معرفی شایع ترین انواع بیماری پوستی

انواع بیماری پوستی را بشناسید تا بتوانید هوشمندانه ترین تصمیم را برای درمان داشته باشید.

شایع ترین انواع بیماری پوستی

شاید اگر شایع ترین انواع بیماری پوستی را به خوبی بشناسید هم به موقع به فکر درمان خواهید افتاد و هم جلوی بیماری های گسترده تر را می گیرید.

1- آبله مرغان

آبله مرغان در لیست قدیمی ترین انواع بیماری پوستی قرار می گیرد. این بیماری بیشتر در کودکان رخ داده و به صورت دانه های ریز قرمز رنگ روی پوست ظاهر می شود و سبب ایجاد خارش خواهد شد.

همچنین بخوانید: علائم آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان

علت بروز آبله مرغان

آبله مرغان نوعی بیماری عفونتی است که نیاز به استراحت و دارو برای درمان دارد.

علائم آبله مرغان

از علائم بیماری آبله مرغان می توان :

  • دانه های قرمز روی سر و بدن
  • سرفه کردن
  • سردرد
  • تب

این عارضه پوستی قابل درمان است.

2- آکنه

آکنه نوعی التهاب پوستی بوده و سبب می شود که یک سری جوش های سر سیاه و سر سفید و همینطور لکه های قرمز روی پوست ایجاد شود. البته این بیماری نباید با شپش اشتباه گرفته شود چون کاملاً متفاوت است. آکنه روی پوست صورت، قفسه سینه، کمر و بازو ایجاد می شود.

علت بروز آکنه

در بررسی انواع بیماری پوستی، آکنه شایع ترین گزینه ای است که بسیاری از افراد را درگیر می کند. آکنه به طور کلی زمانی ایجاد می شود که سوراخ های ریز پوست به عنوان فولیکول های مو شناخته می شوند، مسدود شوند. این مشکل پوستی به شکل ژنتیکی نیز منتقل می شود و اگر والدین شما درگیر این بیماری باشد احتمال اینکه شما هم درگیر شوید وجود دارد. آکنه در زنان در دوران پریود، حاملگی و سندرم تخمدان پلی کیستیک دیده می شود.

علائم آکنه

صورت درگیر یک سری جوش های دردناک قرمز رنگ می شود. اگر کمر را فرابگیرد به صورت جوش های ریز و سفید یا قرمز رنگ بوده و روی قفسه سینه نیز تا حدود 15 درصد از فضا را پوشش می دهد. این بیماری به صورت جوش های سرسیاه، جوش های سرسفید و همینطور جوش های شرکتی مشخص می شود که نوع چرکی آن متورم بوده و قرمز است.

3- پسوریازیس

بیماری پسوریازیس در بین انواع بیماری پوستی چندان شناخته شده نیست. نام دیگر این بیماری، بیماری صدف است. این بیماری در لیست بیماری های خود ایمنی قرار گرفته است. یعنی بدن در برابر خودش مقابله می کند.

در این شرایط سلول های مرده و آسیب دیده پوست مدام جدا شده و سلول های سالم جایگزین می شوند. در واقع در این بیماری دستورات اشتباهی به سلول های پوستی داده می شود. سلول ها با سرعتی بیشتر از حد معمول دچار ریزش می شوند.

علت بروز پسوریازیس

این بیماری تا حدودی ژنتیکی شناخته شده است اما نگران نباشید چون مسری نبوده و واگیردار نیز نخواهد بود. علت اصلی این بیماری هنوز مشخص نشده است اما به طور کلی بررسی ها نشان می دهد که سلول های T در بدن به جای مقابله با عوامل خارجی مثل ویروس یا باکتری ها به عوامل داخلی بدن حمله می کند و به نوعی این حمله به اشتباه صورت می گیرد. وقتی این سلول ها بیش از اندازه فعالیت کنند سبب تولید سلول های جدید پوستی می شوند.علت بروز پسوریازیس

علائم پسوریازیس

پوست حالت خشک به خود گرفته و کم کم ریزش پیدا می کند و پوست جدید جایگزین می شود. قرمزی و سوزش و خارش نیز در این بیماری وجود دارد و پوست حالت ترک خورده و خشک به خود می گیرد و نقاط مورد نظر پوسته پوسته می شوند. این مشکل پوستی بیشتر در نواحی آرنج و زانو و پوست سر دیده می شود.

4- لک و پیس

لک و پیس نوعی بیماری است که سبب از بین بردن رنگ طبیعی پوست می شود. به طور کلی یک درصد از مردم دنیا درگیر این بیماری هستند. لک و پیس زمانی رخ می دهد که سلول های ایجاد کننده رنگدانه های پوستی از بین می روند.

علت بروز لک و پیس

یکی از دلایل بیماری لک و پیس اختلال خود ایمنی است. در واقع سیستم ایمنی بدن فرد آنتی بادی هایی تولید می کند. فاکتورهای ژنتیکی و همینطور عوامل عصبی و خود تخریبی نیز روی این موضوع تاثیر زیادی دارند.

علائم لک و پیس

این بیماری به صورت لکه های صاف یا نامنظم اجرا می شوند و گاهی قرمز و ملتهب هستند. پیسی باعث خشکی پوست نمی شود اما خارش ایجاد می کند.

5- اگزما

اگزما نوعی آماس پوست است و پوست را دچار خارش و قرمزی و پوسته ریزی می کند. کسانی که حساسیت پوستی بالایی دارند درگیر این بیماری می شوند.

علت بروز اگزما

هنوز علت اصلی بیماری مشخص نیست اما به طور کلی عامل وراثتی داشته و البته که موقعیت آب و هوایی نیز روی آن تاثیر می گذارد.

علائم اگزما

علائم اگزما

از مهم ترین علائم اگزما :

  • پوسته پوسته شدن پوست
  • خارش شدید
  • قرمزی پوست
  • خشکی پوست
  • جوش های ریز

6- کهیر

کهیر به طور کلی نوعی حساسیت پوستی محسوب می شود و به صورت شایعات قرمز رنگ روی پوست قرار می گیرد و گاهی ملتهب شده و نمایان می شود. این بیماری با خارش همراه است. کهیر به طور کلی در دو نوع حاد و مزمن وجود دارد.

علت بروز کهیر

استفاده از برخی مواد غذایی، برخی از داروهای آنتی بیوتیکی، نیش و گزنه حشرات و همینطور مواد لاتکس و تزریق خون از موارد مهم بروز کهیر محسوب می شود. عفونت های باکتریایی دستگاه ادراری و عفونت های ویروسی نیز در این دسته قرار دارد.

علائم کهیر

اول از هر چیز بدانید که هر سرخی به معنی کهیر نیست. به طور کلی کهیر مثل لکه های متورم قرمز رنگ بوده و شامل لکه های سفید هم می شود. کهیر معمولاً در ناحیه لب و بینی و صورت ظاهر می شود و روی اندام های داخلی تنفسی نیز تاثیر می گذارد.

7- بیماری پروانه ای

بیماری پروانه ای در لیست بیماری های نادر قرار دارد و سبب نازک شدن پوست و تغییراتی در پوست می شود. پوست تاول می زند، زخم می شود و حتی دچار آسیب خواهد شد. این بیماری در وضعیت حاد حتی داخل دهان و معده را نیز درگیر می کند.

علت بروز بیماری پروانه ای

این بیماری اغلب ژنتیکی بوده و به واسطه کروموزوم غیر جنسی غالب ایجاد می شود.

علت بروز بیماری پروانه ای

علائم بیماری پروانه ای

این موارد از علائم بیماری پروانه ای می باشد:

  • ضخیم شدن پوست کف دست و پا
  • تاول زدن و زخم شدن پوست سر
  • ایجاد جوش های سفید ریز
  • ریزش مو

8- روزاسه

روزاسه نوعی بیماری مزمن پوستی محسوب می شود. این بیماری با برجستگی های کوچک و قرمز روی پوست دیده می شود و درمان آن هنوز مشخص نیست. به طور کلی این بیماری پوستی 4 زیر گروه دارد.

علت بروز روزاسه

علت بروز این بیماری ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی است. همینطور یک سری عادت های روزانه مثل خوردن غذاهای تند و دارچین و شکلات نیز این بیماری را تشدید می کند بانوان بیشتر درگیر این بیماری پوستی می شوند.

علائم روزاسه

روی پوست یک سری برجستگی های کوچک و قرمز رنگ ایجاد می شود و همینطور چرک روی پوست دیده می شود. ایجاد لک و سوزش ناحیه مورد نظر و خشک و پوسته پوسته شدن پوست از دیگر موارد این بیماری است. این بیماری نواحی پیشانی و بینی و گونه ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

علائم روزاسه

9- زگیل

زگیل نوعی زائده پوستی محسوب می شود که به واسطه ویروس پاپیلومای ایجاد می شود. این ویروس سبب حمله به خارجی ترین لایه پوست می شود و سبب می شود تا سلول های پوستی رشد سریع و غیر عادی داشته باشند. بیماری پوستی اگر طولانی شود دردسرساز می شود.

علت بروز زگیل

زگیل از دسته بیماری های مسری بوده و از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. زگیل های تناسلی شایع ترین و خطرناک ترین گزینه هستند.

علائم زگیل

زگیل ها به حالت برجسته روی سطح پوست ایجاد می شوند و به رنگ گوشت هستند.

همچنین بخوانید: انواع عفونت پوستی ، علل و راه درمان

10- راشل

راشل پوستی سبب ایجاد خارش و درد روی پوست می شود. راشل ها مدل های مختلفی دارند و سبب ایجاد تغییر غیر طبیعی در رنگ و بافت پوست می شوند. راشل ها در دو نوع عفونی و غیر عفونی وجود دارند.

علت بروز راشل

علت بروز این بیماری شامل آلرژی، واکنش به دارو، خشکی پوست، حساسیت شدید به گیاهان است. همینطور بیماری های خود ایمنی و حساسیت به غذا نیز سبب بروز این بیماری می شوند.

علائم راشل

خارش و قرمز شدن پوست، برجستگی های دارای چرک و همینطور تاول و خشک و پوسته پوسته شدن پوست از مواردی است که در خصوص این بیماری دیده می شود. گاه بیماری پوستی نیاز به پیگیری گسترده تر دارند.

11- بیماری زخم زرد

زخم زرد از انواع بیماری پوستی عفونتی محسوب می شود. کنترل این بیماری تا حد زیادی دشوار است. این بیماری مربوط به باکتری خاصی است.

علت بروز زخم زرد

زرد زخم حاصل عفونی شدن پوست شده و وابسته به انواع خاصی از باکتری ها است. سن، محیط های شلوغ، هوای گرم و مرطوب، ابتلا به دیابت و … سبب بروز این بیماری می شود این عارضه پوستی می بایست بسته به سن شخص برطرف شود.

علائم زخم زرد

این بیماری با علائم زخم های قرمز مشخص می شود که به سرعت تخریب می شوند و در نهایت پوسته های زرد مایل به قهوه ای به جا می گذارد. این زخم ها معمولاً در اطراف بینی و دهان ایجاد می شوند. این بیماری شامل خارش و درد خفیف است.

12- ملاسما

در بررسی انواع بیماری پوستی شایع، به ملاسما برخورد کردیم. ملاسما نوعی اختلال پوستی محسوب می شود و سبب می شود که پوست لکه هایی متمایل به رنگ قهوه ای داشته باشد. این لکه ها روی گونه، پشت لب و پیشانی و چانه ایجاد می شوند.

علت بروز ملاسما

علت بروز ملاسما

علت اصلی این بیماری مشخص نیست اما به طور کلی استفاده از قرص های پیشگیری از بارداری، سابقه خانوادگی و همینطور نژاد و داروهای ضد تشنج در این لیست قرار دارند.

علائم ملاسما

ملاسما سبب تغییر در رنگدانه های روی پوست می شود و یک سری لکه های پوستی قهوه ای متمایل به قرمز ایجاد می کند.

13- زونا

زونا بیماری خاصی است که با عنوان تبخال زوستر شناخته می شود و نوعی عفونت ویروسی محسوب می شود.

علت بروز زونا

این بیماری ناشی از ویروس واریسلا زوستر است.

علائم زونا

موارد زیر از علائم زونا می باشد:

  • دانه های ریز قرمز رنگ
  • اغلب دردناک بوده
  • خارش

در این بیماری شخص باید دارو مصرف کند.

14- سلولیت

سلولیت نوعی ضایعه پوستی شایع و بی ضرر محسوب می شود. سلولیت سبب ایجاد سطحی ناصاف و گوشتی می شود و معمولاً روی باسن و شکم و لگن ایجاد می شود.

علت بروز سلولیت

علت بروز این مشکل اختلال در جمع شدن سلول های چربی بوده که به سمت پوست بالا می روند.

علت بروز سلولیت

علائم سلولیت

پوست حالت پیر و متورم به خود می گیرد و تا حدودی کمرنگ می شود و شبیه به پنیر و پوست پرتقال خواهد شد.

15- کورک

کورک نوعی برجستگی دردناک و پر از چرک محسوب می شود. این بیماری به واسطه باکتری های آلوده و ملتهب در نظر گرفته شده و زیر پوست جمع می شود.

علت بروز کورک

این بیماری به واسطه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس روی سطح پوست ایجاد می شود. این باکتری در سوراخ های بینی و زیر بغل و بین پاها و شکاف بین باسن وجود دارد.

علائم کورک

کورک به صورت یک یا چند نقطه قرمز دردناک برجسته و چرکی محسوب می شود و متمرکز بر فولیکول مو است. کورک ها فرم عمیق باکتریایی دارند.

16- لوپوس

بیماری لوپوس با علائم پوستی ایجاد می شود. به طوری که پوست درگیر یک سری ضایعات می شود.

علت بروز لوپوس

این بیماری نوعی تروما و پرتو فرابنفش نامیده می شود.

علت بروز لوپوس

علائم لوپوس

پوست نازک می شود و سطح آن نیز صاف شده و به طور کلی ممکن است این مشکل تا مدتها پایدار باقی بماند.

راه های پیشگیری از بیماری های پوستی

موارد مهم برای پیشگیری از انواع بیماری پوستی محسوب می شود:

  • استفاده از مواد مراقبتی پوست با توجه به نوع پوست تان
  • عدم استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب و غیر استاندارد
  • استفاده از ضد آفتاب مناسب نوع پوست تان
  • رسیدگی به روتین پوستی خود

از یاد نبرید که به طور کلی مشکلات پوستی دوران بارداری به نسبت سایر دوره ها متفاوت بوده و نوع درمان نیز فرق می کند.

همچنین بخوانید : چگونه انواع پوست صورت را بشناسیم؟

دلایل بیماری های پوستی

از مهم ترین دلایل بیماری های پوستی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم رعایت بهداشت
  • عوامل ژنتیکی
  • وجود باکتری
  • وراثت و …

مشکلات پوستی در کودکان

کودکان معمولاً به دلیل عدم رعایت بهداشت دیگر انواع بیماری پوستی می شوند.

مشکلات پوستی دوران بارداری

در دوران بارداری پوست بدن کشیده و نازک می شود و سلولیت در این دوره بیشتر رخ می دهد.

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *