نکات طلایی درباره ی تغذیه مناسب برای کرونا

تغذیه مناسب برای کرونا و توجه به نکات مهم در این باره از آنجایی اهمیت می یابد که روز به روز بر تعداد مبتلایان به این ویروس افزوده می شود. در حال حاضر اغلب قریب به اتفاق افراد می دانند که این بیماری ارتباط تنگاتنگی با قدرت سیستم ایمنی بدن دارد. بهترین راه برای قوی نگه داشتن سیستم ایمنی، داشتن یک رژیم غذایی سالم است.

تاریخچه کرونا

ویروس هایی که می توانند به طور مشترک در انسان و حیوانات ایجاد بیماری کنند و انواع مختلفی دارند «کرونا ویروس» نامیده می شوند. این ویروس‌ها معمولاً باعث سرماخوردگی در انسان ها می‌شوند. اما در برخی از انواع می‌توانند خطرناک نیز باشند و حتی منجر به مرگ انسان شوند.

اپیدمی ویروس SARS-CoV که در سال 2002 در استان گوانگدونگ چین آغاز شد، به 17 کشور در سراسر جهان سرایت کرد. در این اپیدمی 8098 نفر به این بیماری مبتلا شدند و 774 نفر فوت کردند. اپیدمی ویروس MERS-CoV هم که در سال 2012 در عربستان سعودی آغاز شد، 27 کشور در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داد و 861 نفر از 2499 نفر مبتلا به این بیماری همه گیر جان خود را از دست دادند.

اما در مورد پاندمی کرونای اخیر (COVID-19) در آخرین روزهای سال 2019، مشاهده شد که مجموعه ای از موارد بیماری ذات الریه در بیمارستان شهر ووهان، استان هوبی چین بستری شده اند. اولین موارد از نظر اپیدمیولوژیک مربوط به بازار حیوانات در ووهان بودند. در 27 دسامبر 2019، سه بیمار با تشخیص ذات الریه شدید در بیمارستانی در ووهان بستری شدند.

مورد اول زنی 49 ساله بود که در بازار حیوانات شهر ووهان ماهی فروش بود. در این مورد، بیماری با تب، سرفه و سفتی قفسه سینه در 23 دسامبر 2019 ظاهر شد. چهار روز بعد، تب او کاهش یافت، سرفه و تنگی نفسش افزایش یافت و یافته‌های منطبق با ذات الریه در سی‌تی قفسه سینه مشاهده شد.

بیمار دوم مردی 61 ساله بود که مرتباً از بازار حیوانات خرید می کرد. در این مورد، تب و سرفه از 20 دسامبر 2019 شروع شد. بیمار یک هفته بعد با دیسترس تنفسی در بیمارستان بستری شد. حال او در دو روز اول بستری شدن در بیمارستان به تدریج بدتر شد. بیمار انیتوبه شد و روی دستگاه تنفس مصنوعی قرار گرفت.

به همین ترتیب نمونه هایی از اولین بیماران برای بسیاری از پاتوژن های شناخته شده مورد آزمایش قرار گرفتند. در نهایت یک کرونا ویروس جدید (nCoV-2019) شناسایی شد که به میزان 85 درصد به ویروس SARS-CoV خفاش شباهت دارد. در طی تحقیقات علمی انجام شده مشخص شد که این ویروس از طریق قطرات و ترشحات دهان و بینی و تماس نزدیک منتقل می شود. در تاریخ 1 ژانویه 2020، بازار حیوانات در ووهان، که گمان می رود منشا ایجاد ویروس کووید-19 باشد، بسته شد!

این بیماری در حال حاضر به بزرگترین معضل جهانی تبدیل شده است. تمامی کشورهای جهان بیش از دو سال است که با مشکل پاندمی COVID-19 مقابله می کنند. افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و بیماری زمینه ای بیشترین آسیب را از این بیماری می بینند. درصد مرگ و میر در این افراد بالاست. حال سوال این است که چگونه می توان با یک رژیم غذایی مناسب سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد؟ نکات اساسی تغذیه ای در دوران کرونا کدامند؟ برای کسب اطلاعات سودمند در این باره تا انتها با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید : دانستنی های شوکه کننده از ویروس امیکرون

نکات اساسی در تغذیه مناسب در دوران کرونا

تغذیه مناسب برای کرونا، رژیم غذایی است که حاوی تمام مواد مغذی و متنوع می باشد. تغذیه فردی که تست کرونای او مثبت است و در مرحله درمان قرار دارد باید متشکل از گوشت و فرآورده های گوشتی، شیر و محصولات لبنی، میوه ها، سبزیجات، حبوبات، غلات و دانه های روغنی باشد.

تغذیه مناسب برای کرونا رژیمی است که همه مواد مغذی در آن به صورت متعادل ترجیح داده شوند و تا حد امکان از مواد طبیعی استفاده شود. برای افرادی که در روند کاهش وزن به ویروس مبتلا شده اند، ضروری است که رژیم های غذایی با کالری بسیار کم و فاقد مواد مغذی کافی را ترک کنند.

در این دوران باید رژیم های غذایی متعادلی اعمال شود. بیمار کرونایی باید بتواند تغذیه کافی و متعادل تمامی نیازهای بدن خود را برطرف کند.

نکات اساسی در تغذیه مناسب در دوران کرونا

خوردن غذای خانگی

غذاهای آماده و فست فودها نه تنها در مورد جلوگیری از ابتلا و درمان بیماری کرونا بلکه در حالت کلی مواد غذایی با ارزش پایین محسوب می شوند. این غذاها غالبا چرب و شور و دارای ترانس بالایی هستند. انواع تنقلات شور، کنسروهای آماده، انواع سوسیس و کالباس، غذاهای سرخ شده و چرب و … سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند.

علاوه بر اینها در اغلب موارد غذاهای آماده با عدم رعایت نکات بهداشتی ضروری تهیه می شوند. پس بهتر است برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود و اعضای خانواده به دنبال بهترین و سالم ترین غذاها باشید. غذای خانگی تهیه شده از مواد غذایی سالم و تازه می تواند بدن شما را برای مبارزه با حملات انواع میکروب و ویروس ها مقاوم کند.

به اندازه کافی غذا خوردن

در مورد تغذیه مناسب برای کرونا علاوه بر کیفیت بالا و سالم بودن مواد غذایی، باید به اندازه کافی غذا بخورید. هم رژیم های غذایی دارای کالری بیش از حد و هم رژیم های غذایی کم کالری می توانند باعث تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن شما شوند.

تضعیف سیستم ایمنی بدن معادل با مریض شدن سریع و مقاومت پایین در مبارزه با بیماری هاست. پس به اندازه کافی غذا بخورید و سعی کنید از تمام گروه های غذایی سالم در رژیم غذایی خود استفاده نمایید.

شناخت روش های صحیح نگهداری از مواد غذایی

شناخت روش های صحیح نگهداری از مواد غذایی و عمل به آنها باعث می شود مواد غذایی به مدت طولانی تری سالم بمانند. مواد غذایی سالم برای سلامتی و افزایش مقاومت بدن در برابر انواع بیماری ها مفید هستند. واضح است که بیماران کرونایی نیز با مصرف مواد غذایی سالم و غذاهای خانگی بهتر و سریع تر می توانند بهبود یابند.

نگهداری مناسب مواد غذایی می تواند به روش های مختلفی اعم از منجمد سازی، خشک کردن، به حالت ترشی یا مربا درآوردن و … انجام شود. در هر حال، هر روشی که بتواند طعم، رنگ، عطر، بافت و ترکیبات مغذی انواع مواد غذایی را حفظ کند، روش مناسب نگهداری از آن محسوب می شود.

کمتر نمک مصرف کنید

بزرگترین اشتباهی که ممکن است در مورد تغذیه مناسب برای کرونا مرتکب شوید، مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها و نمک است. مواد غذایی حاوی قند و شکر ساده، مواد غذایی شور، غذاهای سنگین، غذاهایی که در تماس مستقیم با آتش پخته می شوند همگی سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف می کنند. همچنین علاوه بر نمک و کربوهیدرات بیش از حد، باید از الکل و سیگار نیز خودداری کنید.

محدود کردن مصرف شکر

بسیاری از مواد غذایی از سس مارینارا گرفته تا کره بادام زمینی حاوی شکر افزوده هستند. اغلب افراد در وعده های غذایی و میان وعده ها، غذاهای فرآوری شده و سریع را انتخاب می کنند. این مواد غالبا حاوی شکر بوده و با اینکه کالری روزانه شما را تامین می کنند اما برای سلامتی تان مضر هستند. در دستورالعمل های تغذیه سالم توصیه شده است که کالری ناشی از قند و شکر افزوده را به کمتر از 10 درصد در روز برسانید.

علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن سیستم ایمنی بدن، مصرف شکر به عنوان عامل اصلی چاقی و بسیاری از بیماری های مزمن همچون دیابت نوع 2 نیز شناخته شده است.

دریافت فیبر کافی

با دریافت فیبر کافی و پیروی از یک رژیم غذایی حاوی انواع میوه و سبزیجات می توانید از ابتلا به ویروس COVID-19 در امان بمانید.

دریافت فیبر کافی یکی از نکات تغذیه در دوران کرونا

اگر به این بیماری مبتلا شده باشید نیز سبک زندگی سالم و تغذیه دارای فیبر کافی باعث می شود که کمترین آسیب را از آن ببینید.

  • شما باید روزانه حداقل به اندازه 5 واحد از انواع میوه و سبزیجات مصرف کنید.
  • در برنامه تغذیه مناسب برای کرونا، به عنوان میان وعده از انواع میوه ها استفاده کنید.
  • همراه با وعده های غذایی نیز سالاد یا سایر سبزیجات را مصرف نمایید.
  • انواع سبزیجات را می توان شامل انواع کاهو، سبزی خوردن، کرفس، گل کلم، انواع کلم، اسفناج، کدو حلوایی، هویج، بادمجان، کدو سبز، کدو حلوایی، نخود سبز، قارچ، شلغم، لوبیا سبز، خیار، فلفل، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز و … در نظر گرفت.

میوه ها نیز شامل انواع مرکبات از جمله پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو شیرین و لیمو ترش، هندوانه، خربزه، طالبی، انواع توت ها، انگورها، گلابی، انار، سیب، زردآلو، هلو، شلیل، آلو، خرمالو، انبه، آناناس و … می شوند. علاوه بر این میوه های طبیعی، میوه های پخته و به شکل کمپوت، میوه های خشک و آب میوه های طبیعی نیز در این دسته قرار می گیرند.

وجود فیبر کافی در رژیم غذایی باعث داشتن یک سیستم گوارشی سالم می شود. همچنین با یک رژیم پر فیبر می توانید از پرخوری نیز جلوگیری نمایید. علاوه بر مصرف میوه و سبزیجات می توانید از غلات سبوس دار و انواع حبوبات نیز برای تامین فیبر مورد نیاز بدن خود استفاده نمایید.

از مصرف چربی های مضر اجتناب کنید

چربی های مضر باعث چاقی، افزایش احتمال ابتلا به ویروس کووید-19، مقاومت پایین بدن در مبارزه با این بیماری و در نهایت خداحافظی با زندگی می شوند. برای اجتناب از مصرف چربی های مضر پوست و چربی مرغ و همچنین چربی های گوشت قرمز را جدا کنید.

مصرف غذاهای سرخ شده را تا حد امکان کاهش دهید. از روغن های مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده نمایید. از حرارت زیاد و استفاده از مقدار زیاد روغن برای سرخ کردن خودداری نمایید. روغن مایع را در معرض نور و حرارت قرار ندهید.

همچنین برای اجتناب از مصرف چربی های مضر مصرف کره، خامه، سرشیر و سس مایونز را تا جای ممکن محدود کنید. می توانید ماست، آبلیمو و مقدار کمی روغن زیتون را به منظور تهیه سس سالاد به کار گیرید.

آب بخورید

در تغذیه مناسب برای کرونا، مصرف حداقل 2 لیتر آب در روز بسیار مهم است. افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده بایستی توجه ویژه ای به مصرف آب کافی، سبزیجات و میوه های فصلی و تازه نمایند. مصرف مایعات کافی در طول روز باعث می شود بدن در دفع سموم به بهترین شکل ممکن عمل نماید.

استفاده از سوپ برای کرونا

سوپ غذایی آبکی محسوب می شود که به تامین مایعات مورد نیاز بدن کمک می کند. علاوه بر این، سوپ از مواد غذایی سالم و مفید اعم از انواع سبزیجات، غلات و آب گوشت یا مرغ پخته می شود.

می توان گفت این غذا در عین ساده و آبکی بودن، غذای غنی و کاملی است. با مصرف سوپ های تهیه شده از مواد درجه یک و سالم و در عین حال مقوی می توانید قوت گرفته و از شر بیماری کرونا راحت شوید.

استفاده از سوپ برای کرونا

مصرف ویتامین D در درمان کرونا

در طول فرآیند درمان بیماری ناشی از ویروس کووید-19، بدن ما به تمام ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. برای داشتن یک رژیم غذایی کاملا سالم، هر ماده مغذی باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. بر این اساس، مواد مغذی که باید حداکثر مصرف شوند، ویتامین های A، C، D و E، سلنیوم و مواد معدنی روی هستند.

ویتامین D ویتامینی است که در مورد تاثیر مثبت آن در درمان کرونا تحقیقات زیادی انجام گرفته است. با این حال، مصرف آن بدون تایید پزشک خطرناک می باشد. پس با مشورت پزشک می توانید مکمل های حاوی این ویتامین را برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود مصرف نمایید.

همچنین بخوانید: ضرورت شناخت انواع ویتامین های مورد نیاز بدن

مصرف ویتامین C در درمان کرونا

در تغذیه مناسب برای کرونا مرکبات که منبع ویتامین C هستند بایستی هر روز مصرف شوند. نقش مکمل ویتامین C یا مولتی ویتامین های حاوی این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بدن نقشی شناخته شده است.

مصرف پروتئین در دوران کرونا

همانطور که در بالا گفتیم تمامی گروه های غذایی بایستی در برنامه غذایی روزانه شما قرار گیرند. در این میان پروتئین نیز همچون سایر عناصر ضروری، جایگاه ویژه ای در قوت بخشیدن به بدن شما دارد. البته دقت داشته باشید که انواع غذاهای حاوی پروتئین اعم از انواع گوشت ها و تخم مرغ را به طور کامل پخته و سپس مصرف کنید.

در دوران کرونا چه غذاهایی را نباید بخوریم

قند و شکرهای افزودنی، غذاهای چرب و سنگین، غذاهای شور، غذاهای کنسروی و آماده، فست فودها، الکل، سیگار و سایر عادات غذایی مضر از جمله مواردی هستند که در دوران کرونا باید آنها را ترک کنید. البته اجتناب از مصرف این مواد تنها اختصاص به دوران کرونا ندارد. با ترک آنها می توانید زندگی بهتر، روح و جسمی سالم تر و عمری طولانی تر داشته باشید.

چه میوه هایی برای کرونا خوب است

هر چند که اغلب میوه ها دارای فواید سلامتی زیادی هستند اما در تغذیه مناسب برای کرونا، بیشتر تاکید بر مصرف مرکبات (که حاوی ویتامین C بیشتری هستند) می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *