چرا صورتم جوش میزنه

آبسه پوستی یا جوش، توده قرمز رنگی است که در اطراف فولیکول پوست، مو یا غده چربی ایجاد می شود. برای رسیدن به بهترین جواب درباره سوال «چرا صورتم جوش میزنه؟» باید 11 عامل مهم را بررسی کرد. عواملی که باعث ایجاد توده قرمز رنگ در قسمت های مختلف بدن از جمله صورت، ران، باسن، زیر بغل و … می شوند، عبارت اند از آلودگی، استرس، قرار گرفتن در معرض نور خوشید و البته استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی نامناسب.

درمان های خانگی تا 70 درصد مواقع می توانند باعث افزایش سرعت بهبود جوش و جای جوش شوند. اما در صورت داشتن پوست چرب یا مستعد جوش مراجعه به پزشک برای دریافت راهنمای مراقبت پوستی گزینه مناسب تری به نظر می رسد. باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس (عفونت استاف) اصلی ترین علت ایجاد جوش به ویژه در «صورت» محسوب می شوند. یکی دیگر از دلایل اصلی جوش صورت «عفونت های قارچی» است.

جوش در کدام قسمت از بدن ایجاد می شود

جوش در کدام قسمت از بدن ایجاد می شود؟

جوش ها نتیجه یک جنگ تمام عیار بین سیستم ایمنی بدن با باکتری ها است. خراشیده یا کنده شدن پوست عامل نفوذ باکتری ها به فولیکول مو و در نتیجه ایجاد عفونت است. جوش ها می توانند در نقاط مختلفی از بدن ایجاد شوند؛ اما نقاطی که اصطحکاک بیشتری در آن ها وجود دارد بهترین محل برای ایجاد جوش است.

گردن، باسن، زیر بغل، صورت یا ران از جمله این نقاط پر اصطحکاک در بدن محسوب می شوند. ایجاد جوش وابسته به وجود فولیکول مو است، بنابراین در هر نقطه از بدن که فولیکول های مو وجود داشته باشند، احتمال ایجاد جوش نیز وجود دارد. استافیلوکوکوس باکتری بی خطری است که در صورت ورود به بافت های عمیق پوست، می تواند عفونت های شدید یا خفیفی را ایجاد کند. باکتری استافیلوکوکوس بیش از هر نقطه دیگری در بینی و اطراف بینی انسان قرار دارد.

درباره انواع جوش ها؛ 5 نوع جوش التهابی و غیر التهابی

جوش های قرمز به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند. انواع جوش عبارت است از: جوش التهابی و جوش غیر التهابی. در بسیاری از موارد جوش به مرور زمان تبدیل به آکنه و اسکار (جای جوش) می شود. بسته بودن منافذ پوست باعث ایجاد جوش های التهابی و غیر التهابی می شود.

1- جوش سر سیاه

جوش های سر سیاه یکی از انواع جوش های غیر التهابی است. سلول های مرده پوست یا چربی هایی که باعث مسدود شدن فولیکول مو می شوند، اصلی ترین عامل ایجاد جوش سر سیاه است. این جوش با نام های دیگری از جمله کومدون باز نیز شناخته می شود که اندازه های کوچکی دارد.

جوش های سر سیاه معمولا دردناک نیستند و برای تخلیه آن ها می توان دو طرف محل ایجاد جوش را فشار داد. این روش ابتدایی ترین روش تخلیه جوش سر سیاه محسوب می شود اما ممکن است عوارضی از جمله زخم شدن پوست را به همراه داشته باشد. جوش سر سیاه به عنوان آکنه نیز شناخته شده و در نتیجه باز بودن منافذ پوست ایجاد می شود.

چرا جوش سر سیاه ایجاد می شود؟

علت ایجاد شدن جوش سر سیاه، مسدود شدن یا بسته شدن فولیکول های مو است. زمانی که سلول های مرده پوست وارد فولیکول ها شده و آن را مسدود می کنند، کومدون باز یا جوش سر سیاه ایجاد می شود. سیاه رنگ بودن این نوع از انواع جوش به علت اکسید شدن آن در تماس با هوا است. نوجوانان در سنین بلوغ بیشتر از هر گروه دیگری این نوع از جوش را روی صورت خود مشاهده می کنند، چرا که تغییرات هورمونی یکی از مهم ترین دلایل ایجاد جوش های سر سیاه است.

جوش های سر سیاه در نواحی خاصی از بدن مانند بینی، چانه یا پیشانی دیده می شوند. ترشح چربی زیاد پوست در هر نقطه ای از بدن ممکن است باعث ایجاد جوش های سر سیاه شود.

همچنین بخوانید: چگونه پوست صاف و براق داشته باشیم؟

2- جوش سر سفید

جوش های سر سفید با نام «کومدون بسته» نیز شناخته می شوند. علت ایجاد جوش سر سفید برخلاف جوش سر سیاه «بسته شدن منافذ پوست» است. محتویات این نوع جوش های غیر التهابی، چرکی و رنگ آن قرمز است. جوش های سر سفید ممکن است دردناک بنظر برسند.

از جوش های سر سفید به عنوان رایج ترین یا شایع ترین نوع جوش در صورت نیز یاد می شود. امکان انجام درمان های خانگی یا درمان های موضعی برای از بین بردن جوش سر سفید وجود دارد.

علت ایجاد جوش سر سفید چیست؟

جوش سر سفید به علت بسته شدن منافذ پوست ایجاد می شود و این اتفاق زمانی که ترشحات چربی در پوست به بیشترین حد ممکن برسد، رخ می دهد. افزایش میزان ترشح چربی در پوست به ترکیب سلول های مرده با چربی های تولید شده و در نهایت بسته شدن منافذ پوست منجر می شود.

جوش سر سفید از انواع جوش صورت در دوران بارداری زنان نیز محسوب می شود. این نوع از جوش های غیر التهابی ممکن است در سنین مختلف از نوجوانی تا میانسالی به واسطه بلوغ یا تغییرات هورمونی در نواحی مختلف بدن دیده شود.

متخصصین پوست و مو بر این عقیده اند که برای داشتن صورتی صاف و بدون جوش نباید به صورت خود دست بزنیم.

3- پاپول ها (جوش های قرمز یا صورتی رنگ)

بسته شدن منافذ پوست به دلیل افزایش میزان ترشح چربی دلیل اصلی ایجاد جوش های قرمز یا صورتی رنگ به نام پاپول ها است. این جوش ها دارای نوعی از باکتری به نام کاتی باکتریوم هستند و سفت به نظر می رسند. فشرده کردن کاتی باکتریوم یا تخلیه کردن پاپول ها صرفا منجر به پخش این باکتری در نواحی اطراف جوش و در نتیجه آلوده کردن پوست می شود.

احتمال تجویز درمان های موثر و قوی توسط پزشک برای از بین بردن قطعی این نوع از انواع جوش صورت وجود دارد. پاپول ها برخلاف جوش های سر سفید چرکی نیستند. از طرفی دیگر پاپول ها می توانند نوعی آکنه باشند. پاپول از انواع جوش های زیر پوستی است.

4- پاسچول‌ ها (جوش‌ های چرکی)

جوش های چرکی با نام پاسچول‌ ها شناخته می شوند. مرکز این نوع از جوش ها که چرکی هستند، زرد یا سفید بوده و در نواحی خاصی از بدن بیشتر از سایر نواحی دیده می شود. کمر، صورت و سینه اصلی ترین محل ایجاد پاسچول‌ ها است. از مهم ترین دلایل ایجاد پاسچول‌ یا جوش های چرکی می توان به تغییرات هورمونی یا تجمع باکتری ها در منافذ بسته شده پوست اشاره کرد. پاسچول‌ نوعی جوش زیر پوستی است.

5- ندول ‌ها یا گره‌ ها

برآمدگی های قرمز رنگ که حالت بسیار سفت و گوشتی دارند، به عنوان جوش های ندولار یا ندول ها شناخته می شوند. ندول ‌ها از انواع جوش هایی هستند که در عمیق ترین منافذ پوست ایجاد می شوند. باکتری کاتی باکتریوم عامل اصلی ایجاد این نوع از جوش های دردناک است. درمان های خانگی مناسب از بین بردن جوش های ندولار یا گره ها نیستند. این نوع از جوش ها به عنوان جوش های وخیم نیز شناخته می شوند.

چرا جوش می زنیم؟ (چرا صورتم جوش میزنه)

چرا جوش می زنیم؟ (چرا صورتم جوش میزنه)

دلایل مستقیم و غیر مستقیم نسبتا زیادی وجود دارد که می توان از آن ها به عنوان منشا جوش یا جوش زدن در هر نقطه ای از بدن یاد کرد.

11 دلیل اصلی جوش زدن

  • قاعدگی؛ تولید هورمون های زنانه در بدن
  • استرس
  • آلودگی هوا
  • استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی نامناسب (کمدوژن)
  • مصرف خوراکی و غذاهای خیلی تند یا خیلی شیرین
  • تحریک مدام پوست با لمس کردن
  • استفاده از شوینده های نامناسب برای پوست
  • مصرف دخانیات به ویژه سیگار
  • فشردن جوش های صورت یا بدن
  • عدم شستشو صورت بعد از تحرک شدید یا مصرف لوازم آرایشی
  • استفاده نکردن از ضد آفتاب (حتی در خانه)
همچنین بخوانید: بررسی تاثیر آلودگی هوا بر انسان

باکتری استافیلوکوک تا چه اندازه خطرناک است؟

باکتری استافیلوکوک عامل اصلی ایجاد جوش در نواحی مختلف بدن و همینطور عامل اصلی ایجاد بسیاری از عفونت ها (شدید یا خفیف) در بدن است. هر چند که از باکتری استافیلوکوک به عنوان نوعی باکتری بی خطر در حداقل 70 درصد مواقع یاد می شود، اما این باکتری می تواند عفونت منتهی به التهاب شدید را در بسیاری از اندام های ایجاد کند.

اندام هایی که در معرض خطر باکتری استافیلوکوک قرار دارند

  • قلب
  • ریه
  • غشای پوشاننده سیستم عصب مرکزی
  • پوست
  • ورید
  • استخوان ها

روش های طبیعی برای خلاص شدن از شر جوش های صورت و بدن

روش های طبیعی برای خلاص شدن از شر جوش های صورت و بدن

امروزه درمان جوش های سر سیاه، سر سفید و انواع آکنه با وجود بسیاری از روش های خانگی یا «روش های طبیعی» به ساده ترین شکل ممکن امکانپذیر شده است. البته نباید این موضوع را فراموش کنیم که استفاده از روش های درمانی خانگی «ممکن» است عواقب بدی برای پوست های حساس یا آسیب پذیر داشته باشد. این صرفا یک احتمال است!

  • از تکه های یخ استفاده کنید
  • از کمپرس های گرم استفاده کنید
  • پوست صورت یا بدن تان را با صابون آنتی باکتریال شستشو دهید
  • از آنتی بیوتیک های موضعی استفاده کنید
  • کندن یا فشار دادن جوش را «در هر شرایطی و برای همیشه» فراموش کنید
همچنین بخوانید: راهنمای شناخت انواع پوست

سوالات متداول درباره اینکه چرا صورتم جوش میزنه

چه تفاوت هایی بین جوش و کیست وجود دارد؟

جوش نوعی عفونت قارچی یا باکتریایی است که برخلاف کیست، رشد نمی کند. کیست ها معمولا غیر سرطانی یا خوش خیم هستند و به واسطه لمس کردن در دیگر نقاط بدن پخش نمی شوند. در حالیکه لمس جوش با دست ممکن است باعث پخش عفونت یا باکتری های موجود در آن شود.

سریع ترین روش از بین بردن جوش صورت چیست؟

استفاده از تکه های یخ، مصرف آنتی یا مکمل های حاوی زینک و بالاخره استفاده از ماسک های طبیعی سریع ترین روش از بین بردن جوش صورت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *