضر افراد مبتلا به این ویروس در بسیاری از کشورها مانند استرالیا، هنگ کنگ، پرتغال، آفریقای جنوبی، ایتالیا، فرانسه، آمریکا، اسپانیا، جمهوری چک، آلمان، سوئد، اتریش، کانادا، دانمارک، هلند، انگلستان، بوتسوانا، اسکاتلند و بلژیک تایید شده است.

در چند وقت اخیر نیز چند مورد افراد مبتلا به ویروس امیکرون در ایران شناسایی شده است. از آنجایی که قدرت انتشار ویروس امیکرون بیشتر از نوع دلتا است، در حالت منطقی پیش بینی شده است که در چند ماه آینده بیش از نصف اتحادیه اروپا به این ویروس مبتلا خواهند شد.

امیکرون یا B.1.1.529 جدیدترین نوع جهش یافته ویروس کرونا است که آن را جزو سویه های نگران کننده ویروس کرونا قرار داده اند. با توجه به این موضوع که دانشمندان با بررسی امیکرون متوجه 50 جهش خطرناک بر این ویروس شده اند. در حال حاضر تمرکز خود را روی بررسی میزان کشندگی امیکرون و تعیین سرعت دقیق انتقال آن قرار داده اند.

امیکرون و تزریق دوز سوم واکسن کرونا

از آنجایی که 30 جهش این ویروس در پروتئین اسپایک مشخص شده است. می تواند به سلول های میزبان بدن نفوذ کند و باعث عفونت بدن شود. بنابراین منجر به اختلال سیستم ایمنی شده و منجر به عفونی شدن بدن می شود. اما نکته قابل توجه در رابطه با ویروس امیکرون این است که خوشبختانه واکسن می تواند بر آن تاثیر گذاشته و علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به این ویروس، می تواند شدت علائم ویروس امیکرون را نیز کاهش دهد.

البته کارشناسان در رابطه با میزان تاثیرگذاری واکسن کرونا بر ویروس امیکرون تحقیق نموده اند و متوجه شده اند که دوزهای تقویتی بر روی این ویروس تاثیر می گذارند. بنابراین در صورتی که دوز سوم واکسن را دریافت نموده باشید، بدن شما از مقاومت حدود 80 درصدی در برابر ویروس امیکرون برخوردار می باشد.

بنابراین بهتر است تزریق دوز تقویتی یا همان دوز سوم را جدی بگیرید. از طرفی با بررسی های انجام شده روی ساختار کرونا ویروس مشخص شده است که، دوز سوم واکسن کرونا به طور تقریبی می تواند بدن فرد را در برابر انواع سویه های کرونا مقاوم نماید.

همچنین بخوانید : نکات طلایی درباره ی تغذیه مناسب برای کرونا

ویژگی های ویروس امیکرون

همانطور که گفته شد ویروس امیکرون ویژگی های مختلفی دارد. از مهم ترین ویژگی های آن جهش های خطرناکی است که می تواند روی سلول های میزبان بدن تاثیر گذاشته و منجر به التهاب و عفونت بدن شود. بنابراین این ویروس می تواند منجر به بستری شدن و یا حتی مرگ افرادی شود که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است و یا دارای بیماری های عفونی هستند.

بنابراین برای پیشگیری و شروع سریع تر درمان بهتر است در صورت مواجه شدن با علائمی نظیر سرفه خشک، حالت تهوع، استفراغ، بدن درد و ضعف شدید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض بیماری امیکرون

در حال حاضر عوارض دقیقی در رابطه با ویروس امیکرون تایید نشده است. اما با توجه به اینکه این ویروس روی سلول های میزبان بدن تاثیر می گذارد و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می نماید ممکن است افرادی که به این ویروس دچار می شوند، پس از مدتی با عوارضی مانند ریزش مو، شکنندگی ناخن ها و سایر عوارضی که در رابطه با ویروس کرونا شناسایی شده است نیز روبرو شوند.عوارض بیماری امیکرون

راه های انتقال ویروس امیکرون

راه های انتقال ویروس امیکرون شبیه به ویروس کرونا است. اما با توجه به این موضوع که سرعت و قدرت انتقال این ویروس شدیدتر از ویروس کرونا است. احتمال انتقال آن بیشتر است. به طور کلی این ویروس می تواند از روش های زیر منتقل شود.

  • حیوانات خانگی
  • سطوح مختلف
  • برخورد با ادرار، مدفوع
  • حضور در سونا، استخر و جکوزی
  • ارتباط مستقیم با افراد آلوده
  • نیش پشه و کنه ها

راه های مبارزه با امیکرون

با در نظر گرفتن راه های انتقال ویروس امیکرون بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس و یا انتقال آن به سایر افراد موارد زیر می باشد:

  • انجام تست در صورت مشاهده علائم ویروس
  • رعایت کردن پروتکل های بهداشتی
  • استفاده از واکسن دوز تقویتی
  • وجود تهویه مناسب در محیط
  • رعایت فاصله اجتماعی
  • استفاده از ماسک
  • استراحت کردن

البته متخصصان ارزیابی نموده اند که دریافت واکسن آنفولانزا نیز می تواند به تضعیف علائم امیکرون کمک نماید.

ویروس امیکرون و کودکان

کودکان نیز ممکن است به این ویروس دچار شوند. اما خوشبختانه بررسی های انجام شده روی این ویروس نشان داده است که علائم ویروس امیکرون در کودکان خفیف تر بوده و ممکن است احتمال عفونت در آن ها کمتر از سایر افراد باشد. از مهم ترین علائم این ویروس در کودکان می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ضعف بدن و خستگی
  • ایجاد دانه های پوستی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • بی اشتهایی
  • سردرد
  • سرفه
  • تب

آیا ویروس امیکرون مسری تر است؟

با توجه به اینکه ویروس امیکرون سرعت انتقال بسیار زیادی دارد، قطعا نسبت به نوع دلتا مسری تر بوده و راحت تر منتقل می شود. بنابراین در صورت بروز هر کدام از راه های انتقال، احتمال ابتلای فرد به این ویروس وجود دارد. البته با توجه به میزان آنتی بادی بودن بدن فرد، میزان خفیف، متوسط و قوی بودن علائم این ویروس متفاوت است.

اثربخشی واکسن در برابر نوع امیکرون

پیش تر هم اشاره شد که واکسن اول تاثیر زیادی بر پیشگیری از این ویروس ندارد و تنها دوزهای تقویتی مانند دوز سوم می تواند تا میزان قابل توجهی از ابتلا به این ویروس جلوگیری نماید. بنابراین افرادی که دوزهای تقویتی واکسن را دریافت کرده باشند، تا میزان زیادی در برابر ویروس امیکرون آنتی بادی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *