چطور کودک شاد داشته باشیم؟

چطور کودک شاد داشته باشیم؟ برای این کار لازم است در ابتدا به کودکتان مهارت های لازم جهت حل مسئله را آموزش دهید و از او بخواهید که مسیر موفقیتش را به تنهایی و در موادری با کمک شما طی کند.

همه والدین دوست دارند که کودکانی شاد و موفق پرورش دهند اما مهم این است که راز موفقیت داشتن کودکی شاد چیست؟ شما با به کار گرفتن مهارت هایی، به راحتی میتوانید فرزندی شاد و موفق تربیت کنید.

والدینی شاد باشید تا کودکانی شاد داشته باشید

چطور کودکی شاد داشته باشیم؟ برای داشتن کودکی شاد، لازم است در ابتدا خودتان والدینی شاد، موفق و همچنین شوخ طبع و صبوری باشید زیرا که میزان رضایت و شادی شما، تاثیر به سزایی در قبال شادی فرزندانتان دارد.

طبق تحقیقات به دست آمده، ارتباط زیادی بین مادران افسرده و بروز رفتارهای منفی آنها برروی رفتار کودکشان وجود دارد.
به طور کلی، افسردگی در والدین، سبب بروز رفتارهای منفی، خشونت آمیز، غم انگیز در کودکان می شود . همچنین از بین رفتن اثر بخشی های تربیتی کودکان را در پی دارد.

والدینی شاد باشید تا کودکانی شاد داشته باشید

چطور کودکی شاد داشته باشیم؟ برای داشتن کودکی شاد، در درجه اول بایستی والدینی بسیار شاد، هدفمند، اهل ورزش، دارای اهمیت به سلامتی خود، دارای ارتباطات مفید و شاد و همچنین از همه مهم تر والدینی پر انرژی باشید و ساعت زیادی از روز را برای تربیت و بازی با فرزندان خود اختصاص دهید.

در صورتی که شما والدینی هستید که به اندازه کافی احساس رضایت و شادی در خود ندارید، میتوانید برای از بین بردن این احساسات و عواطف منفی تاثیر گذار برروی تربیت فرزندتان، از یک مشاور کمک بخواهید.

به یاد داشته باشید که کودکانتان توجه بسیار زیادی به شما و تمامی احساسات و واکنش هایتان دارند و تمامی این احساسات شما به آنها منتقل می شود. پس سعی کنید همیشه پر از حس و حال خوب باشید تا از داشتن فرزندی شاد لذت ببرید.

برای داشتن کودکی شاد کمال گرا نباشید

متاسفانه عده ای از والدین کمال گرا مدام به دنبال مقایسه کردن بیش از حد دستاوردهای فرزندشان با سایر کودکان هستند که این موضوع سبب سردرگمی و آشفتگی بچه ها می شود.

برای داشتن کودک شاد بهتر است دست از کمال گرا بودن و مقایسه کردن بردارید تا به خود و کودکتان احساسات خوب و اعتماد به نفس بالا را هدیه دهید. آن دسته از والدینی که بیش از حد برروی موفقیت فرزندان خود تاکید دارند، کودکان این والدین در مقایسه با سایر کودکان، مستعد ابتلا به اختلالت روحی همانند؛ اضطراب و افسردگی هستند.

همچنین بخوانید: پیامدهای ناشی از مقایسه کودکان با دیگران

برای داشتن کودکی شاد کمال گرا نباشید

با توجه به تحقیقات صورت گرفته، زمانی که کودک از سمت والدین خود مورد تقدیر و ستایش به دلیل موفقیت های کسب کرده اش قرار می گیرید، کودک انگیزه و میل بیشتر برای کسب موفقیت های بیشتری پیدا می کند. ارزش قائل شدن برای کودک، تحسین کردن، انگیزه دادن پاسخ به این سوال پر تکرار و مهم تمامی والدین است که چطور کودک شاد داشته باشیم.

در واقع برای داشتن کودکی شاد، از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه کنید، پررنگ کردن ارزش تلاش کردن کودکتان است تا با این کار، علاوه بر نتیجه مطلوب در تمامی زمینه ها، باعث شوید تا کودک احساس شادی بیشتری را در زندگی خود تجربه کند.

هوش هیجانی کودکان را در افزایش نشاطشان نادیده نگیرید

چطور کودک شاد داشته باشیم؟ جالب است بدانید که یکی از مهم ترین عوامل در شاد بودن کودکان، هوش هیجانی است.
همچنین هوش هیجانی در کودکان، یک مهارتی است اکستابی و نه یک ویژگی ذاتی.

همچنین بخوانید: ۸ راهکار طلایی در تقویت ذهن کودک

شما با تقویت هوش هیجانی فرزند خود، این امکان را به او می دهید تا در بزرگسالی در شناخت احساسات خود و دیگران قوی و همچنین کمک کننده باشند. جهت تقویت هوش هیجانی کودک، لازم است با کودک خود ارتباط برقرار کنید و شما به او کمک کنید تا بتواند احساساتش را بهتر بشناسد و کنترل کند.

هوش هیجانی کودکان را در افزایش نشاطشان نادیده نگیرید

به تمامی احساسات کودک خود، صرف نظر از تمامی رفتار ها و یا واکنش هایش، اهمیت دهید و به کودک اجازه دهید تا احساسات و هیجانات خود را به طور کامل بروز دهد.

قدران بودن را به کودکتان یاد دهید تا کودکی شاد داشته باشید

چطور کودک شاد داشته باشیم؟ با توحه به مطالعات و تحقیقات به دست آمده در سال ۲۰۱۲، کلید طلایی داشتن کودکی شاد، آموزش های لازم برای قدران بودن به کودک است.

زیرا افراد قدران، روابط بهتر و همچنین موثرتری نسبت به سایر افراد دارند و این موضوع به خودی خود میتواند کمک کند تا کودکی شاد داشته باشید. اما لازم به ذکر است که کودکان بیش از هرچیزی، صفات قدردان بودن را باید در والدین خود ببینند تا این صفت تبدیل به یک الگو و یک عادت در خانواده شود.

از دیگر روش هایی که کمک می کند تا شما فرزندی قدران و شادی داشته باشید، نوشتن یادداشت های تشکر آمیز است. به عنوان مثال؛ شما می توانید از فرزند خود بخواهید تا یک یادداشت تشکر آمیز برای معلمش بنویسد. این آموزش شما باعث می شود تا کودک بتواند با اطرافیان خود روابط بهتری برقرار کند.

شاد بودن را به کودک خود آموزش دهید

همان طور که میدانید عده ای بر این باور هستند که شادی یک صفات ذاتی است اما باید بگوییم که شادی، مجموعه ای از مهارت هایی است که والدین از کودکی آموزش داده اند.

به یاد داشته باشید که لازم نیست همیشه کودکان شما شاد باشند زیرا که کاملا طبیعی است که کودک در بعضی روزها احساساتی برخلاف شادی همانند؛ خشم، غم، ترس و ناامیدی را تجربه کند‌.

در این مواقع ، مدیریت والدین بر این عواطف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا که والدین در این لحظات حساس موظف هستند تا راه هایی را برای آرام کردن فرزندشان و کنار آمدن با احساساتشان را پیدا کنند.

محیطی صمیمی در خانه ایجاد کنید

چطور کودک شاد داشته باشیم؟ برای این کار لازم است، محیطی صمیمی در خانه ایجاد کنید تا کودک علاوه بر حس شادی، حس امنیت و دوستی را تجربه کند.

برنامه ریزی برای تفریحات و فعالیت های دسته جمعی، وجود حس قدردانی در تک تک اعضای خانواده، داشتن انتظارات منطقی و مناسب با میزان توانایی کودک، پرهیز از کمال گرایی، تشویق و تحسین کودک برای دستاوردهای به دست آورده اش، انگیزه دادن و..‌ از جمله راهکار هایی می باشند که زمینه شاد بودن کودک شما را فراهم می کنند.

محیطی صمیمی در خانه ایجاد کنید

چطور کودک شاد داشته باشیم؟ علاوه بر تقویت های مهارت های ذکر شده، بایستی به نکاتی دقت داشته باشید و از انجام رفتارهایی در کنار فرزندتان اجتناب کنید.

به طور مثال از قهر و یا دعوا کردن با همسر خود در هنگامی که فرزندتان در کنار شما است بایستی جدا خوددداری کنید زیرا که کودکان تمامی رفتارهای شما را شناسایی و نت برداری می کنند و این دعوا و کشمکش های شما ممکن است اثرات مخرب و همچنین جبران ناپذیری را بر حال و آینده فرزندتان بگذارد.

برای داشتن کودکی شاد، در کنار یکدیگر غذا بخورید

عده ای از والدین از خود و اطرافیان می پرسند چه کار کنم که کودکی شاد داشته باشم؟ برای این کار ما پیشنهاد می کنیم کنار فرزندتان غذا را میل کنید. این در حالی است که فرزند شما ممکن است دوست داشته باشد غذایش را جلوی تلوزیون و در حال کارتون تماشا کردن بخورد.

در برخی موارد کودکان دوست دارند در حال بازی با دوستانش باشند و از شما بخواهند که به او اجازه دهید تا به تنهایی و یا با دوستش غذایش را بخورد. اما در صورتی که کودک در کنار خانواده به غذا خوردن بپردازد، فرصت صحبت کردن در کنار شما را تجربه خواهد کرد.

برای داشتن کودکی شاد، در کنار یکدیگر غذا بخورید

در روز های اول شاید عادت دادن کودک به این مسئله تا حدی سخت و طاقت فرسا باشد، اما پس از گذشت زمان او به غذا خوردن در کنار شما عادت می کند. این کار علاوه بر جنبه های ذکر شده، سبب یاد گرفتن آداب غذا خوردن و حضور در جمع را برای کودک در بر دارد.

کودکانتان را به بازی در فضاهای بازی و امن تشویق کنید

برای داشتن کودکی شاد لازم است قدرت بازی در فضای باز را دست کم نگیرید. بازی های از نظیر؛ دویدن روی چمن، نشستن روی تاب، بازی کردن با خاک و همچنین بازی های دسته جمعی در فضای باز از جمله مواردی هستند که سبب می شود تا کودک شما از روحیه بسیار شادی نیز برخوردار باشد.

با توجه به مطالعات و تحقیقات به دست آمده، رایحه های موجود در طبیعت همانند رایحه اسطوخودوس، بوی علف و درختان کاج نقش به سزایی در روحیه کودکتان دارد.

کودکانتان را به بازی در فضاهای بازی و امن تشویق کنید

همچنین ما به شما پیشنهاد می دهیم که کودکانتان برای انجام تکالیفش و یا کتاب خواندن به فضای باز ببرید تا با انگیزه بیشتری به انجام کارهای روزمره خود بپردازد. بالا بردن مهارت های اجتماعی در کودکان، از دیگر مزایای بازی در فضای باز است.

آن دسته از کودکانی که بیشتر اوقات فراغت خود را در فضای باز نسبت به سایر کودکان میگذرانند، صفات بارزی همانند همدلی، تعهد و خویشتن داری در آنها پرورش داده می شود که سبب می شود این دسته از کودکان تا از روحیه بسیار بالایی برخوردار باشند. از این رو کودکانی که مهارت اجتماعی بالاتری دارند، به مراتب از روابط سالم تری برخوردارند.

با توجه به تحقیقات به دست آمده،این کودکان، حدود دو برابر بیشتر از سایر کودکان به دانشگاه می روند و جالب است بدانید این دسته از افراد، کم تر در معرض خطرات و معظلات جامعه همانند؛ سو مصرف مواد، الکل، خشونت و یا حتی چاقی های مفرط قرار می گیرند. توصیه می کنیم برای داشتن فرزندی شاد، وقت زیادی برای فرزند خود اختصاص دهید.

مسئولیت پذیر بودن را به کودکتان یاد بدهید

عده ای از والدینی که دارای فرزند هستند، دغدغه ی آنها این است که چگونه فرزندی شاد داشته باشیم؟ برای این کار توصیه می کنیم کودک خود را مسئولیت پذیر بار بیاورید.

به طور مثال؛ از کودکان خود بخواهید تا در کارهای منزل با شما همکاری کنند، زیرا که با این کار علاوه بر داشتن حس خوب نسبت به خود، حس اعتماد به نفس در آنها افزایش می یابد و همچنین باعث می شود تا کودکان ارتباط بیشتری با والدین خود برقرار کنند.

همچنین بخوانید: پر خطرترین مشکلات رفتاری کودکان

این ارتباط سبب می شود تا کودک در هر زمان و در هر شرایط سخت و بحرانی که قرار بگیرد، از نظر روانی قوی بماند و خودش به تنهایی بتواند با چالش های زندگیش روبرو شود.

آن دسته از کودکانی که از کودکی توسط والدین، به طور مرتب به آنها مسئولیت هایی واگذار شده است، صفاتی همانند شناخت ذهنی، اجتماعی و عاطفی بهتری در آنها بسیار مشاهده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *